pasta - 17303 przepisów (strona:730/1154)

Pierogi z soczewicą i cieciorką 138

wymaga gotowania. Cieciorka konserwowa Rolnik, zwana także włoskim grochem, to smaczny, zdrowy i sycący dodatek do wielu potraw, zwłaszcza sałatek i dań warzywnych oraz podstawowy składnik oryginalnej, libańskiej pasty hummus. Ciecierzyca jest jedną z pierwszych roślin uprawianych przez człowieka, z historią sięgającą tysiące lat wstecz. Jej nasiona zawierają aż 25% białka, stanowiąc nieodzowny składnik diety wegetarian i wegan. Wszystkich zainteresowanych

Sama słodycz i szczypta chili
Humus 135

Opis Humus: Humus to popularna potrawa kuchni arabskiej, która pochodzi z Libanu. Jest to zazwyczaj sos dip lub pasta do smarowania. Przygotujemy go z gotowanych i przetartych nasion ciecierzycy lub innych roślin strączkowych. Jest szybki i prosty do przygotowania. Składniki: 200 g ciecierzycy 50 g sezamu 2 łyżki oliwy 1 ząbek czosnku Sok z cytryny Sól, pieprz Opis przygotowania: Zaczynamy

CookMag
Jesienny chleb z dynią i figami. 141

dzięki temu ma również uroczy kolor. Miękisz chleba jest dosyć wilgotny i słodkawy za sprawą suszonych fig. Jesienny chleb z dynią i figami doskonale smakuje z serami i pastami lub pasztetami warzywnymi. Składniki: 100 g utartej dyni lub puree z dyni 50 g zakwasu, płynnego 50 g mąki razowej z pełnego przemiału ( pszennej, orkiszowej lub żytniej) 400 g mąki pszennej

Codziennik Kuchenny
Hiszpańska sałatka z fasoli, tuńczyka i ziemniaków 175

prawdziwy, gęsty winegret – bo taki powinien być: gęsty, lekki i puszysty – to ubijanie, proces podobny do tego jak szykujemy majonez. Winegret zaczynamy od przeciśnięcia czosnku i roztarcia go na pastę z solą. Czosnek przekładamy do wysokiego naczynia, wlewamy do niego ocet winny, wsypujemy paprykę, pieprz i mielony kumin. Mieszamy wszystko razem ubijaczką balonową (ja robię to końcówką-ubijaczką ręcznego blendera

Karo in the Kitchen
Curry z pieprzem i tofu 126

które łatwo jest zapakować w pojemnik lunchowy.   Składniki na 3 porcje: cebula pokrojona w piórka łyżka świeżo zmielonego pieprzu łyżka zielonego pieprzu marynowanego w kulkach 2 łyżki zielonej pasty curry opakowanie tofu naturalnego (180-200 g) pokrojonego na kawałki czerwona papryka pokrojona na kawałki marchewka pokrojona w plasterki 100 g różyczek brokułów podzielonych na mniejsze części mała cukinia pokrojona

Ugotowane pozamiatane
Delikatna pasta z makreli i jajek 137

Delikatna, lekka, bardzo prosta sałatka - pasta na kanapkę, czy do krakersa. Propozycja na podwieczorek lub lekką kolację również dla Dzieci

AniaGotuje.pl
Pasta z pieczonego bakłażana i czosnku 66

Pyszna pasta z pieczonego bakłażana i czosnku. Idealna do kanapek, wrapów, jako dip do warzyw, czy też krakersów. Wspaniały składnik do sałatek oraz pieczonych lub smażonych mięs

AniaGotuje.pl
Hummus z serkiem mascarpone 71

Delikatny i kremowy hummus z niewielką ilością pasty tahini oraz pysznym serkiem mascaropne. Jest to wersja niezwykle uniwersalna w smaku.. uwielbiana przez Dzieci! Czas przygotowywania:  5 minut Ilość porcji:  do zajadania dla 6-8 osób

AniaGotuje.pl
Focaccia z rozmarynem 110

pizzy. Prawie nie zawiera dodatków, dlatego też sprawdza się jako przekąska dla Dzieci. Pokrojona w paski jest idealna do przegryzania z sosami, serami, warzywami,  hummusem , czy inną pastą . To również idealna przekąska na przyjęcia. Łączny czas przygotowywania:  1,5 h z wyrastaniem Ilość porcji: blaszka 20/30

AniaGotuje.pl
Zupa krem z łososia 84

Łosoś w formie zupy krem? Czemu nie, zapraszam. - bez bulionu - bez mąki Ps. Schłodzona zupa dobrze smakuje również jako pasta do kanapek, czy dip :-) Czas przygotowywania:  około 50 minut Ilość porcji:  6 Składniki: • 400 g filetu z łososia • kawałek pora - około 5 cm • 3 ząbki czosnku • średnia marchewka • 1 szklanka wody • 3 łyżki

AniaGotuje.pl
Pasta z pestek słonecznika 184

Pyszna pasta z pestek słonecznika, które po namoczeniu smakują jak świeżo wyjęte z kwiatu słonecznika! Idealna do kanapek, jako dip do warzyw, czy też krakersów. Wspaniała również do jedzenia.. na łyżki

AniaGotuje.pl
Ciastka z pistacjami i gorzką czekoladą 61

sztuk z kulki wielkości małego   orzecha włoskiego Składniki: • 100 g masła • 100 g jasnobrązowego cukru • 75 g drobnego cukru • 1 łyżeczka pasty z wanilii (u mnie esencja) • 75 g mąki pszennej • 100 g posiekanych pistacji • 150 g gorzkiej czekolady

AniaGotuje.pl
Ciasto milky way 379

łyżki oleju • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na krem: • 250 g masła - kostka • 150 g mleka skondensowanego, słodzonego* • szklanka mleka w proszku - pełnotłuste • łyżeczka pasty lub esencji z wanilii Dekoracja: Cukier puder oraz maliny lub polewa czekoladowa

AniaGotuje.pl
7 przepisów na urozmaicenie nudnego śniadania 185

sukcesu jedzą śniadania królewskie, a czemu ja nie mam być kobieta luksusową? pokochałam śniadania hotelowe za ich różnorodność, za to, że mam tak wiele możliwości do wyboru. Tu kęs pasty, tu odrobinę sałatki, tu ciut aromatycznej zupy […] Artykuł 7 przepisów na urozmaicenie nudnego śniadania pochodzi z serwisu wkawiarence.pl

W Kawiarence
Babeczki z masłem orzechowym i konfiturą malinową 221

łyżeczki sody Krem: 70g masła orzechowego (najlepiej masło orzechowe o zawartości orzechów minimum 90%) 70g miękkiego masła 100g cukru pudru 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub 1/2 łyżeczki pasty waniliowej Dodatkowo: 12 łyżeczek konfitury malinowej posiekane orzeszki arachidowe (mogą być słone) Ciasto: 1. Do miski przełożyć oba masła i dodać cukier, ucierać mikserem na najwyższych obrotach przez około

Mała Cukierenka