jaśminowego -100g kaszy jaglanej -3/4 L mleka np. bez laktozy/napoju roślinnego -śmietana powstała z jednej puszki mleka kokosowego -4 łyżki mielonych migdałów (opcjonalnie) -ksylitol -3-4 łyżeczki pasty waniliowej Krem truskawkowy -400g mrożonych truskawek -śmietana powstała z jednej puszki mleka kokosowego -mąka kokosowa (4 łyżki lub więcej) -ksylitol Krem jogurtowy -1000g jogurtu greckiego (2,5 opakowania
Candy PandasFasolka ze szpinakiem pomidorem i harissą Składniki / na 2 porcje: 2 łyżki z oliwy 1 opakowanie szpinaku baby 4 ząbki czosnku 1 dojrzały pomidor puszka białej fasolki 1 łyżeczka pasty harissa ( domowej lub ze sklepu) sól do smaku natka pietruszki do posypania do podania: świeży chleb i jeśli macie ochotę, możecie też dać jajko sadzone lub trochę pokruszonej fety Przygotowanie
Chilli Czosnek i Oliwatwarogu zmielonego (użyłam quarku) 250 g ricotty 100 ml śmietany kremówki (double cream) 140 g cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 4 całe duże jajka 1/2 łyżeczki pasty waniliowej 4 ciasteczka pokruszone na większe kawałki Polewa 250 g gęstej kwaśnej śmietany (użyłam creme fraiche) 2 łyżki miodu Śmietankę wymieszać dokładnie z miodem Wykonanie Wszystkie składniki włożyć do misy
Piekarz-Kucharz-Garkotłukolej wrzucamy wszystkie przyprawy i ząbek czosnku. Czyli przesmażamy przyprawy, aby wydobyć aromat. Kiedy robię ostre curry, to aromat przypraw szczypie w nos. Dolewamy trochę wody i powstaje pasta. Mieszamy żeby się nie przypaliła. Dodajemy soczewicę i jeszcze więcej wody. Dodajemy marchew i paprykę. Zmniejszamy ogień, przykrywamy i gotujemy około 30 min. Kiedy soczewica i marchew są miękkie, dodajemy puszkę
Smaki Przyprawy i Koloryłyżki kiełków fasoli mung odsączonych z zalewy - 3 ząbki czosnku - pół papryczki chili bez pestek - świeży szczypiorek - garść orzechów ziemnych - olej do smażenia Do przygotowania sosu potrzebujemy: - 3 łyżeczki pasty z tamaryndowca - 3 łyżki sosu sojowego - 3 łyżki sosu rybnego - 2 łyżeczki miodu - sok z połowy cytryny - szczyptę pieprzu 1. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. 2. Wszystkie składniki sosu
Bez Cebuliostro-kwaśna i niezwykle aromatyczna. Najczęściej pojawia się w wersji z krewetkami, ale my wybraliśmy pierś kurczaka. Składniki do jej przygotowania kupicie w większości marketów. Podstawą jest przede wszystkim pasta Tom Yum, i chociaż tradycyjna zupa przygotowywana jest w wersji bez mleczka kokosowego, to z nim smakuje mi znacznie bardziej. W zupie powinien pojawić się jeszcze imbir – ja Czytaj
Pasja Smakudouble cream, season with salt and pepper to taste. and cook for an additional 10-15 minutes until slightly reduce and thicken. Season if necessary and serve with pasta. Enjoy! Artykuł Strogonow z wołowiną i grzybami / Beef and mushroom stroganoff pochodzi z serwisu Karmelowy blog kulinarny
karmelowyżółtko 75 g drobnego cukru do wypieków 10 g suchych drożdży instant 65 g rozpuszczonego i przestudzonego masła 1/2 łyżeczki soli 250 ml letniego mleka 1 łyżeczka pasty waniliowej Dodatkowo do posmarowania 1 jako roztrzepane z łyżeczką oleju Mak lub sezam do posypania na wierzchu Wykonanie : Z podanych produktów zagnieść ciasto, na koniec dodać rozpuszczone i przestudzone masło
Piekarz-Kucharz-Garkotłukobraniu ze skórki - 50 dag fileta z piersi kurczaka - 1 litr bulionu - 10 dag kaszy bulgur, ( opcjonalnie, bo możecie dodać inną ) - 1 łyżka pasty curry, ( dałam czerwoną ) - 2 łyżeczki mielonego curry - 2 łyżeczki mielonej kurkumy - puszka mleczka kokosowego, 400 ml - 3 garście liści szpinaku - olej kokosowy do smażenia, 3 łyżki 1. Olej kokosowy rozpuszczamy w dużym rondlu i smażymy mięso
Apetyczna babeczkaczekoladą, albo lukrem. Lukier (cytrynowy) 1 szklanka cukru pudru 2-3 łyżki wrzącej wody, lub świeżo wyciśniętego soku z cytryny, albo pomarańczy. Wszystko wymieszać dokładnie na gładką pastę. Powodzenia
Piekarz-Kucharz-Garkotłukprzeciskamy przez praskę. Parmezan ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Do misy blendera lub rozdrabniacza wrzucamy przygotowane składniki i dodajemy Olej Wielkopolski Rzepak&Bazylia. Miksujemy całość na jednolitą pastę. Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Dno tortownicy o średnicy około 24-25 cm wykładamy papierem do pieczenia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, rozwałkowujemy go na stolnicy na placek
Kuchnia MagdaLenyrewelacyjny! sezam zastąpiłam słonecznikiem co tylko wzbogaciło ich smak. Baton bakaliowy bez pieczenia na 6 batoników 100 g miękkich daktyli bez pestek po 40 g rodzynek i pasty tahini po 30 g wiórków kokosowych i nasion słonecznika 20 g oleju kokosowego Wszystkie składniki wkładamy do blendera. Miksujemy na gęstą papkę. Masę wkładamy do foremki lub foremek. Chłodzimy
Dzieje kuchennej Wiewiórysamego lub następnego dnia, a resztę na gorąco wekuję w słoiku żeby wykorzystać potem w tygodniu do innej zupy, curry czy innego dania. Z mięsa ( jak jest) robię zawsze pastę do kanapek a warzywa przerabiam albo na kotlety , albo na pasztet ( z przepisu jadłonomi) albo na sałatkę dodając to co zalega w lodówce. Jeden gar zupy a jedzenia na pół
Cooking for EmilyPieczone warzywa są idealne do stworzenia pasty na chleb. Wykorzystuję je dość często, bo warzywa lubimy, a rożne ich konfiguracje szybko się nie nudzą. Teraz dołożyłam więcej bakłażana. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieKuchnia włoska jest jedną z najpopularniejszych kuchni na całym świecie. Na każdym kroku możemy spotkać restauracje serwujące potrawy rodem ze słonecznej Italii. Wśród najczęściej wybieranych potraw są wszelkiego rodzaju pasty, makarony i pizze. Jedzenie w restauracjach ma swój klimat i nastrój, jednak przygotowanie równie dobrych, a może i znacznie smaczniejszych potraw w domu jest niezwykle proste i przede wszystkim tańsze
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!