pasta - 17303 przepisów (strona:701/1154)

Roladki drobiowe z radicchio 165

Składniki: 1 filet z indyka 1/3 główki sałaty radicchio 1 cebula 1/2 łyżeczki ostrej pasty paprykowej sól, pieprz 1 jajko mąka bułka tarta Przygotowanie: Fileta z indyka pokroić na kotlety i … Czytaj dalej Roladki drobiowe z radicchio

czarrna od kuchni
Kasza bulgur z suszonymi pomidorami - pilav... 126

jednej opcji tego dania nie skończymy, bo w torebce zostało jeszcze całkiem sporo kaszy. Ja osobiście dosypałabym jeszcze odrobię chilli w proszku, lub w płatkach, albo jakieś 1/2 łyżeczki pasty harrisa. Dla tego delikatnego ostrego posmaku, którego troszkę brakuje.     Przepis z bloga Turcja od kuchni . Składniki: (na 2-3 porcje, zależnie z czym podane; u nas wystarczyło spokojnie

Lejdi of the house
Makaron z czerwonym pesto 117

Pesto czerwone powinno mieć w składzie suszone pomidory. Niestety sklepowe wersje to głównie pasta z tradycyjnych pomidorów i olej zamiast oliwy. Dlatego warto poświęcić chwilę, przygotować domowe pesto, a efekt będzie zdecydowanie lepszy. Polecam Ci także inne przepisy: – zielone pesto – pesto z rukoli – makaron z pesto i polędwicą makaron z czerwonym pesto i kurczakiem Przygotowanie : 25 minut

nietylkopasta.pl
Spring Rolls z krewetkami, awokado, ogórkiem i sosem orzechowym 128

smaku – zamarynujcie przez 10-12 godzin w marynacie z 4 łyżek oleju, łyżce soku z cytryny i przeciśniętego przez praskę ząbka czosnku. Jeśli wolicie ostrzejsze klimaty – jako marynatę wykorzystajcie pastę chili lub sos Sriracha z dodatkiem oleju i soku z limonki.   Zanim zajmiemy się papierem ryżowym szykujemy po kolei wszystkie składniki. Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę. Kroimy połówki

Karo in the Kitchen
PLACEK CUKINIOWY NA SŁONO / CUKINIA POD KRUSZONKĄ / CUKINIA W KRUCHYM CIEŚCIE 105

Cukinii w tym roku mamy pod dostatkiem. Soki, sałatki,  zupy, pasty do chleba z jej dodatkiem lub z nią w roli głównej, przygotowuję codziennie. Udało mi się też stworzyć coś niebanalnego na drugie danie obiadowe. Pomysł narodził się podczas pieczenia szarlotki sypanej. Wymyśliłam, by ciasta nie słodzić i przełożyć cukinią zamiast jabłek.  Efekt niesamowity!!! Placek czy zapiekanka (nazwa

Jeść, by żyć w zdrowiu
miod arbuzowy 157

bandażem. Jak ogrzeje - można umieścić drugą. Powtarzaj, aż ból ustępuje. Środek ten może być również stosowany do bólu reumatycznego. Z opalenizny   należy umieścić na skórze drobno zmielonego na pastą skórki arbuza. Po godzinie przepłukać płatki owsiane w zimnym prysznicem i zastosować chłodną płatki owsiane na skórze. Czy to aż do zapalenia skóry na przełęczy.  Z przewlekłe zaparcia, nadciśnienie

w mojej kuchni
Żeberka z boczniakami 263

Składniki: 1 kg żeberek 30 dkg boczniaków 1 cebula kilka ziaren jałowca 1/2 łyżeczki majeranku 1/2 łyżki pasty z węgierskich ostrych papryczek 1 łyża octu winnego 3 łyżki sosu worchester … Czytaj dalej Żeberka z boczniakami

czarrna od kuchni
Omlet z szynką, serem i pomidorami 170

Omlet z szynką, serem i pomidorami to nasza propozycja na szybkie i co ważniejsze bardzo pożywne śniadanie. Wbrew pozorom nie potrzeba wiele czasu na przygotowanie tego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z buraków 102

dużo.  Uwielbiam buraki, co widać po moich przepisach. Lubię szykować z nich różne ciekawe dania. Pieczone buraki to świetna baza pod wiele sałatek i past. Sałatka z pieczonych buraków z fetą - rewelacja! Domowa ćwikła z chrzanem - ponadczasowa

AniaGotuje.pl
Gazpaccio z arbuza z dietetycznym vinegretem - niebo w gębie 178

słodzika w proszku ze stewii lub miodu (ostatecznie cukru) 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw zatar (opcjonalnie) na vineget: sok z 1/2 limonki 2 łyżki oliwy chili lub naturalnej odrobina sambalu (pasta z chili) jeśli używasz naturalnej oliwy szczypta soli i pieprzu kilka listków świeżej mięty płaska łyżeczka słodzika ze stewii w proszku lub łyżeczka miodu (ostatecznie cukru) Wykonanie: Zaraz dodam opis

Sztuka gotowania w/g Samiry
Grecka sałatka z fasolą, grillowaną cukinią i oliwkami 121

śmiało wybiegać poza znane przepisy, a zamiast sera, podstawą naszej sałatki uczynić… fasolę! Wbrew pozorom, strączki często goszczą na greckich stołach jako dodatek do zup, składnik dipów i past czy dań warzywnych. Podstawą kuchni greckiej jest świeżość i prostota. Hołdując tej zasadzie, sięgnijcie po dojrzałe, słodkie pomidorki, aromatyczne zioła, jędrne, smakowite cukinie, dobrej jakości oliwę oraz oliwki

Even Better Food
Żeberka w paprykowej marynacie z pieczonymi młodymi warzywami 119

marchewką, cebulą oraz przyprawami. Do wrzątku wkładamy żeberka, gotujemy 30 minut. Po tym czasie wyjmujemy mięso i studzimy. Czosnek siekamy drobno, łączymy z pozostałymi składnikami marynaty. Zimne żeberka nacieramy pastą, wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc (min 4 godz). Skórkę młodych warzyw dokładnie myjemy i oczyszczamy. Ziemniaki kroimy w ćwiartki, marchewkę wzdłuż. Na blasze wykładamy z jednej strony zamarynowane

Kierunekuchnia
Pasta z buraków i migdałów do chleba 124

Pasta nadaje się na śniadanie, kolację jako dip do warzyw, do smarowania kanapek zamiast masła. 6 młodych buraków ugotowanych na parze lub upieczonych w piekarniku 100 gram wyprażonych migdałów bez skórki olej np. z awokado ząbek czosnku kumin 1/2 łyżeczki * zamiast migdałów możesz dodać sera feta i tymianku zamiast kuminu sól i pieprz do smaku ** zamiast chleba użyłam wrapów warzywnych

AZgotuj!
Czwartek: Szaszłyki w sosie z masła orzechowego z ryżem z kalafiora 132

ostateczny efekt jest doskonały. Składniki: 1 duża podwójna pierś z kurczaka lub 3 mniejsze, pojedyncze filety Sól i pieprz do smaku Marynata ½ szklanki masła orzechowego 1 łyżeczka curry lub pasty curry ½ puszki mleka kokosowego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka soku z limonki lub cytryny Olej do smażenia Ryż z kalafiora Mała główka kalafiora Szczypta kminu rzymskiego Szczypta curry Kilka

Niedzielny kucharz
Środa: Sycylijska pasta z kalafiorem, rodzynkami i orzechami 140

nią sos pomidorowy. Przełóż makaron i kalafiora do rondla z sosem. Dodaj posiekaną natkę i tarty ser. Wymieszaj. Podawaj z wyłożonym obok serem do posypania makaronu. Artykuł Środa: Sycylijska pasta z kalafiorem, rodzynkami i orzechami pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz