pasta - 16803 przepisów (strona:669/1121)

Sałatka z kaszą bulgur i hummusem 262

sałatka jest treściwa, robi się ją szybko. Składniki na 2 duże porcje.  150g hummusu 100g kaszy bulgur 15 czarnych oliwek 1/2 papryki zielonej 10 suszonych pomidorow 3 łyżki pasty ajwar  3 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz 1. Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, studzimy.  2. Oliwki, paprykę i suszone pomidory kroimy w kostkę. Mieszamy razem

Szefowa kuchni
Chałka z oliwą i za’atarem 119

oliwy z oliwek 1 duże jajko 1 duże żółtko 10 g soli 200-260 ml ciepłej wody. Nadzienie: 3 łyżki oliwy 3 łyżki za’ataru wymieszane na pastę. Dodatkowo: jedno jajko do posmarowania chałki. Przygotowanie: Wszystko razem zagniatamy, dodając stopniowo wodę – ciasto ma wyjść miękkie i lekko lepiące. Ja wrzucam wszystko do Tefal Companion , do misy z założonym

ladykitchen
Racuchy drożdżowe z gruszkami 136

jajko 2 łyżki cukru 4 średnie gruszki cukier puder do oprószenia olej do smażenia   Do miski wkruszamy drożdże, dodajemy do nich cukier i za jej pomocą rozcieramy na pastę. Do tego dolewamy mleko, dodajemy 3 łyżki mąki i wszystko dokładnie mieszamy. Tak przygotowany rozczyn przykrywamy ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia na 20 minut.   Do wyrośniętego zaczynu dodajemy resztę

Smaczna Strona
Krakersy z siemienia lnianego - super fit 148

krakersy i do tego nieziemsko zdrowe. Krakersy z siemienia lnianego, nie licząc dodatku wody, praktycznie są z jednego składnika. Idealne solo, lub do pochrupania przed tv, idealny dodatek do past, hummusów, sałatek i do lunch boxów. Są super chrupiące, fenomenalne, a przepis oczaruje Cię swoją prostotą. Bezglutenowe krakersy z siemienia lnianego są nie tylko dla preferujących zdrową kuchnię. Siemię lniane

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zapiekanka z tortelinii z nadzieniem szynki i sera 101

mniejsze kawałki. Paprykę umyć, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w małą kostkę. Tak przygotowaną fasolkę i paprykę wrzucić na patelnię. Wlać pomidory z puszki i wodę. Dodać zioła, pastę curry. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować około 5- 7 minut. Fasolka musi zmięknąć. Do sosu dodać tortelinii i gotować jeszcze 3-4 minuty. Obsypać serem, przykryć przykrywką garnek

Kuchnia Pokoleń
Wypasione kanapki z grillowanym kurczakiem, pesto z suszonych pomidorów i serem żółtym Gouda 135

plastry sera żółtego Hochland Gouda Przygotowanie kanapek z grillowanym kurczakiem: 1. Zacznij od przygotowania pesto z suszonych pomidorów. Wszystkie składniki pesto umieść w pojemniku malaksera i zmiksuj na pastę. 2. Pierś z kurczaka oczyść, posyp solą i pierzem i posmaruj oliwą. Dobrze rozgrzej patelnię grillową i smaż na niej kurczaka z obu stron na złoty kolor (po ok. 4 minuty

Chilli Czosnek i Oliwa
Placki z cukinii z masłem orzechowym i mąką żytnią 106

pomocą łyżki - wykładać dość spore porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placki smażyć z obu stron na lekko rumiany kolor. Użyłam mąki żytniej typ 720 i pasty orzechowej ze sklepu Radix

Di gotuje
Chlebek z cukinii 102

niej ciasto i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st C. Piecz przez 50 minut. Po wyjęciu wyjmij chlebek odwracając formę i pozwól mu ostygnąć. Podawaj z pastami, masłem lub oliwą z przyprawami. Smacznego! Artykuł Chlebek z cukinii pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl
Poniedziałek: Wegetariańska zapiekanka pasterska ze słoika 95

porcji : 2 Danie występuje pod wieloma szerokościami geograficznymi i pod różnymi nazwami. W Holandii jest to „danie filozofa”, we Francji „tłuczonka Parmentiera”, w Chile „pasta ziemniaczana, ale najbardziej znana jest angielska, czy raczej brytyjska (do potrawy przyznają się też Szkoci i Irlandczycy) wersja, która występuje w dwóch dwóch odmianach: cottage pie (z mięsem wołowym

Niedzielny kucharz
dynia z ciecierzycą - żółte rozgrzewające danie 133

dyni 1 żółta papryka 1 puszka ciecierzycy  1 puszka kukurydzy mały słoiczek ajvaru - przepis tutaj 1 puszka mleka kokosowego przyprawy - curry, sól, suszony imbir, suszony czosnek, łyżeczka żółtej pasty curry Przygotowanie: na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu (może być bez) podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę po chwili dodajemy pokrojoną w kostkę dynię i również chwilę podsmażamy dodajemy paprykę, przyprawy

Gotowanie z pasją
Penne z mięsem i warzywami 150

Składniki: 250 g ulubionego makaronu 400 g mięsa mielonego 2 duże pomidory 1 mała cukinia 1/2 bakłażana 2 małe czerwone papryki 1 cebula 1/2 łyżeczki pasty z ostrych papryczek sól, … Czytaj dalej Penne z mięsem i warzywami

czarrna od kuchni
Pomidory suszone w zalewie (z czosnkiem, bazylią, rozmarynem i papryczką chilli) 166

Dzisiaj zapraszam Was do przygotowania suszonych pomidorów, czyli dodatku idealnego do sałatek czy past na kanapki. Aby "podkręcić" smak pomidorów do każdego słoiczka dodałam inne dodatki, tj. świeże listki bazylii, gałązkę rozmarynu lub papryczki chilli. Takie pomidory pięknie się prezentują oraz świetnie smakują. Uwaga - po ususzeniu miąższ z pomidorów powinien być jeszcze lekko mięsisty, aby pomidory były miękkie i soczyste

Ugotować
Podsumowanie III roku działalności bloga 102

przepisy, inspirujcie się i komentujcie. Dziękuję, Pati ;* Oto 5 najchętniej oglądanych przepisów na dania główne i dodatki: 1. Barszcz ukraiński 2. Langosze 3. Pasztet z suszonymi grzybami 4. Pasta z tuńczyka i oliwek 5. Domowy chleb Oto 5 najchętniej oglądanych przepisów na sałatki i przystawki: 1. Sałatka z kurczakiem i sosem tzatziki 2. Sałatka z brokułem i kurczakiem 3. Pomidorowa

PatiGotuje
Ciasto drożdżowe z jeżynami i kruszonką 129

łyżek mąki pszennej 8 łyżek cukru Dodatkowo: 600g świeżych jeżyn   Zaczynamy od przygotowania zaczynu – do miski wkruszamy drożdże, dodajemy do nich cukier i ucieramy łyżką na pastę. Następnie dodajemy do nich mleko i przesiewamy mąkę – wszystko dokładnie mieszamy do połączenia składników. Przykrywamy czystą ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 minut.   Do dużej

Smaczna Strona