Pieczona dynia piżmowa i czerwona cebula z tahini i za'atarem

16
  • Pieczona dynia piżmowa i czerwona cebula z tahini i za'atarem
  • Pieczona dynia piżmowa i czerwona cebula z tahini i za'atarem

    Danie według pomysłu Yotama Ottolenghi z książki "Jerozolima". Powiem tak: nie jadłam dawno nic tak przepysznego jak to danie. Smaki i aromaty się przenikają i są tak wyważone że aż nieprawdopodobne. Pastę tahini jasn ą można zrobić samemu lub zakupić w sklepie. Polecam wypróbujcie koniecznie. Ps. karmelizowana cebula czerwona smakuje obłędnie. Dynia pieczona wg Yotana Ottolenhgi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ..... Czytaj dalej na blogu Moje Małe Czarowanie


    Tematycznie do tego przepisu

    • Skuteczne domowe syropy na przeziębienie
      Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

      Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

    • Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?
      Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

      Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

    • Dieta Pegan - na czym polega?
      Dieta Pegan - na czym polega?

      Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

    • Dieta Montignaca
      Dieta Montignaca

      Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

    Inne przepisy z Moje Małe Czarowanie

    Dodaj komentarz