Klasyczny humus niedawno Wam prezentowałam, a dziś przedstawiam humus z aquafabą, ale bez dodatku oleju. Chyba wiem, co pomyślicie: “Czy ona, aby nie ma czasem fobii na tle oleju? A to ciasto bez oleju, a teraz humus?” Nie, nie mam, ale lubię testować i eksperymentować, na sobie i swojej rodzinie W każdym razie, zachęcam Was do wypróbowania tego przepisu! Składniki: 240 g fasoli z puszki (1 puszka) 240 g ciecierzycy z puszki (1 puszka) 2 ząbki czosnku świeżo wyciśnięty sok z całej cytryny 2 łyżki pasty tahini... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...