pasta - 17303 przepisów (strona:716/1154)

Pasta jajeczna z chrzanem 94

postaci szakszuki też mi nie pomógł. Będę ją poprawiać za tydzień, dzisiaj już naprawdę mi się nie chciało. A tymczasem, podrzucam Wam przepis sprzed tygodnia. Szybka i pyszna pasta jajeczna. Chrzan pasuje jak ulał.  Składniki: 4 jajka ćwierć małej czerwonej cebuli 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka chrzanu sól pieprz kiełki rzodkiewki (opcjonalnie) Jajka gotujemy na twardo, obieramy

Kardamonovy
"Nasiona roślin strączkowych na talerzu 2." - podsumowanie akcji 177

soczewicy czerwonej– wersja w wolnowarze autorka:  cybog  | blog: Dad in the Kitchen PASZTET Z PIECZAREK I SOCZEWICY autorka:  kameleon.kulinarny  | blog: KAMELEON KULINARNY PASTA Z BIAŁEJ FASOLI czyli wegański smalec autorka:  kameleon.kulinarny  | blog: KAMELEON KULINARNY PASZTET Z BIAŁEJ FASOLI i pieczonej dyni autorka:  kameleon.kulinarny  | blog: KAMELEON KULINARNY Pomidorowa zupa

Weekendy w domu i ogrodzie
Kantońskie stir fry z łaty wołowej – z aksamitnym sosem i jajkiem 161

osobnej miseczki. Łyżeczkę białego pieprzu ziarnistego rozcieramy w moździerzu (nie używajcie mielonego czarnego – to nie ten smak!). Mieszamy 2 łyżki skrobi z zimną wodą w osobnej miseczce na pastę. Szykujemy rosół, jajka, sosy i pozostałe przyprawy.   Zaczynamy od łaty wołowej. Mięso kroimy w poprzek włókien na cienkie, 3-4mm plasterki o szerokości około 4-5cm. Żeby

Karo in the Kitchen
Proteinowe pancakes owsiane :) 179

łyżki masy. Smaż na pełnym ogniu, a kiedy pojawią się pęcherzyki przewróć na drugą stronę i smaż jeszcze chwilkę.  Podawaj z ulubionymi dodatkami. U mnie banan, maliny i pasta sezamowa

Zdrowie na języku :P
Pesto z suszonych pomidorów 131

Pyszne czerwone pesto z suszonych pomidorów w oleju. To świetny dodatek do wielu dań. Można taką pastą nadziać roladki lub posmarować kanapki, można dodać do makaronu lub sałatek. Uwielbiam suszone pomidory więc pesto także ale najbardziej jednak lubię pesto z rukoli . składniki: 1 słoik suszonych pomidorów w oleju ( słoik o pojemności ok 300 ml ) 1 ząbek czosnku 1 łyżka prażonych

Monia miesza i gotuje
Zapiekane nachos 177

lubisz – 10-15 pomidorków koktajlowych – 15-20 czarnych oliwek – papryczki jalapeno – ilość dobierz według własnych upodobań – 100 g sera cheddar – pół awokado lub pasta guacamole do podania – śmietana do podania – folia aluminiowa Przygotowanie:   Czosnek i chilli drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę i krótko przesmaż czosnek z chilli, a następnie dodaj

nietylkopasta.pl
Restauracja Repubblica Italiana, Warszawa ul. Francuska 44 173

propozycji z karty moją uwagę zwróciła prawie najdroższa z przystawek (32 zł) OCTOPUS ARROSTO NUOVO (ośmiornica/ spianata/ avocado/ limonka/ mięta). Otrzymałam dość ciekawie skomponowaną sałatkę z dwoma grzankami z pastą z awokado z kawałami miękkiej ośmiornicy w sałatce. Całość miała ciekawy smak, choć cenę uważam za dość wygórowaną. J. na pierwsze danie wybrał tym razem zupę. Wybrał ZUPPA DI PESCE

nietylkopasta.pl
Domowa pasta z brokułów do kanapek 105

feta light (270 g) łyżeczka nasion słonecznika łyżka jogurtu naturalnego mała cebula Sposób wykonania: Brokuły gotuj do miękkości, cebulę posiekaj w kostkę. Wymieszaj wszystkie składniki do uzyskania prawie gładkiej pasty. Podawaj ją na kromkach pełnoziarnistego pieczywa, kładąc na wierz pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę

The Slow Life Wife
Chaczapuri imeretyńskie - gruziński płaski chleb z nadzieniem serowym 166

jest gruziński ser sulguni. Występuje w kilku różniących się od siebie wariantach, m.in. chaczapuri imeruli - chaczapuri imeretyńskie, w formie okrągłego placka z zapieczonym w cieście nadzieniem serowym lub z pastą z czerwonej fasoli; chaczapuri adżaruli - chaczapuri adżarskie, z serem i jajkiem; chaczapuri megrelskie - podobne do imeretyńskiego, z dodatkowym serem na wierzchu. Ciasto na chaczapuri może być spulchnione zarówno drożdżami

Przepisy na domowy ser i chleb
Spaghetti z bazyliowym pesto i krewetkami 103

krewetek koktajlowych 2 ząbki czosnku 3 łyżki masła 250g makaronu spaghetti barwionego sepią garść orzechów nerkowca Wykonanie: 1.  Pesto: Wszystkie wymienione składniki przełożyć do blendera. Zmiksować do postaci pasty (najlepiej zmiksować do takiego stopnia żeby wyczuwalne były grudki orzeszków). Doprawić do smaku solą i pieprzem. 2.   Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. 3.  Na patelni

Szalona Kuchnia Eweliny
Poniedziałek: Tagliatelle al ragu 141

zrobiło, bo najlepiej smakuje następnego dnia. W poniedziałek ugotowaliśmy tylko makaron. Jeśli zabieracie jedzenie do pracy jak my, makaron ugotujcie rano i szybko połączcie z zimnym sosem. Dzięki temu pasta szybko się schłodzi i będzie można ją sprawnie zapakować do lunchboxa. Składniki: 250 gr mielonej wołowiny 250 gr mielonego mięsa wieprzowego Makaron tagliatelle 4 plastry szynki prosciutto (w oryginalne jest

Niedzielny kucharz
Chaczapuri adżarskie (adjarian khaczapuri) 407

rodzaj drożdżowego placka z serem. Wyróżnia się trzy główne rodzaje khachapuri: adżarskie, tzw. "otwarte" z serem i jajkiem, imeretyńskie w formie pieczonego okrągłego placka z farszem serowym lub z pasty z fasoli i chaczapuri megrelskie - podobne do imretyńskiego dodatkowo posypane serem na wierzchu. Dziś zapraszam was na "otwarte", czyli adjarian khaczapuri. Składniki (4 porcje) -500 g mąki pszennej -opakowanie

Zielona Kuchnia
Pieczony falafel (wychodzenie z diety dr Dąbrowskiej) 165

wyłącznie ciecierzycę i mnóstwo aromatycznych przypraw. Natomiast jeśli nie musicie jakoś szczególnie liczyć kalorii i nie wychodzicie akurat z diety do naszych pysznych falafeli możecie także przygotować  domową pastę sezamową czyli tahini . To bardzo smakowity duet! O szczegółach wychodzenia z diety i jego zasadach poczytacie pod tym linkiem -  klik tutaj . Na blogu znajdziecie również inne przepisy

Kulinarne przygody Gatity
JAJKA FASZEROWANE AWOKADO (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu i laktozy) 1192

sokiem z cytryny żeby nie ściemniało. Żółtka i awokado rozgnieść widelcem jeśli użyjecie dojrzałego awokado lub zmiksować blenderem. Dodać majonez, szczypiorek i cebulę. Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę. Pastę doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Białka napełnić gotową masą i przystroić zieleniną lub kawałkami warzyw. Smacznego — BTW całości (6 jajek, czyli 12 połówek): 618 g, 1371 kcal

Ola la LCHF
Makaron w sosie śmietanowym z grzybami i szpinakiem! 129

dobrą sprawę z kilku składników. Makaron lubi połączenie z serem, śmietanką lub mlekiem, świeżymi ziołami, dobra oliwą i czosnkiem. Wcale się nie dziwię, że Włosi tak bardzo pokochali pastę, a włoskie mamy przygotowują ją tak często.  Dzisiaj bardzo prosty pomysł na obiad - makaron w sosie śmietanowo- serowym z podgrzybkami i szpinakiem. Mąż mówi, że pycha! PRZEPIS NA MAKARON

SMYKWKUCHNI