pasta - 17303 przepisów (strona:700/1154)

Curry z serem paneer 94

minut, aż pomidory się wygotują i całkiem rozpadną.  Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Gdy masa przestygnie wyłowić przyprawy, po czym dokładnie ją zmiksować na gładką pastę. Na tej samej patelni roztopić kolejną łyżkę masła, dodać zmiksowany sos pomidorowy i dodać pozostałe przyprawy - garam masala, sproszkowane chilli (jeżeli używacie), kurkumę, ketchup, sól i nieco wody. Zagotować i dusić

Codzienne Gotowanie
Piątek: Zapiekanka z rigatoni, kalafiora i mozzarelli 108

Czas przygotowania : 15 minut Czas pieczenia: 20 miut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 Kalafior i makaron to nadspodziewanie dobrany duet. Szczególnie kalafior pieczony czuje się dobrze w towarzystwie pasty. W tym daniu dodatkowo mają się jeszcze bardziej ku sobie, bo łączy je mozzarella i parmezan. Jeśli szukacie prostego, wakacyjnego dania, łatwego w przygotowaniu to kalafior zapiekany z makaronem, serem

Niedzielny kucharz
Domowe hot dogi 199

jest jak najkrótszy, a ilość mięsa nie jest liczona w ułamkach procentów. Trzeci składnik – dodatki, czyli sosy i warzywa. Ja stawiam na klasykę – dobra musztarda, jakaś ostra pasta, np. ajwar lub też domowy ketchup. Z warzyw również stawiam na klasyk – sałata, ogórek kiszony i pomidorki koktajlowe z domowej szklarni. Oczywiście wybór dodatków należy do Was. Nadal uważasz

365 dni dookoła kuchni
Domowa kostka rosołowa 135

każdy zrobi go sam bez żadnych problemów. Jest tylko jeden warunek: trzeba mieć co najmniej robot ręczny, a najlepiej dobry blender. Wszystkie składniki trzeba bowiem zmiksować na gładą pastę. Domowe kostki rosołowe najlepiej jest zamrozić w foremkach do kostek na lody, potem zamknąć w szczelnym pojemniku. Tak przygotowane kostki można przechowywać w zamrażarce przez 3 miesiące. Składniki: Mała marchew Mała

Niedzielny kucharz
Środa: Zupa instant ze słoika z domową kostką rosołową 150

paski. Kalafiora podziel na małe różyczki, mięso porwij na kawałki. Włóż na dno słoików zamrożone kostki bulionowe. Na pół litra wrzątku dodaj trzy kostki rosołowe (lub 3 łyżeczki świeżej pasty jeszcze nie zamrożonej). Układaj warstwami warzywa i mięso. Na wierzch wyłóż ryż. Przed jedzeniem zalej całość gorącą wodą. Dopraw do smaku. Smacznego! Artykuł Środa: Zupa instant ze słoika z domową

Niedzielny kucharz
Tosty z guacamole, chipsem z szynki parmeńskiej, truskawkami i sosem z masła migdałowego 122

cytryny i miodem. Szynkę parmeńską smażę na suchej patelni do momentu aż stanie się chrupiąca a następnie osuszam ją z nadmiaru tłuszczu ręcznikiem papierowym. Kromkę chrupkiego pieczywa smaruję pastą z awokado, nakładam chipsa z szynki, truskawki, roszponkę a całość polewam dressingiem i doprawiam świeżo zmielonym pieprzem. Zjadam od razu.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Falafel z bobu czyli Niedzielne Mielenie odc.47 153

łyżeczce mielonej kolendry i kuminu po pół łyżeczki cynamonu i pieprzu garść posiekanej natki pietruszki i listków kolendry 4 łyżki mąki pszennej olej do smażenia sos tahini: 2 łyżki pasty tahini sok z połowy cytryny szczypta płatków chili Bób gotujemy ok 8-10 minut, hartujemy w zimnej wodzie a następnie obieramy. Mielimy z pozostałymi składnikami, przyprawiamy solą a następnie wstawiamy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Minestrone 102

Kuchnia włoska. Minestrone przyrządza się w całych Włoszech. Najbardziej znane jest minestrone po genueńsku, które podaje się z ekstra dużą porcją gotowanych warzyw i ziołowym pesto. Te ziołową pastę można zamiast ziół i czosnku dodać również do tej w/w zupy. W Toskanii do minestrone dodaje się gotowaną, białą fasolę i grzanki z pszennego chleba. Wtedy zupa staje się sycącym, jednodaniowym

R'n'G Kitchen
” Ziołowy ” , pieczony kurczak 125

szałwii Kurczaka sprawiamy , pozbywając się wszelakich niepotrzebnych elementów , tłuszczy itp . Rozcinamy plecki i rozkładamy . 1 łyżkę masła roztapiamy , resztę rozgniatamy z czosnkiem i jedną kostką bulionową , robiąc taką maślaną pastę . Wpychamy ją pod skórę na piersiach , udach i skrzydełkach . Skóra , na kupnym kurczaku , łatwo oddziela się od mięsa , jeśli wsunie się pod nią palce , tworząc kieszonki . Solimy , pieprzymy całego kurczaka

Ogrodnik w podróży
Quinoa i żółte curry z krewetkami 143

lubicie) utartego w moździerzu kuminu, dolewamy odrobinę wody, żeby warzywa się poddusiły. Gdy są prawie miękkie, dorzucamy posiekany liść buraka liściastego i ostrą papryczkę, chwilę dusimy i dodajemy pastę curry rozmieszaną w mleku kokosowym. Zagotowujemy,redukujemy sos o 1/3, dodajemy krewetki, czekamy, aż się zetną, doprawiamy solą i dodajemy trochę kurkumy dla koloru i smaku. Gotowe danie podajemy z ugotowaną

Quinoa Raz!
Roladki nadziewane pesto z zielonego groszku 143

obrany czosnek, oliwę z oliwek, sok z limonki, orzeszki i parmezan zmiksować w malakserze do postaci pesto. Następnie dodać ugotowany, wystudzony zielony groszek i ponownie zmiksować do postaci gładkiej pasty. Doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. 4. Przygotowanym pesto smarować każdy plaster fileta i zwinąć w roladkę. Następnie każdą roladkę owinąć plastrem szynki szwarcwaldzkiej i ułożyć w naczyniu żaroodpornym

Szalona Kuchnia Eweliny
Sałatka makaronowa z pesto, pomidorami i papryką zamknięte w słoiku. 130

przygotować na lunch do pracy?”. Wypróbuj takie przepisy do słoika, jak choćby:  najlepsza na świecie granola ,  snack-pack z hummusem ,  azjatycka zupa z tofu ,  pasta z tuńczykiem  i pomidorami czy czekoladowe ciasto z malinami i kruszonką

Z Kuchni Do Kuchni
Top 10 przepisów na letni piknik 167

balkonie czy na ławce przed biurem zrobi piknik. Składniki na 4 porcje sałatki z arbuza: półtora szklanki komosy ryżowej sok wyciśnięty z cytryny 2 łyżki sosu sojowego łyżeczka pasty chili np. harrisy chlust oliwy garść posiekanej natki pietruszki lub listków mięty pół małego arbuza duży ogórek opakowanie fety garść kiełków np. fasoli mung garść groszku cukrowego (opcjonalnie) Pełen przepis tutaj

Ugotowane pozamiatane
6 najsmaczniejszych dań z bobem 106

Będzie mi również bardzo miło jeśli podzielicie się swoimi pomysłami na smaczne wykorzystanie bobu 6 najsmaczniejszych dań z bobem 1. Kotleciki jaglane z bobem 2. Makaron z bobem 3. Pasta z bobu 4. Zupa krem z młodego bobu 5. Sałatka z bobem 6. Lekka zupa z bobem Artykuł 6 najsmaczniejszych dań z bobem pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
Naleśniki na tysiąc sposobów czyli Śniadanie ze Szkołą na Widelcu 186

dzieci w pełni zaanagazowane inne grupy tez pracują nie ma jak podrzucanie naleśników! a co w środku... twarożek orzechowy i owoce :) dzieci dekorują :) będzie truskawkowy mus Zielone naleśniki z pastą z bobu i groszku Naleśniki w kropki (z chia), z rabarbarem Naleśniki różowe z twarożkiem orzechowym i owocami Naleśniki gryczane ze szpinakiem i szpragami WYGRAŁAM BLENDER! eeee... jeszcze trzeba odpowiedzieć

Dzieje kuchennej Wiewióry