Ciasto korzenne Ciasto korzenne, to jest jedno z moich ulubionych ciast, ponieważ uwielbiam wszystko co w sobie ma przyprawę korzenną (naprawdę wszystko!). Jest to bardzo
Kuchnia ŁukaszaLubicie serniki bez pieczenia? Bo ja bardzo. Takie najlepiej smakują w lecie ale w zimie też świetnie smakują z filiżanką gorącej kawy. Dzisiaj propozycja raczej dla dorosłych wielbicieli serników, z dodatkiem ajerkoniaku. Pycha! A do tego przygotujecie go zaledwie w kilkanaście minut, nie licząc czasu chłodzenia ;) opakowanie okrągłych biszkoptów Masa serowa: kg serka waniliowego z wiadereczka 3 płaskie łyżki
Smakołyki AsiDomowa przyprawa do piernika Domowa przyprawa korzenna, to przyprawa, która panuje zimą wszędzie! Używamy ją do piernika, pierniczków, ciast, herbaty, kawy itd. Używamy ją po
Kuchnia ŁukaszaUniwersalne ciasto drożdżowe Uniwersalne ciasto drożdżowe , czyli drożdżowe, które pasuje idealnie do wypieków słodkich i wytrawnych. Wypieki z takiego ciasta wychodzą na prawdę pyszne! Ciasto
Kuchnia ŁukaszaMoże trochę zapomniane ciasto. Warto jednak powrócić do dawnych przepisów. Mój zapisany , gdzieś w starym, pożółkłym już zeszycie. Sernik połączony z ciemnym ciastem. Zawsze się udaje, dlatego polecam nawet tym niewprawionym w pieczeniu. SKŁADNIKI Ciasto: 1 1/2 szklanki maki 3 łyżki kakao 1 kostka margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 4 jajka 5 łyżek wody(...)miksować. Masę serowa wylać na ciasto. Pod wpływem ciężaru trochę ciasta zmiesza się z serem. I o to chodzi. Ponieważ powinno to być ciasto łaciate. Sernik wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni ok. 60 min. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie
W kuchennym oknie EwyNaleśniki Naleśniki tradycyjne, to jest idealne śniadanie, lub podstawa do obiadu, lub kolacji. Naleśniki są zaliczane do dań trudnych w przygotowaniu, ponieważ często wychodzą
Kuchnia ŁukaszaSzybki sernik na zimno, jest lekki i orzeźwiający, idealny na gorące dni. Moi domownicy lubią takie ciasta na zimno. Składniki: 4 serki waniliowe homogenizowane 2 galaretki malinowe 1 galaretka wiśniowa 1 galaretka morelowa 1 galaretka agrestowa 1 galaretka cytrynowa Pół opakowania biszkoptów okrągłych 300 gram malin Sposób przygotowania: Dno tortownicy (26 cm.) wykładamy biszkoptami. Galaretkę wiśniową rozpuszczamy(...)serek waniliowy, miksujemy, masę wylewamy na biszkopty, wstawiamy do lodówki żeby masa stężała. Z galaretką agrestową, cytrynową i morelową postępujemy tak samo jak z galaretką wiśniową. Na wierzch stężałego sernika układamy maliny, galaretki malinowe rozpuszczamy w 800 ml, gorącej wody, odstawiamy do stężenia, tężejącą wylewamy na poukładane maliny. Wstawiamy do lodówki do stężenia
Bajeczna KuchniaProsty chleb pszenny Pewnie nie ma nic lepszego niż domowy bochenek chleba (przepisy na pieczywo tu ). Dziś prezentuję Wam mój ulubiony przepis na domowy
Kuchnia Łukaszaposiekanych orzechów laskowych, stąd też dolna warstwa mojego torciku jest odrobinę zbyt sypka, jednak nie przeszkadza to w zupełności w najważniejszym, końcowym efekcie: boskim SMAKU! Jeśli lubicie serniki, a także przepadacie za czekoladą i orzechami to koniecznie musicie go zrobić :) Składniki: Na spód: 170 g sucharków 200 g czekolady z orzechami 20 g masła Na masę serową(...)Wasza forma dobrze trzymaJ Serowy tort wstawiamy na kilka godzin do lodówki do stężenia. Przed podaniem zdejmujemy obręcz tortownicy (możemy pomóc sobie nożem i ostrożnie odkroić od niej sernik). Wierzch tortu oprószyć kakao (tylko brzegi). Ciasto możemy przechowywać w lodówce kilka dni. Smacznego
MyCookBook.plNadeszły długo zapowiadane upały. Dziś nawet przez myśl mi nie przeszło, aby włączyć piekarnik, ale by zaspokoić apetyt na coś słodkiego postanowiłam zrobić sernik. Oczywiście na zimno :) Spód zrobiłam z pokruszonych ciasteczek z dodatkiem masła. Serniczek jest lekki, orzeźwiający, dwuwarstwowy z dodatkiem pysznej czarnej porzeczki, która już zaczęła pojawiać się na bazarkach :) Przepis pochodzi z bloga Moje Wypieki. Spróbujcie(...)następnie ostrożnie masę porzeczkową. Ja najpierw schłodziłam masę jasną (przez ok. 20-30 minut), aby mieć pewność, że nie wymiesza się z masą porzeczkową i będzie mieć równą powierzchnię. Sernik wkładamy do lodówki na kilka godzin do schłodzenia. Dekorujemy bitą śmietaną i owocami. Smacznego
MyCookBook.plznajomymi, godzinami spaceruję sama po parku, a wieczorem zamykam się w kuchni. Takim sposobem, zamiast leczyć w niedziele kaca, spacerowałam po Parku Skaryszewskim, a po powrocie zajadałam się dyniowym sernikiem z nerkowców. To nie było moje pierwsze podejście do wegańskiego sernika, ale niewątpliwie jedno z lepszych. Masa jest idealnie kremowa, z nutką piernikowych przypraw. Użyłam dynii hokkaido, ale możecie użyć(...)dynia zrobi się miękka (ma być taka by można było ją łatwo obrać i pokroić). W czasie gdy dynia jest w piekarniku, bierzemy się za przygotowanie spodu do sernika. spód W misce mieszamy wszystkie składniki na spód oprócz 2 łyżeczek oleju kokosowego. Zagniatamy na jednolite ciasto. Foremkę do ciasta wykładamy papierem do pieczenia po czym wykładamy ciastem. Ciasto przebijamy
Fill The Bowlsztywno białka. Dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy szpatułką. Wylewamy masę do formy, pieczemy około 1 godziny w temperaturze 180st. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, uchylamy i tak pozostawiamy sernik do wystudzenia. Posypujemy cukrem pudrem. Ja dodatkowo użyłam do masy serowej kilku kropel czerwonego barwnika dla lepszego efektu
Gotowanie moimi oczamiSernik ten jest tak wilgotny, że rozpływa się w ustach Składniki SPÓD: 30 dag mąki pół kostki margaryny 1 jajko 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy MASA SEROWA: 1 kg twarogu 2 szklanki mleka pół szklanki oleju 2 budynie śmietankowe 1 szklanka cukru 4 żółtka 2 całe jajka aromat np. pomarańczowy polewa z białek 4 białka pół szklanki(...)Następnie wylać przygotowaną masę serową i piec w temperaturze 180 stopni przez 60 minut 4. białka ubić z cukrem, pod koniec ubijania dodać mąkę ziemniaczaną. Wyłożyć na gorący upieczony sernik i wstawić jeszcze na 10 minut do piekarnika
Darcia w kuchnitylko w jednym sklepie i że są to jej ulubione ciastka. Mamy listopad, więc i czas świątecznych łakoci w sklepach i faktycznie znalazłam korzenne przysmaki. Postanowiłam zrobić bardzo słodki "sernik" na zimno. Składniki: 1kg serka mascarpone ok 320g ciastek korzennych 400g nutelli 0,5 łyżeczki cukru pudru 200g masła 100 orzeszków ziemnych (mogą być solone) Przygotowanie: Masło wkładamy
ChilliJemyinaczej efektem będzie ból brzucha, wiem, przetestowałam ;) tak więc pożerać, ale najwcześniej lekko ciepłe, NIE gorące! ;) WYPIEKAŁAM WSPÓLNIE Z: Czary-gary w kuchni - Babka dyniowa Moje Małe Czarowanie - Sernik dyniowy Szóste niebo - Bezowy torcik orzechowy z dyniowym kremem Moje domowe kucharzenie - Muffinki z dynia i polewą z białej czekolady Gotowanie jest łatwe - Tarta hokkaido(...)Lidia Wesołowska - Bułka z dynią Kulinarna Manius ia - Ciasto dyniowe z kremem mascarpone Życie zaczyna si ę w kuchni - Dyniowa tarta z gruszkami i żurawiną Izioni pyszne smaki - Sernik dyniowy Rozpustne gotowanie - Babka z dyni
Grunt to przepis!