pasta - 17303 przepisów (strona:738/1154)

Kuskus z makrelą SEKO a'la paprykarz #WAKACJEZSEKO 153

nawet wiem że tak! Dla jednych ryby to tylko święta czy karnawał i ostatki. U nas ryby goszczą całym rokiem. Na obiad jemy całe lub filetowane, na śniadanie pasty lub słoiki. Najczęściej wyjadamy takie prosto ze słoiczka ale jak sytuacja zmusi przygotowuję jakąś przekąskę na bazie śledzika lub makreli. Tak było i tym razem. Dzwonią znajomi że będą

Życie zaczyna się w kuchni
KRUCHE CIASTECZKA Z KREMEM ORZECHOWO- KAKAOWYM+ MOJA RECENZJA KREMU ORZECHOWO- KAKAOWEGO SUPER KRÓWKA 139

ulepszaczy. Źródło błonnika pokarmowego, magnezu i potasu, W jego składzie znajdziecie takie składniki jak:      - cukier kokosowy      - mleko kokosowe w proszku      - pasta z orzechów kokosowych 12%      - olej słonecznikowy      - błonnik z akacji      - olej kokosowy      - proszek kakaowy o obniżonej zawartości tłuszczu

Zrób to smacznie
MAC'N'CHEESE VEGAN 112

Przepyszny makaron w sosie serowym... bez sera! Za to z kalafiorem i pastą hummus 😇 Poniższa receptura to jedno z moich ostatnich odkryć. Razowy makaron penne zanurzony w kremowym sosie o konsystencji topionego serka to przepis który niedawno wpisał się na listę moich COMFORT FOODS. Nawet zdeklarowani mięsożercy stwierdzili, że sos jest pyszny i na pewno musi być w nim dodatek

Kuchnia Ellie
Makaron orzo z żółtą cukinią i czarnuszką 119

użyć dobrej jakości oliwy z oliwek. I tak oto powstał bardzo smaczny obiad, szkoda tylko, że zrobiłam go tak mało! Pora więc na powtórzenie tego wspaniałego dania! Viva la pasta! Makaron orzo z żółtą cukinią i czarnuszką / 2 porcje Składniki: 1 żółta, mała cukinia 2 ząbki czosnku 150 g makaronu orzo, w kształcie ziarenek ryżu 3 łyżki oleju rzepakowego

Moja smaczna kuchnia
Eklerki 157

utrzeć do uzyskania jasnej, puszystej masy. Dodać obie mąki i zmiksować tak, aby nie było grudek. Mleko zagotować z ziarenkami wanilii bądź cukrem wanilinowym. Zestawić z ognia i wlać pastę z żółtek. Dobrze wymieszać. Postawić z powrotem na palnik i mieszając rózgą kuchenną zagotować. Pogotować przez kilka sekund. Zdjąć z palnika i wmieszać likier ( jeśli używacie ). Budyń przykryć folią spożywczą

Opowieści z piekarnika
Pasta z kaszy gryczanej 175

tylko zobaczyłam ten przepis - od razu chciałam zrobić, ale mówić kolokwialnie - trochę mi się zeszło. W końcu jest! Pyszna pasta z kaszy gryczanej, jabłka i cebuli! Polecam ją każdemu jako urozmaicenie codziennych kanapek - najlepiej smakują z ogórkiem małosolnym,kiszonym lub - jak u mnie z małosolnym w zalewie miodowej (kupionym na okolicznym ryneczku). Składniki: saszetka ugotowanej kaszy gryczanej, średniej wielkości cebula

Lena Gotuje
🍹 Restauracja Blue Cactus – Warszawa 154

zdecydowanie bardziej, jak na przykład ogniste skrzydełka (które szczególnie polecam osobom lubiącym podwojoną ostrość). Najbardziej jednak smakowały mi quesadillas Rozczarowana byłam zaś papryczkami nadziewanymi, które były wypełnione (jak mniemam) pastą z białego serka. Dodatkowo przed zamówieniem zaserwowano nam pyszny cytrynowy aperitif oraz karafkę wody z cytryną – w standardzie, co bardzo rzadko się spotyka w restauracjach. Za do duży plus

Kuchnia Bazylii
38 przepisów z papryką 173

zieloną papryką w pomidorach Kuskus z papryką, kukurydzą i cukinią w pomidorach Młode ziemniaczki z paprykowym kurczakiem i oliwkami Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami i papryką Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami  Pizza z papryką i czarnymi oliwkami Placki ziemniaczane z kremowym serkiem, czarnuszką i ostrą papryką Sałatka z cieciorki

Moja smaczna kuchnia
KOFTA CZYLI MIELONE NA PATYKU 272

naszemu to po prostu mięso mielone na patyku 😉 Szczególną popularność zyskała w Turcji, gdzie powstało prawdopodobnie kilkaset rodzajów tego dania, min. z kaszą bulgur, z ryżem, jajkiem, serem żółtym, pastą pomidorową, a także wersje bezmięsne z samej kaszy bulgur z dodatkami. U mnie kofta powstała z ogólnodostępnego w Polsce mięsa wołowego z dodatkiem cebuli, czosnku oraz przypraw. Powiem szczerze

Kuchnia MagdaLeny
Szkolenie „Pasticceria italiana 1.0” z mistrzem cukiernictwa – Michałem Doroszkiewiczem w Szkole Ashanti 179

czyli czekolada z masłem kakaowym rozpylona na schłodzone ciasto. Trzecim tortem był tort „Gianduia” czyli tort czekoladowo – orzechowy, bardzo popularny we Włoszech. Do jego przygotowania użyliśmy orzechów laskowych i pasty orzechowej, jego smak był bardzo intensywny. Tort był bardzo kremowy i pyszny. Przygotowaliśmy również „Profiteroles”, czyli ptysie, które zanurzyliśmy w polewie czekoladowej. Nie zabrakło również deserów panna cotta i tiramisu

Mała Cukierenka
Kalafiorowe curry z cukinią 161

reszta. Składniki na 4 porcje : 2 średnie cukinie około pół kg kalafiora podzielonego na małe różyczki 1 duża cebula pęczek natki pietruszki puszka 400 ml mleka kokosowego łyżeczka zielonej pasty curry płaska łyżeczka kuminu 2 ząbki czosnku łyżeczka soli Przygotowanie: W dużym garnku rozgrzej 3 łyżki oleju roślinnego i zeszklij drobno posiekaną cebulę (2-3 minuty smażenia), dodaj przyprawy (sól

greenscarf
Potrawy z cukinii – cukinia faszerowana kaszą jaglaną z pastą warzywną 118

zatem potrawy z cukinii trzeba robić i korzystać do oporu! U mnie dziś cukinia faszerowana kaszą jaglaną i... The post Potrawy z cukinii – cukinia faszerowana kaszą jaglaną z pastą warzywną appeared first on Eksperymentuj z życiem

Eksperymentalnie.com
Łatwy pudding, czyli zdrowy deser z kaszy jaglanej w kilka minut 219

wolnym ogniu aż wchłonie płyn. Odstaw pod przykryciem do wystudzenia. Zblenduj kaszę ze wszystkimi składnikami, przełóż do pucharków. Zblenduj banana z truskawkami, polej warstwę jaglaną. Wskazówki wybierzcie dobrą pastę sezamową (tahini), gorzka zepsuje smak. Podobnie z kaszą jaglaną - jeśli dobrze jej nie przepłuczecie, jej goryczka także zepsuje efekt. powiedz dietom nie http://www.powiedzdietomnie.pl/   Artykuł Łatwy pudding, czyli zdrowy deser

Powiedz dietom nie
Gryczane naleśniki bez jajek i mleka, z pieczonymi warzywami 190

wymieszać – całość piec kolejne 5 – 10 minut, aż warzywa będą miękkie. Po wyjęciu z piekarnika doprawić czarnym pieprzem. Sosy jogurtowe: pikantny: 5 łyżek gęstego jogurtu roślinnego lub zwierzęcego, harissa (pasta z papryczki chilli i czosnku) do smaku ze szczypiorkiem: 5 łyżek gęstego jogurtu roślinnego lub zwierzęcego, pół pęczka posiekanego szczypiorku, sól i pieprz do smaku Smacznego! Jeśli wolisz, paprykę możesz

Even Better Food
Pieczone warzywa w sosie pomidorowym, czyli szybki jednogarnkowy obiad 208

soku. Jest to idealne danie jako kolacja z pieczywem lub danie główne z dodatkiem ryżu czy też kaszy, a jeżeli coś zostanie, to można wszystko zblendować i mieć przepyszną pastę na chleb. Składniki na 4 porcje: 2-3 bakłażany (około 1 kg) 500 g małych, młodych ziemniaków 2 cebule 2-3 papryki (czerwone, żółte, fioletowe) 2-3 dojrzałe pomidory

greenscarf