pasta - 16803 przepisów (strona:666/1121)

Gofry jaglane 112

dżem z jak największą zawartością owoców, banana, mus z owoców leśnych czy domowy krem czekoladowy z orzechów. Jeśli pominiecie słodzik, gofry mogą być także zestawione z wytrawnymi składnikami, np. pastą z awokado. Pamiętajcie, żeby porządnie rozgrzać gofrownicę, a same gofry suszyć na kratce, nie na talerzu – dzięki temu będą cudownie chrupiące Jeśli nie macie w domu mąki jaglanej, zblendujcie

Powiedz dietom nie
3 proste zupy krem, które rozgrzeją Cię jesienią 113

szukać w szufladzie wyciskarki do czosnku. Ta oliwa jest mocno pikantna, nie ma tu żadnej ściemy, za co lubię ją jeszcze bardziej. Lubię polewać nią makarony, dodawać do wegetariańskich past kanapkowych, smażyć na niej warzywa. Pasuje tez do krewetek. Na blogu pokazywałam Wam już przepis na szakszukę ze szpinakiem i ciecierzycą , a dziś zrobiłam krem z dyni i marchewki. Oliwa

Chilli Czosnek i Oliwa
POTRAWKA Z MIĘSA Z ROSOŁU (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 265

ugotowaniu składników. A że rosół gotuję dość często jako bazę do różnego rodzaju zup, gdzie nie zawsze wykorzystuję mięso to i powstają przy okazji inne pyszne dania. Znacie już pastę kanapkową a tym razem szybka, prosta i smaczna potrawka z mięsa z rosołu oraz warzyw. Znakomicie komponuje się z ryżem z kalafiora, keto kopytkami czy gotowym makaronem konjac bez węgli

Ola la LCHF
Świąteczne trufle z miętowym nadzieniem 82

przepis na domowe trufle z nadzieniem o smaku miętowym, które są bardzo proste w przygotowaniu i będą hitem wśród Waszych najbliższych. 1/4 cup Ulubionego masła orzechowego (może też być pasta kokosowa, u mnie masło z nerkowców) 1/4 cup Oleju kokosowego (plus 1/2 łyżki) 2 tbsp Miodu 5 tbsp Kakao 50 g Czekolady gorzkiej 1 tbsp Mąki kokosowej Ekstrakt miętowy

Oslov.
Makaron w sosie z warzywami i kurczakiem 169

Składniki: 200 g ulubionego makaronu 1 filet z kurczaka 100 g szpinaku 1/2 czerwonej papryki 200 g pieczarek 2 cebule 1 łyżeczka pasty z ostrych papryczek sól, pieprz przyprawa do … Czytaj dalej Makaron w sosie z warzywami i kurczakiem

czarrna od kuchni
SPAGHETTI PEŁNOZIARNISTE Z PESTO LIGURYJSKIM – mistrzowskie danie na niedzielny obiad! 86

rosół, ziemniaki, kotlet i mizeria albo kapusta. Wcale nie musi! Dziś razem z marką BARILLA na niedzielny obiad zabieramy Was do Włoch, gdzie oprócz pysznej Minestrone zjemy fantastyczną pastę! Po raz kolejny przekonamy się, że wystarczy kilka najlepszej jakości składników, by stworzyć danie które zachwycać będzie nawet najbardziej wybrednych smakoszy! Ukochany makaron, ziemniaki i fasolka szparagowa, świeża aromatyczna bazylia, chrupiące

Ostra na Słodko
PESTO ALLA CALABRESE 121

kostkę cebulę. Kiedy cebula się zeszkli dodajemy poszatkowany czosnek i chwilę smażymy. Do blendera dodajemy papryki, starty ser Pecorino, ricottę, cebulę z czosnkiem i migdały. Całość mieksujemy na gładką pastę. Doprawiamy solą oraz opcjonalnie do smaku cytryną

chefintheforest
Serowa zupa z fasolką szparagową i makaronem 246

porem, pokrojonym ziemniakiem i fasolką szparagową. Całość zalać wodą i gotować, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec przyprawić. Chochlę gorącej zupy wlać do serków i rozetrzeć je na gładką pastę. Wlać do zupy. Mięso z udka pokroić na kawałki i włożyć do zupy razem z ugotowanym makaronem. Zagotować i można podawać. Smacznego

https:KKuchniaMniam
Makaron z cukinii, steki i zielony sos – obiad w 20 minut! 145

uważając na palce. Co jakieś 20cm warto tak powstałe cukiniowe kluski przeciąć – dużo lepiej będą się mieszać, nakładać i jeść. Fileciki anchois rozcieramy z jednym posiekanym ząbkiem czosnku na pastę. Wrzucamy do blendera (lub moździerza). Dodajemy płatki chili, oberwane listki natki pietruszki i porwane w dłoniach listki bazylii. Wlewamy sok cytrynowy i oliwę z oliwek i miksujemy (lub ucieramy

Karo in the Kitchen
Calzone z papryką i salami 119

Przygotowujemy zaczyn na ciasto – do miski wkruszamy świeże drożdże, dodajemy do nich mleko i dokładnie rozprowadzamy – najlepiej jest dodać najpierw odrobinę mleka i rozetrzeć drożdże na pastę, po czym wlać resztę. Przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 minut. Do wyrośniętego zaczynu dodajemy przesianą mąkę, sól oraz olej i wszystko razem wyrabiamy, najlepiej ręką

Smaczna Strona
Piątek: Spaghetti z pieczonym kalafiorem w sosie pomidorowym 110

Najprostsze przepisy są najlepsze. Prawdziwą skarbnicą takich dań są Włochy. Polecamy mega łatwy przepis na mega smaczną pastę do przygotowania w 30 minut. Tu nie ma się co rozpisywać. Trzeba po prostu zrobić to danie! Choć składa się z banalnych składników, ma nieprawdopodobny smak. Kto by pomyślał, że w kalafiorze, kojarzącym się u nas głównie w kalafiorową, drzemie takie potencjał

Niedzielny kucharz
Kapuścianka z brokułem 157

Składniki: 1 mała główka kapusty włoskiej 1/2 brokuła 5 pomidorów 5 ziemniaków kości schabowe lub porcja rosołowa 2 marchewki kawałek pora 3/4 szklanki mleka 1 łyżeczka pasty z ostrych papryczek … Czytaj dalej Kapuścianka z brokułem

czarrna od kuchni
Co na śniadanie? Pomysły na smaczne rozpoczęcie dnia 292

maczając go w sosie chilli. Do przygotowania potrzebujemy dojrzałego awokado, które rozgniatamy widelcem wraz ze szczyptą soli i odrobiną soku z cytryny (ok. 1 łyżeczka). Chleb smarujemy taką awokadową pastą, następnie kładziemy warstwę pomidorów i mozzarelli. Ja lubię dodawać kolendrę, jeśli akurat mam jej doniczkę na parapecie. Kanapki przykrywamy kolejną kromką chleba i tostujemy do zrumienienia. Też lubicie podjadać

Poezja smaku
Pasta na kanapki 192

teraz urozmaicimy swoje śniadanie. Nasze kanapki będą wyjątkowo smaczne, bo przyrządzimy sobie pastę. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Pstrągi czosnkowe jak ze smażalni [PRZEPIS] 107

majeranku, sok z połówki cytryny, sól, pieprz, mąka pszenna, olej. Zrób tak: pstrągi trzeba zamarynować, tylko wtedy będą naprawdę aromatyczne. Czosnek rozetrzyj z solą (łyżeczka z lekką górką) na pastę, połącz z łyżką oleju, łyżką soku z cytryny oraz posiekaną natką pietruszki, majerankiem i pieprzem. Mieszkanką natrzyj ryby od środka, lekko oprósz je także solą z zewnątrz oraz skrop resztą

Kulinarna Polska