pasta - 16803 przepisów (strona:742/1121)

Jajka faszerowane pastą z łososia 177

Opis: Połówki ugotowanych na twardo jajek wypełnione farszem o wyrazistym smaku. Jajeczka z łososiową pastą to pyszna i prosta w przygotowaniu potrawa. Idealnie nadaje się na przekąskę na wielu imprezach. Składniki: 5 jajek 100 g łososia wędzonego 2 łyżeczki masła 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka chrzanu 2 łyżeczki szczypiorku 1 łyżka soku z cytryny Sól, pieprz Sposób przygotowania: Jajka gotujemy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Ziołowe schabowe 157

Składniki: 6 kotletów schabowych 2 łyżki pasty z suszonych pomidorów 2 łyżki posiekanej natki pietruszki (u mnie mrożona) 3-4 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy sól, pieprz panierka: 1 jajko bułka … Czytaj dalej Ziołowe schabowe

czarrna od kuchni
Hummus z masłem orzechowym i pieczonym czosnkiem 119

obierz ze skórki.  Do naczynia wsyp gotową cieciorkę, dodaj też masło orzechowe, pieczone ząbki czosnku oraz wszystkie pozostałe składniki i za pomocą ręcznego blendera zmiksuj całość na gładką pastę. W razie potrzeby dopraw wedle własnego uznania solą i pieprzem. Gotowy hummus podawaj w płaskim naczyniu

Roślinna - blog wegański
Pesto z surowego brokuła 165

dokładkę. Surowy brokuł zmiksowny z orzechami włoskimi, olejem i kilkoma przyprawami jest po prostu pyszny. Zamiast orzechów włoskich możesz użyć każdych innych lub migdałów. Pesto brokułowe to świetna pasta na kanapki. z jego udziałem przygotujesz błyskawiczny obiad z makaronem. Na spaghetti z brokułowym pesto zapraszam jutro! Składniki: 1 brokuł 1 szklanka orzechów włoskich 1/2 szklanki oleju +jeszcze trochę skórka otarta

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Bitki wołowe pieczone - w jasnym sosie 142

wlewamy wodę oraz wino, przyprawiamy. Naczynie wkładamy do piekarnika na 120minut, temperatura 170*C. Naczynie wyciągamy z piekarnika, odławiamy kawałki mięsa. W kubku mieszamy masło z mąką na gładką pastę, dodajemy śmietanę i łyżkę sosu z wołowiny i intensywnie mieszając wlewamy zawartość kubka do naczynia, w którym piekliśmy wołowinę - mieszamy aż sos zgęstnieje. Ponownie wkładamy kawałki mięsa, naczynie wstawiamy

Gotowanie i blogowanie
Przystawka z pieczonej papryki i bakłażana. Matbucha. 160

ostygnie, a smaki się przegryzą. Będzie pysznie! Składniki: 2 małe bakłażany 2 czerwone papryki 1 puszka krojonych pomidorów 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka płatków chili lub pasty harissa 1 łyżka octu balsamicznego  1 łyżeczka soku z cytryny skórka otarta z 1/2 cytryny sól oliwa Wykonanie: Bakłażana pokroić w około 2 cm kostkę. Umieścić w naczyniu żaroodpornym

zadanie-gotowanie
ROLADKI Z SZYNKI Z MASĄ SEROWO JAJECZNĄ 172

Półmisek wędlin...Smaczna i szybka forma przekąski, zagryzki...Ale można wędlinę nafaszerować pastą jajeczno serową. Będzie efektowniej i oryginalniej.  Składniki: 10 plastrów szynki 8 jajek 15 dag żółtego sera 1 cebulka dymka ze szczypiorkiem sól, pieprz 1 kopiasta łyżka majonezu Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, ścieramy na tarce na małych oczkach. Na tych samych oczkach ścieramy żółty ser, mieszamy

Z Majeczką w kuchni
Sushi z wędzonym łososiem 179

arkuszy nori - listki prasowanych alg morskich zalewa: 2 łyżki octu ryżowego 2 szczypty soli 2 łyżeczki cukru dodatkowo: mata bambusowa do zawijania sushi marynowany imbir sos sojowy pasta wasabi Przygotowanie: Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.  U mnie był w proporcji 2:1 (woda do ryżu) Przyrządzamy zaprawę do ryżu: składniki podgrzewamy, po rozpuszczeniu cukru wlewamy

Życie zaczyna się w kuchni
Swojski smalec 159

Przed chwilą zjadłam pajdę chleba ze smalcem, jabłkiem, cebulką i skwarkami.Coś pysznego! To taka najlepsza z najlepszych "pasta" do kanapek. Pewnie pamiętacie ten rarytas z wakacji czy ferii zimowych u babci?! A może sami robicie? Zdradźcie proszę swoje wspomnienia;)  Taki swojski smalec najlepszy jest z kromką pełnoziarnistego pieczywa i kiszonym ogórkiem. Składniki: 1 kg słoniny 1/2 kg mięsa

Życie zaczyna się w kuchni
Relacja z warsztatów Seko na fali smaku 208

śledziem z musztardą, koperkiem i natka pietruszki Śledź marynowany na carpaccio z gruszki i orzechem włoskim Koreczki śledziowe  z pieprzem w marynacie z wódki Bliny ze śledziem na paście jajecznej z marynowaną cebulą i czarnym kawiorem Praca wre...!   Na koniec była prawdziwa śledziowa uczta. Śledziki z firmy SEKO dają wiele możliwości do popisu, wszystko było pyszne, chciałam spróbować

Życie zaczyna się w kuchni
Szynka gotowana 165

byłabym sobą, gdybym nie wprowadziła własnych modyfikacji. Do wrzątku, w którym się gotowała dodałam kilka ziarenek pieprzu czarnego, ze dwa ziarenka ziela angielskiego i listek laurowy. Natarłam natomiast pastą powstałą poprzez połączenie 2 łyżek miodu, 2 łyżeczek musztardy (łagodnej i chrzanowej) oraz odrobiny brązowego cukru. Z pewnością jednak jeszcze nie raz sięgnę po ten przepis. Następnym razem jednak pominę

blog.moje-pasje.info
PRZYPRAWY - ZRÓB JE SAM. 98

białego i czarnego pieprzu, 2 łyżki pieprzu Cayenne, łyżkę granulowanego czosnku, łyżeczkę ziaren gorczycy, po 1/2 łyżeczki nasion kopru włoskiego i kuminu oraz łyżkę tymianku. CHERMOULA: Ostra marokańs ka pasta, doskonała do warzyw i ryb. W moździerzu rozgnieć 2 ząbki czosnku z 1/2 łyżeczki grubej soli. 2 łyżki oliwy wymieszaj z 1/2 ły żeczki mielonego kuminu, łyżeczką słodkiej papryki, szczyptą

JejKuchnia
ROLADKI Z ŁOSOSIA WĘDZONEGO 108

wędzonego łososia, 135 g serka śmietankowego, pęczek koperku, sok z 1/2 cytryny, sól, pieprz. Przygotowanie: Serek mieszam z posiekanym koperkiem, sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem. Pastę nakładam na plastry łososia, zwijam w roladkę i kroję na mniejsze kawałki

JejKuchnia
JAJKA FASZEROWANE MUSZTARDĄ FRANCUSKĄ 98

dekoracji. Przygotowanie: Jajka gotuję n a twardo.  Wydrążam żółtka, miksuję na gładką masę z musztardą, masłem i pietruszką, następnie doprawiam do smaku solą i pieprzem.  Jajka faszeruję pastą , dekoruję kiełkami oraz kawałkami rzodkiewki

JejKuchnia