łyżki miodu lub wg smaku opcjonalnie: rozgnieciony mały banan i szczypta cynamonu Przygotowanie: W misce ugniatam widelcem twarożek, dodaję resztę składników i mieszam. Gotowym twarożkiem smarujemy kanapki. Szybka pasta z twarogu na słodko gotowa
Zasmakuj Kuchnipapryka słodka. kurkuma i curry, sól i pierz dodatkowo Przygotowanie: mięso mielone doprawiamy i smażymy na patelni awokado rozgniatamy widelcem i delikatnie doprawiamy solą bułę przekrajamy i smarujemy pastą z awokado na to układamy sałatę i kotleta dodatkowo pomidory i paprykę zamykamy drugą częścią buły i woala smacznego bo mega dobre
Gotowanie z pasjąmomentu aż będzie chrupiący. 2. Awokado przecinamy na pół, usuwamy pestkę i skórę. Rozgniatamy widelcem, dodajemy sok z cytryny, chilli i sól. Dokładnie mieszamy. 3. Grzanki smarujemy obficie pastą z awokado. Układamy na nią pokrojone pomidorki koktajlowe i porwaną szynkę parmeńską. Posypujemy chilli, solą i pieprzem
Szefowa kuchnisuszonych fig 2-3 cm kawałek zielonej części pora (dla koloru) otarta skórka z 1 limonki łyżeczka soku z limonki 1 łyżeczka miodu lub syropu np. klonowego 1/4 łyżeczki pasty z chili Sambal lub Sriracha 1 łyżka oliwy lub oleju Wykonanie: Soczewicę wypłukać i gotować w osolonej wodzie przez ok. 8 min. Musi pozostać lekko chrupiąca. Soczewicę odcedzić i wsypać
Sztuka gotowania w/g SamiryPasta z zielonego groszku z nerkowcami,, ale można zrobić tez z migdałami. szklanka mrożonego lub świeżego zielonego groszku 1/2 szklanki orzechów namoczonych przez noc lub kilka godzin 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego ząbek czosnku oliwa z oliwek czarnuszka natka sól Zblanszuj groszek 5 minut we wrzątku. Odcedź. Przełóż do blenowania, dodaj orzechy, kmin i czosnek. Zmiksuj. Przełóż do naczynia, posyp
AZgotuj!Składniki: 200 g makaronu penne 1 puszka krojonych pomidorów 3 łyżki oliwek 2 łyżki kaparów 4-5 fileciki anchois 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki pasty z ostrych papryczek sól szczypta cukru Przygotowanie: … Czytaj dalej Penne puttanesca
czarrna od kuchnipodboju półwyspu Iberyjskiego. Przyznają się do niego Arabowie, Żydzi, Grecy i Hiszpanie. Zupa pierwotnie robiona była w ten sposób, że czosnek i suchy chleb ucierano w moździerzu na gładką pastę, którą rozcieńczano wodą, oliwą i octem winnym. Kiedy Kolumb przywiózł z Ameryki pomidory, ogórki i papryki, trafiły do gaspacho wchodząc w skład żelaznego zestawu ingrediencji zupy. Gaspacho występuje w bardzo
Niedzielny kucharzSmażona cukinia w sosie maślanym z pietruszką Cukinia to wielce uniwersalne warzywo , można z niego zrobić prawie wszystko. Dżem , pastę,pasztet,zapiec, nadziewać,smażyć , panierować i gotować… Nieskończona ilość kombinacji . Ten przepis jest prościutki i szybki do wykonania . Doskonale nada się na danie obiadowe , jeśli dorzucicie grzanki lub ryż . Może stanowić , także pyszną kolację , to już zależy
Ogrodnik w podróżyposiekać. Pozostały czosnek pokroić w kostkę. Czosnek i chili wymieszać z 2 łyżkami brązowego cukru, 1 łyżeczką soli i 4 łyżkami oliwy. Ok 15 minut przed końcem pieczenia powstała pastą posmarować ziemniaki i mięso. Warzywa doprawić solą oraz pieprzem. Podawać wszystko razem. Artykuł Zapiekanka mięsno-pomidorowa pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia
Pomysłowa kuchniajako sałatkę. Po odcedzeniu z zalewy, można ją wymieszać z majonezem i wykorzystać do posmarowania kanapki. Do przygotowania tej cukinii używamy wyłącznie curry w proszku. Nie powinno się stosować pasty curry, gdyż zawiera ona w swoim składzie olej. Pasteryzacja wodna niestety nie zapewnia bezpieczeństwa przetworów z dodatkiem tłuszczów. Jak zrobić cukinię marynowaną w curry na zimę - wypróbowany przepis, składniki
Moja Książka KucharskaDzień dobry :-) Lubicie pasty do kanapek ? My tak, a ostatnio dzieciom posmakowała taka z jajkiem, awokado i natką pietruszki. Moja córcia najpierw zjadła na kanapce, a potem samą wyjadała z miseczki łyżeczką :-) Więc dzieciom powinna posmakować, a i dorosłym też :-) Polecam, naprawdę fajna :-) Miłego dnia :-) Składniki: 5 jajek 1 większe dojrzałe awokado 1/2 pęczka natki pietruszki sól pieprz 3 łyżki
kruche babeczkidlatego znajdziecie u mnie wiele takich przepisów. Mogę polecić Wam między innymi szakszukę z papryką , szakszukę z boczkiem czy zieloną szakszukę . Oprócz szakszuk, znajdziecie u mnie także przepisy na pasty jajeczne czy jajka sadzone na boczku. Zachęcam do wypróbowania każdego przepisu Podstawą do przygotowania pysznej szakszuki jest oczywiście odpowiednia patelnia z warstwą nieprzywierającą. Składniki w szakszuce muszą się dobrze podsmażyć
Kuchnia Bazyliimąki pszennej + do podsypywania 3 łyżki cukru pudru 65 g. margaryny + do posmarowania blaszki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżka pasty sezamowej tahini 200 g. śmietany 18% 100 g. jasnego sezamu Na stolnicę przesiej mąkę. Wymieszaj z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Dodaj margarynę i siekaj ją nożem zagarniając mąkę
Delicious Placekokosowego 1/4 - 1/2 szkl. mleka krowiego 90 g. wyłuskanych orzechów ziemnych (niesolonych) 3 łyżki kremowego masła orzechowego 1 łyżeczka soku z cytryny 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu 1 łyżka sezamowej pasty tahini 1 łyżeczka cukru z wanilią 1 łyżka cukru trzcinowego Jabłka umyj i wytrzyj. W każde jabłko wbij po kilka goździków. Ułóż owoce w naczyniu żaroodpornym i wstaw do piekarnika
Delicious PlaceSkładniki: 1 filet z indyka 1/3 główki sałaty radicchio 1 cebula 1/2 łyżeczki ostrej pasty paprykowej sól, pieprz 1 jajko mąka bułka tarta Przygotowanie: Fileta z indyka pokroić na kotlety i … Czytaj dalej Roladki drobiowe z radicchio
czarrna od kuchni