lubi szybkie i łatwe potrawy. W ten sposób miałyśmy więcej czasu, żeby wspólnie porozmawiać. Daria jest skarbnicą wiedzy na tema zdrowego odżywiana i różnego rodzaju diet. Wspólnie ugotowałyśmy: pastę z groszku z prażonym słonecznikiem, chili i kolendrą krem z białej rzodkiewki z oliwą truflową i suszonymi pomidorami krewetki duszone na winie z dodatkiem pietruszki z ryżem cytrynowo-miętowym sorbet
Kulinarne przygody Gatitypisać, jest świetnym dodatkiem do zup (u mnie znajdziecie go, jako dodatek do botwinki po grecku), smakowicie komponuje się z Htipiti-czyli grecką pastą z pieczonej papryki i sera feta. Przepis na Htipiti, znajdziecie tutaj : http://kopystkapogarach.blogspot.com/2016/01/htipiti-czyli-pasta-z-pieczonej-papryki.html . Wracając do chlebka, jest bardzo prosty i szybki . Serdecznie zapraszam. SKŁADNIKI: 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 łyżeczki soli
Kopystką po garachnieprzywieraną powłoką) kładziemy placek (bez użycia tłuszczu), podgrzewamy 1-2 minuty z każdej strony, aż placek się ładnie przyrumieni i powstaną ciemniejsze plamki. WSKAZÓWKI: podajemy z oliwkami,sosem czosnkowym, pastą Htipiti, remouladą(sos duński) Przepisy na wszystkie sosy znajdziecie z Dziale Sosy/dipy
Kopystką po garachwrzucamy ziemniaki. W razie potrzeby, garnek uzupełniamy wodą W międzyczasie karmelizujemy koncentrat pomidorowy,czyli na patelnię dajemy troszkę oliwy lub masła (małą łyżeczkę), dodajemy koncentrat i podsmażamy.Powstałą pastę dodajemy do garnka. Doprawiamy solą, papryką słodką, ostrą, majerankiem oraz kminkiem. Zupa powinna być pikantna i wyrazista w smaku. Na koniec można wsypać kilka ziaren cukru. Do gotującej się zupy
Kopystką po garachKolejna propozycja pasty,którą można owinąć w szynkę lub (zdrowiej) w liść sałaty. SKŁADNIKI:(2 porcje) 4 duże jajka 5-6 cm białej części pora Mały ząbek czosnku Łyżka jogurtu naturalnego 1/2 łyżki majonezu (lub więcej-jak kto woli) Łyżka posiekanych ziół (szczypiorek, koperek, pietruszka) Sól Pieprz Czubrica zielona Curry PRZYGOTOWANIE Jajka gotujemy na twardo. Kroimy w kostkę, dodajemy drobno
Kopystką po garachszalotki lub 4 ząbki czosnku mała dynia piżmowa (obrana, wypestkowana i pokrojona na kawałki) 2 papryki (oczyszczone i pokrojone na kawałki) 4 łodygi selera naciowego pokrojone na kawałki łyżeczka pasty chili lub ostrej papryki po ćwierć łyżeczki kuminu, oregano, pieprzu, słodkiej papryki i cynamonu sól (opcjonalnie) 2 liście laurowe 2 łyżki kakao puszka czarnej fasoli lub szklanka ugotowanej fasoli puszka
Ugotowane pozamiataneWystudzone buraki obieramy ze skóry. W misce umieszczamy odcedzoną ciecierzycę, tahini, czosnek, sok z cytryny, kumin, ocet malinowy, oraz pokrojone buraki. Miksujemy do uzyskania gładkiej pasty. Jeżeli masa jest zbyt gęsta dolewamy lodowatej wody. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowy hummus wykładamy do miseczek posypujemy czarnuszką oraz posiekaną natką pietruszki. Podajemy z grzankami, trotillą lub warzywami
DefinicjaSmakuczekoladą (użyłam pełnoziarnistych ciastek digestive) 50g masła – roztopionego Masa serowa: 400g gotowego sera na sernik 500g serka mascarpone 170-180g jasnego brązowego cukru (cukier trzcinowy nierafinowany) 1 kropla pasty waniliowej lub cukier z prawdziwą wanilią 16g 3 łyżki mąki pszennej 3 jajka 2 żółtka 2 łyżki kawy rozpuszczalnej w granulkach 1 espresso Polewa czekoladowa: 100g gorzkiej czekolady 50g mlecznej
Mała Cukierenkalife, she demands a new arrangement before she will give him another chance. As the two begin to build trust and find stability, shadowy figures from Christians past start to circle the couple, determined to destroy their hopes for a future together. WATCH NOW Post Watch Fifty Shades Darker (2017) Full Movie Online Streaming Online and Download pojawił się
Za drzwiami kuchnisię do spożycia, bo albo jest tylko niedogotowane, albo nafaszerowane różnymi dziwnymi chemicznymi wspomagaczami wizualnymi. Można wiele pisać o wikolowych kroplach, tortach z kartonem w środku czy o malowanym pastą do butów mięsie. Może kiedyś. Dziś wspomnę o lodach. Lody pewnie każdy jadł i widział, że nie zachowują swojego stanu skupienia przez cały czas. Dodatkowo czynniki zewnętrzne przyspieszają przemianę
Kryzysowa Książka Kucharskasię do garnka :) Składniki: 1/2 dużej cukinii 50 gramów suchej kaszy jaglanej oliwa z oliwek sól himalajska świeżo mielona pieprz ziołowy 1 łyżka uprażonych pestek słonecznika Sos: 1 łyżeczka pasty tahini (sezamowa) 1 łyżka oliwy z oliwek 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka octu jabłkowego (lub sok z połowy cytryny) Składniki na sos zblendowałam Kaszę ugotowałam Cukinię pokroiłam
Szczęśliwa kuchniajajko 1 łyżeczka soli opcjonalnie bułka tarta olej do smażenia Wykonanie: Miąższ chleba zmiksować w blenderze. Cebulę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Czosnek rozetrzeć z solą na pastę. Pietruszkę drobno posiekać. Wszystkie składniki dobrze wymieszać i odstawić na 1/2 godziny. Jeśli masa jest zbyt luźna - dodać nieco bułki tartej i ponownie wymieszać. Formować małe kotleciki i smażyć na średnim
zadanie-gotowaniemenu Wielkanocnym nie może przecież zabraknąć jajek :) Proponuję więc pyszne jajeczka faszerowane łososiem. Smakują rewelacyjnie, a taki farsz może być również świetną pastą do kanapek. Warto spróbować :) Składniki: 5 jajek 100g łososia wędzonego 4 łyżki serka śmietankowego typu Philadelphia 2 łyżki majonezu 1 łyżka posiekanego koperku pieprz posiekany szczypiorek do posypania Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek
kuchnia doskiPotrzebujemy: 1 szklankę ciepłego mleka 110 g rozpuszczonego i ostudzonego masła ½ szklanki brązowego cukru 2 rozmieszane jajka ¼ łyżeczki soli 4 szklanki mąki pszennej 3 łyżeczki suchych drożdży 1 łyżka pasty waniliowej (można pominąć) 2 łyżki rodzynek 2 łyżki groszków czekoladowych do pieczenia lub dwie łyżki drobno posiekanej czekolady gorzkiej*. Mówiłam, że będzie prosto. Wszystko wrzucamy do miski i wyrabiamy albo
ladykitchen