pasta - 16803 przepisów (strona:725/1121)

Wielkanocne przepisy. Ponad 30 propozycji na ciasta i sałatki. 174

sałatka z kabanosem Sałatka podana w wędlinie Szybka sałatka z porem, kukurydzą i rzodkiewką Sałatka z ogórkiem i kiełkami Sałatka z kwaszonym ogórkiem i nutą czosnku Polecam również najróżniejsze pasty kanapkowe (klik) – sprawdzają się idealnie po świętach

Słodkie okruszki
Dietetyczne jajka faszerowane - z awokado i pomidorem :) 417

roku planuję przygotować jajka, na które przepis znajdziecie poniżej. Są to ugotowane na półmiękko jajka ( żółtko , które nie jest gotowane długo zachowuje więcej zdrowotnych wartości odżywczych) z kremową pastą wykonaną z awokado , szczypiorku i pomidora . Całość jest przepyszna! Sama byłam pozytywnie zaskoczona. Wszystko bardzo dobrze ze sobą współgra, a smaki idealnie się uzupełniają.  Składniki: 3 jajka  1/2 dojrzałego

Zdrowie na języku :P
Mleko z Orzechów Nerkowca 148

nerkowców marzy mi się jeszcze masło :) Składniki na ok. 800 ml: 750 ml wody ( użyłam mineralnej niegazowanej) 100 g orzechów nerkowca 2 suszone daktyle bez pestek 1/2 łyżeczki pasty waniliowej szczypta soli himalajskiej różowej (taką używam na co dzień) Sposób przygotowania: Jak widać na jednym ze zdjęć, wszystkie składniki umieściłam w dzbanku, który przykryłam i pozostawiłam na co najmniej

Blondynka Gotuje
Jajeczka przepiórcze z łososiem, kiełkami i majonezem 228

Koreczki z jajeczek możecie zrobić w różnych wersjach smakowych, np. zamiast łososia można dodać szynkę, lub ogórka, a zamiast kiełków – rzeżuchę. Co kto lubi Do wszelkich nadziewanych jajek, past jajecznych czy kanapek polecam szczególnie majonezy trochę pikantniejsze, jak np. Majonez Kętrzyński Stołowy – dzięki temu potrawy nabierają wyjątkowego smaku. Przepis na jajeczka przepiórcze z łososiem Drukuj przepis Porcji

Kuchnia Bazylii
20 przepisów na Wielkanoc 679

bardzo kremowy 4.        Jajka w szynkowych kubeczkach  – pomysł na efektowne podanie gotowanych jajek 5.        Szynka nadziana pastą jajeczną  – prosto i smacznie :) 6.        Różowe jajka – gotowane jajka marynowane w zakwasie buraczanym OBIAD 7. Biała kiełbasa zapiekana z kapustą kiszoną i podsmażoną

Ugotować
Bezowy bukiet róż 222

smakowały.  To będzie taki mały mój dodatkowy wkład  w tegoroczne menu Wielkanocne.   Składniki: 6 białek 375 g cukru 150 g cukru pudru opcjonalnie barwniki spożywcze w paście/w proszku Wykonanie: Białka mieszamy z cukrem kryształem w metalowej misce. Następnie umieszczamy ją w garnku z gotującą się wodą. Mieszamy całość do momentu, aż cukier się rozpuści. Najlepszym rozwiązaniem

Malinowe Pocałunki
Twarożek z grillowaną cukinią, jajkiem i szczypiorem 169

oknem pada deszcz i znów trzeba włożyć kurtkę.. Nie tylko śniadanie - to także pomysł na podwieczorek, czy świetną przekąskę w ciągu dnia, która szybko zaspokoi niejeden głód. Powstałą pastą smarujemy świeżą złotą i chrupiącą bagietkę lub domowe bułeczki w sobotni leniwy poranek... :)  Idealnie! Smacznego:) Składniki: 200 g twarogu lekkiego 200 g serka naturalnego 2 jajka ugotowane na twardo

Zasmakuj Kuchni
LIBAŃSKIE SMAKI - KOFTA, ZA'ATAR I DAKTYLE! 153

OLIWĘ I PRZYPRAWY POWINNO BYĆ DOŚĆ SPORE, ABY POMIEŚCIŁO DUŻĄ ILOŚĆ OLIWY.  Gotowy hummus! Pięknie się prezentuje, znajdziecie go w karcie Sphinx. Przygotowaliśmy również między innymi BABAGHANOUSH , przepyszną pastę z pieczonych bakłażanów, jak i  manouche z za’atarem i serem , czyli wypiekany na miejscu libański chlebek z przyprawą za’atar i serem mozzarella

SMYKWKUCHNI
Curry tajskie kaeng hang lay. Curry z północy z wieprzowiną. 149

Odwiedziła nas Olimpia. Bardzo lubimy te wizyty, dostajemy podarki, wystawiamy rachunek za spanie i jeszcze zaganiamy do sprzątania w domu i w studio ;))) A tak poważnie

slodkokwasnapl
Ekologiczne pesto z czosnku niedźwiedziego (wegańskie) 147

also gluten-free and it does not contain lactose or any ingredients of animal origin (it is vegan). You can use it as breadspread for sandwiches, toasts, also in pasta dishes. It tastes similarly to regular garlic but is slightly different from it. I used the product to make spaghetti and put it on my sandwiches

Qlinarnie i Qlinarnie
Wielkanocne jajka faszerowane dla dzieci 177

Następnie dobrze studzimy i delikatnie obieramy. Każde jajo przekrawamy na pół i ostrożnie wyjmujemy żółtko. W oddzielnej miseczce mieszamy żółtka z jogurtem, musztardą i koperkiem – ma powstać bardzo gęsta pasta. Tak przygotowanym nadzieniem napełniamy ugotowane białka i dekorujemy pozostałym jogurtem i koperkiem. Smacznego!!! Artykuł Wielkanocne jajka faszerowane dla dzieci pochodzi z serwisu Sierotka maRysia w kuchni

sierotka maRysia w kuchni
Koszyczki z ciasta francuskiego z jajkiem, szynką i ogórkiem 540

składniki, albo wykorzystujemy dwa opakowania ciasta francuskiego i składamy koszyczki z jednego kółeczka-podstawy i dwóch kółeczek z wykrojonym środkiem (będą wyższe), albo robimy tak jak ja i resztę pasty zjadamy wieczorem na chlebie;) 1 op. ciasta francuskiego (u mnie xl) 5 jajek 200 g szynki drobiowej 2-3 korniszony sól musztarda majonez szczypiorek czarnuszka 1 jajko Jajka gotujemy

Smaki Na Talerzu
Jajka faszerowane szynką 114

białka. Żółtko przełożyć do miseczki, dodać do niego pokrojoną w małą kostkę szynkę, posiekane śliwki, chrzan oraz musztardę. Wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą pastę. Jajka nafaszerować masą. Krok po kroku: 1. Ugotować i obrać jajka 2. Pokroić jajka na pół 3. Oddzielić żółtka od białek 4. Do żółtej dodać resztę

KuchniaWeDwoje.pl
WYPIEKANIE NA ZAWOŁANIE! 158

przyjemniejszego niż świeże pieczywo rankiem, do tego odrobina masła, lub ulubionej pasty na kanapki i śniadanie gotowe. A każdy szczęśliwy i zadowolony. Chleb znika w oka mgnieniu. Każdy z Nas chciałby właśnie taki pyszny, chrupiący domowy chlebek móc robić w domu, ale niestety nie każdy ma na to po prostu czas. Ja uwielbiam chleby na zakwasie i zakochałam się

SMYKWKUCHNI
Gofry listopadowej mamy 129

jajka (białka i żółtka osobno) 1/4 szklanki oleju 1i 1/2 szklanki mleka 1 i 3/4 szklanki mąki uniwersalnej 2 łyżeczki proszku do pieczenia  4 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki pasty waniliowej lub aromatu waniliowego  1/2 łyżeczki soli Oddzielić żółtka od białek. Białka odstawić  Żółtka zmiksować z pozostałymi składnikami na gładką masę.  Osobno ubić białka i delikatnie połączyć

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk