pasta - 16803 przepisów (strona:687/1121)

Sałatka ziemniaczana z soczewicą i pikantnym sosem – dodatek do obiadu 120

ziemniaków. Kapary drobno siekamy, przekładamy do wysokiego kubka. Pieprz tłuczemy w moździerzu, wsypujemy do kaparów. Dodajemy do nich musztardę Dijon i sok z cytryny, dokładnie razem mieszamy na gęstą pastę. Cały czas energicznie mieszając zawartość kubka w jedną stronę, wlewamy do musztardy z dodatkami oliwę z oliwek, bardzo powoli, cienką strużką. Emulgujemy sos – powinien być gęsty i zawiesisty, prawie

Karo in the Kitchen
Pasta z ciecierzycy czerwonej 141

Często wegeteriańskie pasty przygotowywałam z fasoli lub grochu, tym razem ciecierzyca bardzo miło mnie zaskoczyła swoim smakiem. Jest przepyszna, odpowiednio przyprawiona, podana ze świeżym pieczywem jest obłędnie pyszna.     150 g czerwonej ciecierzycy 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyża bazylii 1/2 łyżeczki tymianku sól, pieprz     Ciecierzycę zalać wodą na kilka

Jadło i czytadło
Jajka faszerowane tuńczykiem i porem 132

Dodać majonez, jogurt i musztardę i ponownie wymieszać. Ja dałam dużą puszkę tuńczyka (180 g) i farszu zostało mi na kanapki, ale możecie dać mniejszą puszkę. Tylko pamiętajcie, że pasta na kanapki jest wyśmienita. Gotowym farszem napełnić połówki jajek i udekorować wg uznania. Smacznego

Przepisy Babci
Bolognese... 146

opakowanie makaronu) 1 łyżka oleju 500g mielonego mięsa wołowego 2 zabki czosnku, zgniecione w prasce, albo drobniutko posiekane - u mnie: czubata łyżeczka 'leniwego' czosnku ze słoiczka 3 łyżki pasty pomidorowej 1 cukinia, pokrojona w kosteczkę 1 marchewka, pokrojona w kosteczkę 400g passaty pomidorowej albo 400g puszka siekanych pomidorów, zmiksowanych na gładko 150ml bulionu wołowego 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka

Lejdi of the house
Super szybki makron z mąki gryczanej 154

się jak Kopciuszek przy Barbie: brunatny, matowy, dziwny jakiś. Ale dajcie mu szansę, ugotujcie a zmienicie o nim zdanie. Soba ma charakter – to na pewno. O ile pszenne pasty są zazwyczaj lekko słodkie, to japoński makaron z mąki gryczanej ma posmak lekkiej goryczy, jakby spalenizny, która tylko dodaje mu uroku. Soba często zawiera dodatek mąki pszennej – jeśli szukacie

Niedzielny kucharz
5 pomysłów na niedzielny obiad 326

wersja angielskiego klasyka. Chrupiąca ryba bez smażenia. Zdrowe, smaczne, bez tłuszczu i bez wysiłku. Czytaj dalej ODROBINA LUKSUSU: Spaghetti z krewetkami w maślanym sosie Najprostszy i najsmaczniejszy przepis na pastę z owocami morza! Do zrobienia w 15 minut. Fastfood, który może zakasować inne niedzielne, czasochłonne, wyszukane obiady. Nie lubimy nadużywać tego powiedzenia, ale „niebo w gębie” jest

Niedzielny kucharz
Spaghetti z kurczakiem i pietruszkowo-bazyliowym pesto 148

kurczaka 3 łyżki masła klarowanego 250g makaronu spaghetti pełnoziarnistego zioła prowansalskie sól morska świeżo zmielony pieprz parmezan Wykonanie: 1. Pesto Wszystkie wymienione składniki przełożyć do blendera. Zmiksować do postaci pasty (najlepiej zmiksować do takiego stopnia żeby wyczuwalne były grudki orzeszków). Doprawić do smaku pieprzem. 2. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. 3. Fileta z kurczaka pokroić w grubsze paski

Szalona Kuchnia Eweliny
pyszne ,sycace kulki z bulki na kapuscie kiszonej 128

powrotem do piekarnika , aż ser się roztopi:)) ps. u mnie jeszcze dodane cieniutkie plasterki lekko wędzonej szynki pod ser dane. My lubimy to jeść z chrzanem,lub z  pasta

w mojej kuchni
Przekąska na stół Wielkanocny 235

Sól i pieprz do smaku Wykonanie: Jajka, ogórki drobno posiekać, wymieszać z majonezem, chrzanem, jogurtem i utartym serem, dodać paprykę, przyprawić do smaku i bardzo dokładnie wymieszać. Gotową pastę kłaść na plasterki szynki i zwinąć w roladkę. Podawać z sosem czosnkowy

Tradycyjna Kuchnia
Pieczona owsianka z owocami – szybkie ciasto owsiane 244

łyżki cukru kokosowego, cukru brązowego, syropu z agawy, miodu albo słodzika odpornego na wysoką temperaturę 2 pełne łyżki migdałów w płatkach 1 pełna łyżeczka cynamonu 1 płaska łyżeczka wanilii (pasty waniliowej lub ekstraktu, nie używajcie „olejku”) 1 niepełna łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka masła lub oleju kokosowego do wysmarowania formy ½ łyżeczki soli

Karo in the Kitchen
Śledzie z farszem grzybowym 151

Firma SEKO, która   jest producentem wyrobów rybnych na bazie śledzia solonego, past i sałatek, a   także rybnych wyrobów garmażeryjnych, zaproponowała mi   wzięcie udziału w konkursie : „Śledzik na każdą okazję”. Ucieszyłam się, bo bardzo lubię ryby i śledzie. Najczęściej kupuję śledzie solone, które traktuję jako bazę do przygotowania   smacznych śledzi w różnych wariantach. Do moich dzisiejszych śledzi

Kuchnia u Krysi
pasta z zoltek i chrzanu 113

łyżki śmietany opcjonalnie Wykonanie Ugotować jajka na twardo. Po ostudzeniu oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z chrzanem. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, doprawić solą do smaku .Pastę włożyć do lodówki do schłodzenia:)) ps. Jeśli chrzan jest bardzo ostry to dodać 1-2 łyżki śmietany

w mojej kuchni
Alkoetykieta – cz. I 89

drobiu, ryb oraz do cielęciny serwujemy wina białe; do dziczyzny z kolei, wołowiny, schabów pieczonych itp. lepsze będzie wino czerwone. Potrawy z grzybów – wina czerwone, wytrawne (ostatnio jadłam rewelacyjną pastę z borowikami, do której dobrałam sobie Chianti (Chianti Coli Senesi, Sangiovese, Bichi Borghesi, Toskania). Sery chude – wina białe, wytrawne lub półwytrawne. Tutaj może pojawić się również na stole piwo. Sery

Kate's Kitchen
DOMOWY PAPRYKARZ LCHF BEZ RYŻU (keto, LCHF, optymalny, paleo, bez glutenu i laktozy) 153

piekarniku przez 10-15 minut w temperaturze 100 ° C a następnie lekko przestudzić i zdjąć pomarszczoną skórkę. Obraną paprykę zblendować ewentualnie dodając marchewkę, ale niezbyt drobno by nie powstała pasta. Warzywa dodać do cebuli i czosnku, dołożyć ziele angielskie i liście laurowe i dusić przez ok 10 minut na małym ogniu by papryka puściła sok. Można dodać część przecieru pomidorowego

Ola la LCHF
#2 – Warmia i Mazury 120

odsłonę serii Kuchnia Polska , bo Polacy nie gęsi i swą kuchnię mają. W styczniu podzieliłam się z Wami informacjami i przepisami dotyczącymi Pomorza i Kaszub – był pasztet z makreli, pasty śledziowe oraz tamtejsza prażnica. Dzisiaj odwiedzimy kuchnie gospodyń z Warmii i Mazur, czyli północno zachodniej części naszego kraju. Mówiąc o tej krainie podobnie jak o Pomorzu i Kaszubach pierwsze

Życie ze smakiem