pasta - 17303 przepisów (strona:691/1154)

Kakaowo-pomarańczowy pudding z tapioki – Świąteczny FIT deser 128

szklanki (125 ml) wody 1/4 szklanki (ok. 50-55 g) tapioki 3 łyżki ciemnego kakao 2 łyżki cukru trzcinowego lub ksylitolu 1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy 1/4 łyżeczki pasty waniliowej lub kilka kropelek aromatu waniliowego Dodatkowo: 10 g gorzkiej czekolady skórka pomarańczowa do dekoracji Przygotowanie: 1) W rondelku z grubym dnem zagotować mleko kokosowe z wodą. 2) Do gotującego

Fitsweet.me
Sernik proteinowy z dynią pod cytrynową kołderką (bez glutenu, cukru białego) 104

Całość piec w 180’C ok 50-60 minut do zarumienienia góry sernika. 7. Następnie sernik ostudzić i wyjąć z tortownicy. CYTRYNOWA POLEWA 8. Śmietanę kokosową, mleko i pastę kokosową podgrzać w garnuszku do rozpuszczenia i połączenia składników. 9. Dodać otartą skórkę z umytej cytryny oraz wyciśnięty z niej sok. Całość dosłodzić według uznania. 10. Polewę lekko ostudzić. 11. Sernik

Candy Pandas
Ekspresowa sałatka z paluszków krabowych. Przepis krok po kroku. 111

swobodnie możecie dodawać kolejne. Fajnie smakuje z dodatkiem ananasa, który dodaje słodyczy. Można dodać wasabi dla pikantności i elementu orientalnego. Wygodne jest wasabi w paście (link) Czy dodatek zieleniny, koperku, kolendry lub szczypiorku. Zależy co Wam przyjdzie do głowy i na co macie ochotę.   Ekspresowa sałatka z paluszków krabowych poleca

kuron.com.pl
Sałatka z szynką i ananasem 480

Przypraw solą i pieprzem.   Po przygotowaniu przechowuj w chłodnym miejscu (np. lodówce).             Polecam Wam również inne przekąski : – Rollsy z łososiem – Pasta do pieczywa jajko-makrela – Serowe kulki – Sałatka z makaronem ryżowym – Jajka w sosie tatarskim – Sałatka z brokułami i szynką

Kulinarne S.O.S.
MAKARON PENNE Z PESTO ALLA CALABRESE 123

MAKARON PENNE Z PESTO ALLA CALABRESE Jeżeli chcecie zrobić domowy, szybki i bardzo smaczny obiad to zapraszam do zrobienia pysznej pasty z pesto na bazie czerwonej papryki i serów Pecorino Romano i Ricotty.  Gdybyście chcieli zrobić własne, domowe pesto, to zapraszam do mojego przepisu .  Kliknij, aby przejść do przepisu. Składniki makaron penne 500 g ser Pecorino Romano

chefintheforest
Sałatka z wędzoną makrelą 120

wyrazisty smak nie wszystkim bowiem przypada do gustu. Jak jest u Was? Ja makrelę w takiej postaci bardzo lubię. Mogę ją zjeść samą, bez żadnych dodatków. Ale uwielbiam także pasty i sałatki z dodatkiem wędzonej makreli. Połączenie, którym dzielę się z Wami dzisiaj jest moim ulubionym.  Pamiętajcie, żeby przy przygotowywaniu tej sałatki bardzo dobrze oddzielić mięso od ości, żeby

HealthyCreations
Świderki w sosie pomidorowym z parmezanem 97

Najprostszy i najszybszy przepis świata na pastę w sosie pomidorowym. Makaron ten powstał, gdy w kuchni nie było zbyt wiele rzeczy do wyboru, a i godzina nie była młoda. Wyszło smakowicie, ale warto zaznaczyć, że dla łakomczuchów potrzebna jest dużo większa porcja, gdyż danie to jest bezmięsne, a co za tym idzie mniej sycące. Składniki na świderki w sosie pomidorowym

Karola gotuje
Odrywana pizza kwiatek 206

miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1 godzinę do wyrośnięcia *** *** W czasie gdy ciasto wyrasta możemy przygotować farsz *** *** Wszystkie składniki na farsz blendujemy na pastę. W ten sposób farsz będzie łatwiej zawinąć w ciasto *** *** Sery ścieramy na tarce o drobnych oczkach *** *** 3/4 startego sera mieszamy z farszem *** *** Ciasto rozwałkowujemy dość cienko i za pomocą szklanki wycinamy

Blog z Apetytem
Masełka smakowe, pachnące i kolorowe 105

ząbkami czosnku i szczyptą soli I już! Praktyczny zestaw do podawania przystawek, złożony z czterech kwadratowych naczyń oraz podstawki. Świetnie sprawdzi się do serwowania zimnych przekąsek, dipów czy past, ale może służyć również do podania ciepłych przystawek. Emalia, którą powlekane są naczynia Staub , to szklista emulsja wielokrotnie nakładana na żeliwne naczynie, a potem wypalana w temperaturach sięgających nawet 1000 stopni

Latosiowydom
"Makrobiotyka" - recenzja książki 121

sobie poradzić z wilczym głodem. Dzieli się z nami informacjami o tym jakich używa olei, oraz przepisami. Znajdziemy tutaj przepisy na śniadania, lunch i kolację, słodycze, przekąski, chleby i pasty, na odporność, sosy i dressingi, napoje i herbaty. Autorka na końcu książki zamieszcza również wskazówki dotyczące zdrowego stylu życia, oraz próbny 3 dniowy plan.  Przepisy wydają się bardzo proste

kruche babeczki
Wytrawne muffinki z chedarem i zielonym pieprzem 149

dodatkiem owoców. Czasem przygotowuje je również w wersji wytrawianej, przede wszystkim z dodatkiem warzyw. W takiej wersji doskonale zastępują kanapki. Dzisiejsza wersja inspirowana jest kuchnią włoską – a dokładniej pastą pepe e sale, czyli najprostszym na świecie makaronem, który ratuje życie, gdy czasu na posiłek brak. Tutaj do tej podstawy dołożyłam jeszcze cheddar, który nadaje muffinkom wyjątkowego smaku. Muffinki polecam

365 dni dookoła kuchni
Krem z pomidorów i marchewki 189

łyżeczka soli – 1/2 łyżeczki pieprzu – 1/2 łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki zmielonych goździków – 1/4 łyżeczki zmielonego imbiru – 1 papryczka chilli lub 2 łyżeczki czerwonej pasty curry – 1/2 szklanki mleka kokosowego – do podania: świeża pietruszka lub kolendra, posiekane pistacje Przygotowanie: Cebulę drobno posiekaj, marchewki pokrój w plasterki lub mniejsze kawałki. W garnku podgrzej oliwę i podsmaż

nietylkopasta.pl
Pasta chrzanowa z makreli 162

Lubicie pasty do chleba? Ta z makreli jest chyba najpopularniejsza i każdy ma swoją ulubioną wersję. Też bardzo ją lubię i często modyfikuję przepis. Dzisiejsza to pochwała prostoty - makrela, kremowy serek i chrzan własnej roboty, dlatego jest tak pyszna i aromatyczna. Jedna z najprostszych i koniecznie do przygotowania. Polecam! Składniki: 1 wędzona makrela 100-120 g kremowego serka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Piątek: Fish pie, czyli zapiekanka z rybą 144

selera. Samaż przez 10 minut od czasu do czasu mieszając. Krok 3 Wlej na patelnię pół szklanki wytrawnego wina, podkręć temperaturę i odparuj alkohol. Wyłóż na patelnię łyżkę pasty pomidorowej i rozprowadź w sosie. Wlej na patelnię około pół szklanki wody, dodaj liść laurowy, doprowadź do wrzenia. Następnie wyłóż rybę na duszące się warzywa, przykryj patelnię i gotuj na małym

Niedzielny kucharz