Rigatoni na zielono z scamorzą

Rigatoni na zielono z scamorzą

Rigatoni na zielono z scamorzą

Makaron - zawsze mi smakuje... Bób - chociaż latem króluje, to teraz mrożony kupuję... Cebulka ze szczypiorkiem - to smak świeżości... Scamorza - ten dobrej jakości... t radycyjny, kremowy, miękki, twarogowy ser śmietankowy.   Obiad - łatwy, wręcz banalny... Smak - ciekawy, dla mnie idealny... Składniki: 200 g makaronu RIGATONI BARILLA, 500 g świeżego lub mrożonego bobu, pęczek młodej cebulki ze szczypiorkiem, 3 łyżki oleju rzepakowego, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, ser scamorza.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makarony, makaron, mielone, pasty, pasta, obiad, gruszka, makaron z serem, makaron na obiad, makaron z patelni

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.