pasta - 17303 przepisów (strona:722/1154)

Schab w sosie pomarańczowym z tahini 152

podania   Mięso kroimy w małą kostkę, solimy i pieprzymy a następnie obsmażamy na rumiano na rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy miód i dokładnie mieszamy, wlewamy sok i znowu mieszamy. Dodajemy pastę tahini, po wymieszaniu przykrywamy i dusimy ok 10 minut lub dopóki mięso nie stanie się mięciutkie. Ewentualnie dodatkowo doprawiamy. Podajemy z ryżem, posypane kolendrą

Dzieje kuchennej Wiewióry
Surówka z topinamburem i rzodkiewką w stylu kimchi 194

posiekanej 2 cm kawałek świeżego imbiru starty na tarce 2 ząbki czosnku przetartego przez praskę szczypiorek lub dymka drobno posiekane 3 łyżki sosu sojowego łyżka sosu rybnego łyżka ostrej pasty chili (można 2, jeśli się lubi ostrzejsze) Przepis na surówkę z topinamburu – kimchi z topinamburem i rzodkiewką Rzodkiewkę i topinambur kroimy na plasterki. Dodajemy paprykę, dymkę i pozostałe składniki

Ugotowane pozamiatane
Quiche z kurczakiem i pieczarkami 165

której smażyliśmy pieczarki nakładamy łyżkę masła klarowanego i przesmażamy plasterki czosnku. Dodajemy kurczaka i doprawiamy go solą, czarnym pieprzem, słodka papryka i tymiankiem. Na podpieczonym spodzie rozsmarowujemy pomidorowe. Na pasto nakładamy pieczarki a na nie kurczaka. Jajka mieszamy ze śmietanką oraz solą, białym pieprzem i gałką muszkatołową. Masą jajeczno-śmietanową zalewamy tartę. Pieczemy w 180 stopniach C przez około

Pyry na Gaz
Zupa tajska z makaronem ryżowym 197

Jeżeli lubicie tajskie klimaty tak jak my to zapraszamy na pyszną, lekko pikantną zupę tajską z makaronem ryżowym :) Składniki na zupę tajską: – 1 filet z

Kuchenne Wariacje
Tatar ze śledzia pikantny z papryką, ogórkiem i chilli 130

pół cebuli pokrojonej w drobną kostkę kilka marynowanych pokrojonych grzybków (opcjonalnie) ogórek kiszony pokrojony w drobną kostkę sok z całej limonki łyżeczka oleju (u mnie lnianego) pół łyżeczki ostrej pasty chili pół pęczka szczypiorku lub dymki – drobno posiekane Przepis na tatara ze śledzia z papryką, ogórkiem i chilli Filety śledziowe i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy paprykę, grzybki, ogórek

Ugotowane pozamiatane
Rigatoni na zielono z scamorzą 147

śmietankowy. Jest gładki i lśniący, tradycyjnie produkowany w kształcie sakiewki na pieniądze lub w kształcie wymyślnej gruszki. Ser jest produkowany z mleka  krowiego . Wytwarza się go metodą pasta filata. Masa serowa jest biaława i ma  słodko -kwaśny smak

Moniki Smakołyki
Indyjskie kotlety ziemniaczane 300

grzyby. To czas aby wykorzystać ... Jajka bazyliowe Faszerowane jajka to obowiązkowa pozycja na wielkanocnym śni... Sałatka Cezar z boczkiem Sałata Cezar inaczej? Zdekonstruowana sałatka Cezar z boczki... Baba ghanoush - pasta z opiekanego bakłażana Baba ghanoush / baba ganoush (czyt. baba ganudż lub baba gan... Post Indyjskie kotlety ziemniaczane pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
PIKANTNE BUŁECZKI Z ROSTBEFEM, GRILLOWANYM CAMEMBERTEM, KARMELIZOWANĄ CZERWONĄ CEBULĄ I CHIMICHURRI 138

formujemy bułeczki. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie wysmarowanej masłem. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy czarnuszką. Pieczemy 20minut /200C. SOS CHIMUCHURRI: Wszystkie składniki blendujemy na „pastę”, doprawiamy do smaku. MIĘSO: Mięso czyścimy, oprószamy solą, pieprzem. Dodajemy posiekamy czosnek oraz rozmaryn, smarujemy musztardą Dijon. Odstawiamy na ok. 10 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, obsmażamy rostbef

Ostra na Słodko
Spaghetti z krewetkami i sosem maślanym 174

spaghetti z krewetkami to najprostszy i najsmaczniejszy przepis na pastę z owocami morza! Dopóki go nie poznaliśmy, wierzyliśmy, że to danie dobrze smakuje tylko we Włoszech. Krewetki możecie też jeść bez makaronu – ze świeżą chrupiącą bagietką, maczając pieczywo w pysznym maślanym sosie. Czas: 12-15 minut Poziom trudności: łatwe Najlepszy przepis na spaghetti z krewetkami Spaghetti z krewetkami

Niedzielny kucharz
Hummus z kurczakiem i grzankami 114

Pomysł na pyszną kolację!:) Hummus najlepiej smakuje na grzance, z położonym na wierzchu kurczakiem. Kompozycja idealna. Hummus: 2 szklanki suchej ciecierzycy 3 ząbki czosnku 4 łyżki pasty tahini sok z 1/2 połówki cytryny oliwa, około 100 ml  sól, pieprz kolorowy Kurczak i grzanki: 2 filety z kurczaka sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany olej chleb tostowy

Szefowa kuchni
Kurczak pieczony po chińsku – kurczak kantoński 212

całości, uda dzielimy na pałkę i podudzie. Odcinamy piersi i kroimy je na połowy. Podajemy kurczaka z ugotowanym na sypko ryżem, grillowanymi lub smażonymi warzywami albo surówką, sosem z pastą chili albo szybkim skwierczącym sosem z zaparzanego szczypioru, imbiru i czosnku, na który przepis znajdziecie TUTAJ . SKŁADNIKI składniki na 4 porcje 1 kurczak z wolnego wybiegu 1,100-1,300g

Karo in the Kitchen
TOSTOWY CHLEBEK KOKOSOWY (keto, LCHF, optymalny, paleo, bez glutenu i laktozy) 185

wylać równomiernie ciasto, zamknąć opiekać i zapiekać do zrumienienia. Czas zależy od mocy tostera oraz tego jak mocno zrumienione tosty lubicie. Gotowe tosty można przekroić posmarować masłem, smalcem, serkiem, pastą, podawać z ulubionymi dodatkami lub zrobić z nich tosty z serem, boczkiem lub kiełbasą i ponownie zapiec w opiekaczu. Smacznego! — BTW całości: 152 g, 297 kcal

Ola la LCHF
Piątek: Sałatka Cezara 108

dresing. Do głębokiej miseczki wlej sok z cytryny oraz sos worcester i wymieszaj. Posiekaj bardzo drobno czosnek, a następnie rozetrzyj końcem noża o deskę do krojenia, aż osiągnie konsystencję pasty. Dodaj do czosnku jedno anchois, posiekaj i rozetrzyj. Wrzuć do miseczki. Rozbij wystudzone jajko, oddziel żółtko, które powinno być ładne, nieścięte i elegancko oddzielić się od ściętego już białka. Wbij

Niedzielny kucharz
Jesienne spaghetti z rydzami 178

okazji, żeby wziąć błotną kąpiel:) Dołącz do nas na instagramie. Pomysł na spaghetti z rydzami Każdej jesieni w naszej kuchni króluje spaghetti z rydzami, prosciutto i oscypkiem (lub parmezanem). Pasta con funghi to włoski klasyk. Włosi w umiłowaniu grzybów są lepsi nawet od Polaków. Jak Italia długa i szeroka (raczej długa) naród zbiera owoce runa leśnego. Włoskie powiedzenie mówi

Niedzielny kucharz
Wtorek: Bób z migdałowym pesto i suszonymi pomidorami 112

Jedynym patentem na przyspieszenie konsumpcji jest gruntowne wystudzenie bobu – zimny łatwiej się obiera. Jest to też sposób na uratowanie rozgotowanego bobu. Łuskany na ciepło zamieni się pod palcami w pastę. Chłód skondensuje miąższ wewnątrz łupinki. Artykuł Wtorek: Bób z migdałowym pesto i suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz