zawijane w szynce PRZEPIS TUTAJ *** *** Jajka faszerowane guacamole PRZEPIS TUTAJ *** *** Jajka faszerowane buraczkami PRZEPIS TUTAJ *** *** Jajka zapiekane w bekonie PRZEPIS TUTAJ *** *** Jajka z sosem tatarskim PRZEPIS TUTAJ *** *** Jajka faszerowane pastą z wędzonego łososia PRZEPIS TUTAJ *** *** Sałatka wielkanocna z sosem chrzanowym PRZEPIS TUTAJ *** *** Sałatka leśna polana PRZEPIS TUTAJ *** *** Sałatka brokułowa z szynką i jajkiem PRZEPIS TUTAJ *** *** Sałatka w muszlach makaronowych PRZEPIS
Blog z ApetytemCHRZANEM Wielkanoc kojarzy się z wiosną, pięknymi ozdobami i smakowitymi potrawami nadającymi niezwykły klimat tym świętom. Na wielkanocnym stole goszczą wspaniałe barszcze i żury, jaja faszerowane smakowitymi i kolorowymi pastami, mięsa, pasztety oraz bajeczne wypieki. Pośród tych wszystkich znakomitości swoje pewne miejsce zajmuje oczywiście również ćwikła z chrzanem. Lecz nie taka zwykła... A zanim pojawi się przepis, zobaczcie najstarszy zachowany
Moja Książka KucharskaZawsze warto mieć w domu puszkę ciecierzycy. Można z niej bardzo szybko zrobić pyszną pastę lub szybką sałatkę z ciecierzycy i fety . Do tej sałatki dodaję też sporo kolorowych warzyw. To super pomysł na obiad. Do sałatki z cieciorki i fety wrzucam często również makaron, podsmażanego kurczaka lub moją ulubioną kaszę pęczak. To taki mój najlepszy bazowy przepis
AniaGotuje.plkroimy na pół, delikatnie wyjmujemy z nich żółtka. Do blendera wkładamy musztardę, żółtka, majonez i biały ser. Wszystko dokładnie blendujemy, przyprawiamy solą i pieprzem, ponownie mieszamy. Następnie faszerujemy białka pastą musztardową, a na koniec posypujemy posiekanym szczypiorkiem
Kulinarne przygody GatityJajka z pastą z łososia Jajeczka faszerowane wędzonym łososiem to wspaniały pomysł na wielkanocne śniadanie. Dodatek kurkumy do nadzienia sprawia, że nabiera ono pięknego żółtego koloru. Przy przygotowywaniu farszu należy uważać aby go nie przesolić gdyż zarówno łosoś jak i majonez są już słone, więc wystarczy dodać zaledwie szczyptę soli. Składniki: 3 jajka 50 g wędzonego łososia 1 pełna
Blog z Apetytemcebulą, chrzanem i dymką. Mieszamy z kaparami i pieprzem. Schab kroimy na centymetrowe plasterki. Każdy plasterek nadkrajamy w połowie, żeby powstała kieszonka. W każdą kieszonkę wkładamy czubatą łyżkę pasty chrzanowo jajecznej. Układamy na ładnym talerzyku i dekorujemy odrobiną posiekanej dymki, kilkoma kaparami i posypujemy pieprzem. Artykuł Schab po warszawsku – nowoczesna wersja pochodzi z serwisu Ugotowane Pozamiatane
Ugotowane pozamiataneobrany czosnek, oliwę z oliwek, sok z limonki, orzeszki i parmezan zmiksować w malakserze do postaci pesto. Dodać połowę ilości ugotowanego zielonego groszku i ponownie zmiksować do postaci gładkiej pasty. Następnie dodać pozostały zielony groszek, doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. 3. Polędwiczki nafaszerować groszkowym farszem, a następnie każdą polędwiczkę owinąć plastrami szynki szwarcwaldzkiej i ułożyć w naczyniu żaroodpornym
Szalona Kuchnia EwelinyGalaretkę drobiową robię często,bo bardzo ją lubię,a ,że rosół robię z dużą ilością mięsa to często mi go zostaje więc trzeba je wykorzystać ,raz robię pasztet,raz pastę do chleba a czasem galaretkę.Wielkanoc już tuż tuż więc tym razem zrobiłam z jajem ,natką pietruszki i marchewką. Pychotka.... Składniki: 600-700 g mięsa drobiowego z rosołu bez kości
Swojskie jedzonkojednej łyżeczce farszu. Pomidorki umyć i pokroić w w małą kostkę. Nafaszerowane jajka posypać pomidorkami i resztą posiekanego koperku. Jeśli zostanie Wam sałatki możecie użyć jej jako pasty do chleba
Niespełnione zdolności kulinarnedżem z jak największą zawartością owoców, banana, mus z owoców leśnych czy domowy krem czekoladowy z orzechów. Jeśli pominiecie słodzik, gofry mogą być także zestawione z wytrawnymi składnikami, np. pastą z awokado. Pamiętajcie, żeby porządnie rozgrzać gofrownicę, a same gofry suszyć na kratce, nie na talerzu – dzięki temu będą cudownie chrupiące Jeśli nie macie w domu mąki jaglanej, zblendujcie
Powiedz dietom niekruchego czy słodkiej tarty? Jak dla mnie ni czym…chyba że nazwą no tym, że spód jest może nieco grubszy. Mazurki są dekoracyjne ale ozdobienie go kolorową cukrową pastą to opcja nie dla mnie. Ja wolę naturalne składniki. Mazurek z migdałową bezą jest smaczny i kruchy. Słodycz przełamałam jagodowymi owocami. Sądzę, że taka wersja mazurka zadowoli każdego smakosza ciast
codojedzeniaskładników wychodzą 3-4 naleśniki. Czas przygotowania (poza namaczaniem soczewicy) to około 20 minut. 50g czerwonej soczewicy + woda do namoczenia Łyżka nasion siemienia lnianego Łyżka nasion słonecznika Łyżeczka pasty tahini (opcjonalnie ziaren sezamu) Soczewicę zalać wodą i zostawić do namoczenia na co najmniej 8 godzin Po tym czasie odlać wodę i wypłukać soczewicę w świeżej wodzie Wypłukaną soczewicę zblendować
HealthyCreationslitry mleka (użyłam pełnotłustego pasteryzowanego) 500 ml kwaśnej śmietany (użyłam 200 g Creame fraiche i 300 g sour cream) 6 jaj laskę wanilii rozciętą na połowę lub pastę waniliową 2 duże cytryny- otarta skórka i sok 250 g dobrego masła 3/4 szklanki cukru pudru bakalie użyłam 35 g suszonej żurawiny 35 g rodzynek 50 g posiekanej kandyzowanej
Piekarz-Kucharz-Garkotłukgotowane w lekkim sosie z masła i pomidorów. Z przyprawami charakterystycznymi dla kuchni meksykańskiej: kolendrą, kminem rzymskim oraz słodką i wędzoną czerwoną papryką w proszku. Podane z ryżem, pastą z awokado i jogurtem naturalnym. Obficie skropione sokiem z limonki. Polecam na weekendową kolację. SKŁADNIKI / 2-3 porcje 40 g masła 1 cebula / drobno posiekana 4 ząbki czosnku / pokrojone
cool and mintyskusicie do spróbowania niejednego niechętnie nastawionego do zdrowej żywności gościa. *Masy wystarczy do wypełnienia nawet 10 jajek, możecie oczywiście zrobić mniejszą porcję, a masę potraktować jako pyszną, zdrową pastę z groszku na kanapki. *Nie zapomnijcie śledzić nie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Ugotuj (10 minut we wrzątku) jajka, przestudź je i obierz. Jajka poprzekrajaj
Eat me! Fit me!