Guacamole to pyszna i kremowa pasta lub w zależności do czego ją użyjemy, powstaje na bazie awokado hass, to bardzo kremowa odmiana. Dwa dni temu podawałam Wam podstawowy przepis na guacamole, a dzisiaj na moją ulubioną włoską nutę, z dodatkiem suszonych pomidorów, świeżej papryki i dużej ilości prażonych orzeszków piniowych. SKŁADNIKI: 2 awokado hass - 1-2 ząbki czosnku - 2-3 łyżki oliwy - sok z 1 limonki - sól - suszone pomidory 5 sztuk - 1/4 do 1/2 papryki czerwonej słodkiej - odrobina chilli Pomidory i papr... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Zbiór fit przepisów na każdą okazję : obiad, śniadanie, deser, czy kolację. Jeśli dbasz o linię, to zestawienie tych przepisów jest idealne dla Ciebie :-)
Czytaj dalej...Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/
kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)