pasta - 17303 przepisów (strona:710/1154)

Wegański żurek z białą kiełbasą z tempehu 118

podaniem pokrój na plasterki i dodaj do żurku. *Jeśli nie dostaniesz tempehu, możesz wykorzystać również wędzone tofu. Kiełbasa będzie miała wtedy jednak mniej smaku umami, ale można go podbić pastą miso lub płatkami drożdżowymi

Food Square
Jajka faszerowane pastą z rukoli, groszku i twarogu 122

ugotować na twardo. Natłuc skorupki i zalać bardzo zimną wodą. Po ok. godzinie obrać, przekroić na pół. Na półmisku (np. udekorowanym rukolą) ułożyć połówki jajek, a na wierzch wyłożyć pastę rukolową. Dowolnie udekorować

Czerwień i błękit
Przepis dla leniwych – jajka faszerowane pastą z suszonych pomidorów i fety 152

miseczki. Dodaj do żółtek fetę pokruszoną na kawałki. Pomidory pokrój na mniejsze kawałki i wrzuć do miseczki. Całość zblenduj na gładką masę. Faszeruj każdą połówkę jajka jedna łyżeczką pasty pomidorowej. Podaj od razu lub przykryte folią schowaj do lodówki. Składniki 8 jajek w rozmiarze L (400 g po ugotowaniu) 10 sztuk suszonych pomidorów w oleju (65 g) 100 g sera

Eat me! Fit me!
Bezowe Całuski z Likierem 252

kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Bezowe Całuski z Likierem Skład: Beza: 3 białka (z dużych jaj) 150g cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka pasty waniliowej lub ekstraktu waniliowego (można pominąć) Krem: 180g serka mascarpone 120ml śmietanki kremówki 30% (do deserów) 50ml likieru Krupnik Słony Karmel 1 fix do śmietany Beza: 1. Na papierze

Mała Cukierenka
Zupa z rzeżuchy 116

świetnie będzie wyglądać na świątecznym stole. Jest lekka i wyrazista w smaku, doskonale skomponuje się z jajkami i świeżymi grzankami. Listki młodej rzeżuchy są wspaniałym dodatkiem do wszelkiego rodzaju past kanapkowych na bazie jajek. Wielu ludziom kojarzą się głównie ze Świętami Wielkanocnymi, jednak ja wysiewam ją zdecydowanie częściej, niż tylko od święta. Najlepiej spożywać ją na surowo, wtedy zachowuje najwięcej

Dietolog
Czwartek: Krem z papryki z pieczoną cieciorką i mlekiem kokosowym 164

naczynia lub worka foliowego i zawiąż. Odstaw na 10 minut, żeby przestygły. Następnie zdejm z nich skórkę, wyciągnij gniazda nasienne i nasionka i przełóż upieczone płaty do garnka z pastą pomidorową i przyprawami. Całość zmiksuj ręcznym robotem (lub w mikserze). Ponownie zagotuj i duś jeszcze przez 10 minut. Im dłużej zupa będzie się dusić tym głębszego nabierze smaku. Dodaj więcej

Niedzielny kucharz
Jajka, a cholesterol. Czego unikać w Święta Wielkanocne, aby sobie nie zaszkodzić. 210

W kontekście zwiększonego ryzyka rozwoju chorób sercowo-naczyniowych, jajka to temat stale wypływający w sieci i mediach pisanych. Jednego roku są absolutnie złe i zakazane, kolejnego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
JAJKA FASZEROWANE SZYNKĄ, PAPRYKĄ I OGÓRKIEM (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu i laktozy) 235

Jajko to symbol nadchodzących Świąt Wielkanocnych. Znajdziemy go w koszyczku ale i pod wieloma postaciami na stole świątecznym, w tym faszerowane różnymi specjałami. Znacie już te z pastą z awokado a tym razem proponuję wariant z szynką, papryką i ogórkiem. Świetnie smakują i pięknie wyglądają na stole podczas różnych uroczystości Składniki na 10 porcji (połówek): 5 jajek 150 g dobrej

Ola la LCHF
Sałatka jajeczna z porem i szynką w muszlach 2259

czasu podania przechowujemy w lodówce przykryte folią spożywczą aby nie obeschły *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM RÓWNIEŻ: SAŁATKA Z TUŃCZYKA W MUSZLACH PRZEPIS TUTAJ KOLOROWA SAŁATKA W MUSZLACH PRZEPIS TUTAJ PASTA Z ŁOSOSIA W MUSZLACH PRZEPIS TUTAJ PRZEPISY NA JAJKA I SAŁATKI WIELKANOCNE KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY

Blog z Apetytem
Jajka z farszem chrzanowym z ciecierzycą. 110

Już tylko kilka dni dzieli nas od Świąt Wielkanocnych, więc dziś mam propozycje bez której nie można się obejść... Składniki na pastę; 1 szkl. ugotowanej ciecierzycy 2 łyżki majonezu 3 łyżki chrzanu ROLNIK sól i pieprz do smaku Dodatkowo; 6 jajek ugotowanych na twardo rukola do dekoracji barwniki spożywcze (kolory dowolne) Przygotowanie; Ugotowane jajka kroimy na pół, wyjmujemy żółtka

Radość kipiąca uśmiechem.
Sałatki na Wielkanoc 197

pięknych, wiosennych świat to: majonez, jajko, rzeżucha, warzywa na sałatkę jarzynową. Udanego przygotowywania sałatek i smacznego świętowania! Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem Majonez Domowy majonez na oleju rzepakowym Pasta z awokado z jajkiem i grana padano Sałatka jajeczna Sałatka jajeczna z kukurydzą i oliwkami Sałatka ziemniaczana z jajkiem i majonezem Sałatka ziemniaczana z kukurydzą i czarnymi oliwkami Sałatka ziemniaczana

Moja smaczna kuchnia
Pasta rybno-jajeczna do pieczywa 119

Zapraszam na smaczną pastę śniadaniową do pieczywa. Połączanie łososia z jajkami to świetny smak idealnie pasujący do kanapek. Polecam   Składniki: 3 jajka ugotowane na twardo 125 g łososia wędzonego na gorąco 1 łyżka majonezu sól, pieprz do smaku szczypiorek Przygotowanie: Szczypiorek myjemy i kroimy drobno. Jajka obieramy i drobno kroimy, przekładamy do miseczki. Mięso ryby oddzielamy od skóry

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Szybka pasta z kurczaka 124

Witajcie :)   Czasami tak jest że zostanie nam kawałek kurczaka z obiadu, no i co tu zrobić jak mamy je dwa lub jeden. Ja w takim przypadku najczęściej robię pastę na chleb. Jest pyszna i mięso nam się nie zmarnuje.Polecam wypróbować :) Składniki : 2 kawałki upieczonego kurczaka np: udka 2 małe korniszoany 1 mała cebulka sól, pieprz czarny do smaku szczypta

Sama słodycz i szczypta chili
Leczo wegetariańskie 175

koniec dodaj płaską łyżkę rozpuszczonego miodu i dokładnie wymieszaj. Spróbuj także: Wiosenne fit śniadanie twarożek papryka Kurczak w sosie paprykowo-pomidorowym pierś z kurczaka papryka pomidory Ajvar - pikantna pasta warzywna z makaronem papryka bakłażan pomidor

Fit&Fast Kitchen
Poniedziałek: Orecchiette z pomidorkami Jamiego Oliviera 150

międzyczasie umyj i przekrój pomidorki na połowy, włóż do głębokiej misy, dodaj 4 łyżki oliwy i parmezanu, skruszoną papryczkę chili, posiekaną paprykę i filecik anchois roztarty na pastę. Wymieszaj, posól i popieprz. Krok 3 Odcedź makaron i gorący przełóż do misy z warzywami. Wymieszaj dokładnie i podawaj na ciepło lub, po ostygnięciu, na zimno. Smacznego! Artykuł Poniedziałek: Orecchiette z pomidorkami

Niedzielny kucharz