Makaron - zawsze mi smakuje... Bób - chociaż latem króluje, to teraz mrożony kupuję... Cebulka ze szczypiorkiem - to smak świeżości... Scamorza - ten dobrej jakości... t radycyjny, kremowy, miękki, twarogowy ser śmietankowy. Obiad - łatwy, wręcz banalny... Smak - ciekawy, dla mnie idealny... Składniki: 200 g makaronu RIGATONI BARILLA, 500 g świeżego lub mrożonego bobu, pęczek młodej cebulki ze szczypiorkiem, 3 łyżki oleju rzepakowego, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, ser scamorza.... czytaj dalej...
Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.