pasta - 17303 przepisów (strona:736/1154)

38 przepisów z papryką 178

zieloną papryką w pomidorach Kuskus z papryką, kukurydzą i cukinią w pomidorach Młode ziemniaczki z paprykowym kurczakiem i oliwkami Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami i papryką Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami  Pizza z papryką i czarnymi oliwkami Placki ziemniaczane z kremowym serkiem, czarnuszką i ostrą papryką Sałatka z cieciorki

Moja smaczna kuchnia
KOFTA CZYLI MIELONE NA PATYKU 277

naszemu to po prostu mięso mielone na patyku 😉 Szczególną popularność zyskała w Turcji, gdzie powstało prawdopodobnie kilkaset rodzajów tego dania, min. z kaszą bulgur, z ryżem, jajkiem, serem żółtym, pastą pomidorową, a także wersje bezmięsne z samej kaszy bulgur z dodatkami. U mnie kofta powstała z ogólnodostępnego w Polsce mięsa wołowego z dodatkiem cebuli, czosnku oraz przypraw. Powiem szczerze

Kuchnia MagdaLeny
Szkolenie „Pasticceria italiana 1.0” z mistrzem cukiernictwa – Michałem Doroszkiewiczem w Szkole Ashanti 193

czyli czekolada z masłem kakaowym rozpylona na schłodzone ciasto. Trzecim tortem był tort „Gianduia” czyli tort czekoladowo – orzechowy, bardzo popularny we Włoszech. Do jego przygotowania użyliśmy orzechów laskowych i pasty orzechowej, jego smak był bardzo intensywny. Tort był bardzo kremowy i pyszny. Przygotowaliśmy również „Profiteroles”, czyli ptysie, które zanurzyliśmy w polewie czekoladowej. Nie zabrakło również deserów panna cotta i tiramisu

Mała Cukierenka
Kalafiorowe curry z cukinią 167

reszta. Składniki na 4 porcje : 2 średnie cukinie około pół kg kalafiora podzielonego na małe różyczki 1 duża cebula pęczek natki pietruszki puszka 400 ml mleka kokosowego łyżeczka zielonej pasty curry płaska łyżeczka kuminu 2 ząbki czosnku łyżeczka soli Przygotowanie: W dużym garnku rozgrzej 3 łyżki oleju roślinnego i zeszklij drobno posiekaną cebulę (2-3 minuty smażenia), dodaj przyprawy (sól

greenscarf
Potrawy z cukinii – cukinia faszerowana kaszą jaglaną z pastą warzywną 131

zatem potrawy z cukinii trzeba robić i korzystać do oporu! U mnie dziś cukinia faszerowana kaszą jaglaną i... The post Potrawy z cukinii – cukinia faszerowana kaszą jaglaną z pastą warzywną appeared first on Eksperymentuj z życiem

Eksperymentalnie.com
Łatwy pudding, czyli zdrowy deser z kaszy jaglanej w kilka minut 227

wolnym ogniu aż wchłonie płyn. Odstaw pod przykryciem do wystudzenia. Zblenduj kaszę ze wszystkimi składnikami, przełóż do pucharków. Zblenduj banana z truskawkami, polej warstwę jaglaną. Wskazówki wybierzcie dobrą pastę sezamową (tahini), gorzka zepsuje smak. Podobnie z kaszą jaglaną - jeśli dobrze jej nie przepłuczecie, jej goryczka także zepsuje efekt. powiedz dietom nie http://www.powiedzdietomnie.pl/   Artykuł Łatwy pudding, czyli zdrowy deser

Powiedz dietom nie
Gryczane naleśniki bez jajek i mleka, z pieczonymi warzywami 197

wymieszać – całość piec kolejne 5 – 10 minut, aż warzywa będą miękkie. Po wyjęciu z piekarnika doprawić czarnym pieprzem. Sosy jogurtowe: pikantny: 5 łyżek gęstego jogurtu roślinnego lub zwierzęcego, harissa (pasta z papryczki chilli i czosnku) do smaku ze szczypiorkiem: 5 łyżek gęstego jogurtu roślinnego lub zwierzęcego, pół pęczka posiekanego szczypiorku, sól i pieprz do smaku Smacznego! Jeśli wolisz, paprykę możesz

Even Better Food
Pieczone warzywa w sosie pomidorowym, czyli szybki jednogarnkowy obiad 220

soku. Jest to idealne danie jako kolacja z pieczywem lub danie główne z dodatkiem ryżu czy też kaszy, a jeżeli coś zostanie, to można wszystko zblendować i mieć przepyszną pastę na chleb. Składniki na 4 porcje: 2-3 bakłażany (około 1 kg) 500 g małych, młodych ziemniaków 2 cebule 2-3 papryki (czerwone, żółte, fioletowe) 2-3 dojrzałe pomidory

greenscarf
Deser lodowy Ani 166

blaszkę o długości 40 cm i szerokości 13 cm 150 g herbatników typu petit beurre 70 g rozpuszczonego masła 200 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka pasty waniliowej 200 g borówek amerykańskich lub innych owoców 1 mała puszka masy krówkowej lub kajmakowej czekolada do ozdoby Formę do ciasta wyłożyć folią aluminiową i posmarować masłem. Ciasteczka zmiksować

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
TUŃCZYK w PANIERCE z PIEPRZU na PUREE z ZIELONEGO GROSZKU i MARCHEWKI 150

masła, doprawić do smaku solą i pieprzem, do marchewki dodać szczyptę gałki muszkatołowej. Warzywa zmiksować na gładkie puree, jeśli potrzeba dolać wodę z gotowania, żeby nieco rozrzedzić powstałą pastę warzywną. Ja przygotowałam rzadsze puree z groszku i nałożyłam na rukolę, a marchewkowe gęstsze puree formowałam za pomocą dwóch łyżek i posypałam ziarenkami sezamu. 1 porcja to ok. 385 kcal , węglowodany

Dietolog
PASTA Z CIECIORKI I MARCHEWKI 101

Obecnie można kupić w sklepach różne gotowe pasty na bazie włoskiego grochu, ale chyba nic nie zastąpi smarowidła domowej roboty :) Stworzyłam ilustrację, która przybliży wam cenne właściwości tych roślin strączkowych. Warto zwrócić także uwagę na wartości odżywcze oraz witaminy w nich zawarte :) SKŁADNIKI : 200-250 g ciecierzyca  2 małe marchewki 1/2 pora 1 łyżka oleju rzepakowego sól 1/2 kurkumy

Marcepanowa kuchnia
Pulpety z batatów – zdrowy dodatek do posiłku 145

360g) 2 ząbki czosnku 1/2 posiekanej cebuli 1 łyżeczka kuminu 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka soli 2 łyżki pasty sezamowej tahini koperek, majeranek, oregano, natka pietruszki - lub inne liście które macie pod ręką Dodatkowo mąka z cieciorki do obtoczenia - 4 łyżeczki Przygotowanie Bataty obierz i pokrój w kostkę. Ugotuj

Powiedz dietom nie
Jaglane brownie ze śliwkami 113

śliwek  cukier puder do dekoracji  Kaszę gotuję w mleku do miękkości. Miksuję płatki na mąkę . W dużym malakserze miksuję ugotowaną kaszę i banany na gładką pastę. Dodaję wszystkie pozostałe składniki prócz śliwek i cukru pudru. Dokładnie mieszam. Formę wykładam papierem do pieczenia i wypełniam ciastem. Wyrównuję powierzchnię a wierzch zapełniam połówkami śliwek. Piekę brownie w piekarniku nagrzanym

Mango Papaja
Ryba po grecku wg przepisu Magdy Gessler 142

selera 1 kg pieczonej papryki czerwonej 1 kg cytryny wino biale niesłodkie (dałam półwytrawne) cukinia bakłażan 1 kg cebuli 2 kg pomidorów lub 2 puszki pelati i słoik pasty pomidorowej mąka do panierowania ryby sól, pieprz, kumin, kolendra Rybę pokroić na kawałki, oprószyć solą i pieprzem, panierować w mące i usmażyć na rumiano. W większym garnku usmażyć cebulkę, gdy zmięknie

Pieguskowa Kuchnia
Chleb na zakwasie z karmelizowanym porem i pestkami 117

łyżki zakwasu pszennego (użyłam żytniego) 1,5 szkl mąki (użyłam żytniej) 3/4 szkl wody Do zakwasu wlej wodę, rozmieszaj i dodaj mąkę. Połącz składniki do uzyskania względnie gładkiej pasty. Owiń naczynie folią spożywczą (przykryłam ściereczką), odłóż w ciepłe miejsce na przynajmniej 8 godzin. Aby sprawdzić czy zakwas jest gotowy do dalszej pracy nabierz go na łyżkę i upuść do szklanki

Pieguskowa Kuchnia