przepisy, inspirujcie się i komentujcie. Dziękuję, Pati ;* Oto 5 najchętniej oglądanych przepisów na dania główne i dodatki: 1. Barszcz ukraiński 2. Langosze 3. Pasztet z suszonymi grzybami 4. Pasta z tuńczyka i oliwek 5. Domowy chleb Oto 5 najchętniej oglądanych przepisów na sałatki i przystawki: 1. Sałatka z kurczakiem i sosem tzatziki 2. Sałatka z brokułem i kurczakiem 3. Pomidorowa
PatiGotujełyżek mąki pszennej 8 łyżek cukru Dodatkowo: 600g świeżych jeżyn Zaczynamy od przygotowania zaczynu – do miski wkruszamy drożdże, dodajemy do nich cukier i ucieramy łyżką na pastę. Następnie dodajemy do nich mleko i przesiewamy mąkę – wszystko dokładnie mieszamy do połączenia składników. Przykrywamy czystą ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 minut. Do dużej
Smaczna StronaŁosoś z warzywnym ratatouille w 15 minut. Łosoś to chyba jedna z łatwiejszych do przygotowania ryb, wystarczy bardzo prosta marynata aby nadać jej odpowiedni, wyjątkowy smak
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Koniec lata i początek jesieni, to sezon na paprykę, w tym okresie jemy jej dość sporo w różnej postaci. Robię z niej leczo, piekę do warzywnej pasty, a także faszeruję. Papryki możecie wypełnić tradycyjnie nadzieniem mięsnym lub pokombinować z wersją wege. Szczególnie polecam Wam farsz z kaszy jaglanej i zielonej soczewicy z pomidorami. Wierzch posypałam startą mozzarellą, gdyż nie wyobrażam
Fabryka pomysłówosuszyć, przełożyć do blendera, dodać czosnek, oliwę z oliwek, sok z limonki i zmiksować do jednolitej konsystencji. Następnie dodać orzechy nerkowca, parmezan i ponownie zmiksować do postaci gładkiej pasty. Po tym czasie doprawić do smaku solą i pieprzem. Przełożyć do jednej miseczki z makaronem i całość dokładnie wymieszać. 3. Warstwa biała: Krewetki delikatnie obrać z pancerzy, umyć, oprószyć solą, pieprzem
Szalona Kuchnia Ewelinypancerzyków. Włóż do naczynia żaroodpornego, posyp łyżką suszonego czosnku, posól, polej dwiema łyżkami oleju. Wstaw do piekarnika na 10 minut. Krok 3 Przygotuj dresing. Rozgnieć awokado widelcem na pastę, dodaj posiekaną kolendrę, sok z cytryny, jogurt. Wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Krok 4 Pokrój papryki i ogórka w kostkę. Wsyp do misy. Dodaj cieciorkę, krewetki. Wymieszaj. Podawaj
Niedzielny kucharzjedne z najlepszych śniadań i kolacji. Bo zdarza się jajecznicę, jajka na miękko czy kanapki z jajkiem, majonezem i szczypiorem jeść na kolację. Proste, zdrowe i smaczne. Aaaa, jakie pasty jajeczne są świetną propozycją na wszelakie poczucie głodu w ciągu dnia. Ile możliwości! Dziś omlet na śniadanie. Zjadamy samego, na słodko z syropem lub miodem, rozmaitymi dżemami czy z cukrem
Zasmakuj Kuchnisłodko i słono-począwszy od domowych konfitur przez kiszone i marynowane warzywa do oliwy aromatyzowanej.Już mam kilka swoich ulubieńców-takich jak roomtoof,konfitura z czerwonej cebuli czy pasta z lubczyku. Proste przepisy z łatwo dostępnych składników to zdecydowanie kolejna zaleta tej książki,choć czasem zaskakująco połączone.Jak sam tytuł mówi "zdrowe przetwory " więc w przepisach nie ma zwykłego cukru
Swojskie jedzonkoprzechowywała w słoikach po pasteryzacji, bo może byłby z tego niezły zapasik w typie dania ekspres Składniki : 1 nieduża cukinia 1 duża cebula 1 puszka, krojonych pomidorów 2 łyżki pasty ajwar lub sosu z pieczonych warzyw ( używam własnego – przepis wkrótce ) 2 ząbki czosnku 1 łyżka , ciemnego octu balsamicznego 1 łyżka cukru 1 łyżeczka ostrej papryki 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
Ogrodnik w podróżyAromat suszonych pomidorów, czosnku i użytych przypraw dopełniły całości :) Placki wyszły lekkie, ale pożywne. Świetnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Jako dodatek do placków podałam pastę z pieczonej papryki . PLACKI Z CUKINII Z FETĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI Czas przygotowania 40 minut Z podanych składników wyszło 12 sporych placków Duża cukinia 3 małe/2 duże jajka
HealthyCreationswnętrze i zapieczony wierzch. Syrop klonowy nadał im ciekawego posmaku, choć możecie go zamienić na dowolny lub po prostu dodać płynnego miodu. Pyszności! Koniecznie spróbujcie. (około 10 sztuk) 150g pasty tahini/masła sezamowego (*) 100g wiórków kokosowych 100g cukru kokosowego (**) 2 łyżki syropu klonowego (można użyć innego syropu lub miodu) 1 jajko Wszystkie składniki dokładnie połączyć do uzyskania
Di gotujemiejsce. 2. Pesto: Bazylię umyć i osuszyć, przełożyć do blendera, dodać czosnek, oliwę i zmiksować do jednolitej konsystencji. Następnie dodać orzechy nerkowca, migdały, parmezan i ponownie zmiksować do postaci pasty (najlepiej zmiksować do takiego stopnia żeby wyczuwalne były grudki orzeszków). Po tym czasie doprawić do smaku solą i pieprzem. 3. Makaron spaghetti ugotować według instrukcji na opakowaniu. 4. Zielony groszek
Szalona Kuchnia Ewelinygajerku z farszem Ziemniaki w gajerku , brzmi nieco dziwacznie Gajerek to garniturek , czyli garnitur , taki wyraz używany często potocznie Gajerek ziemniaków jest z szynki szwarcwaldzkiej , a farsz z pasty pieczarkowej . Smak to poezja , nie ma nic lepszego , a na pewno trudno o ciekawsze odsłony ziemniaka. Moja rodzinka zakochała się od pierwszego kęsa . Doskonale smakują na gorąco , jeszcze lepiej na zimno
Ogrodnik w podróżybidi-theme-font:minor-bidi;} Składniki(14-16szt): 270g mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 150g brązowego cukru 250ml mleka 80ml oleju np. rzepakowego 1 łyżeczka pasty tahini (można pominąć) 1 duże jajko 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego dodatkowo: 2 budynie typu słodka chwila czekoladowy i waniliowy oraz około 40g pokrojonej chałwy Wykonanie: do jednej miski dodajemy
Słodkie zapomnieniepapryką i kurczaka na sposób indyjski z trzema sosami to jest to co lubię! :) Śniadanie: Frittata z papryką (przepis na blogu już jutro) Lunch: Kurczak w marynacie z pasty curry i 3 sosy - ostra cebulka, miętowy i raita z ogórkiem (jeżeli jesteście zainteresowani na przepisy na te sosy, to dajcie znać, to przygotuję o nich wpis, bo sosy
Codzienne Gotowanie