Pasta jajeczna

Pasta jajeczna

Pasta jajeczna

Przepis na : śniadanie

Oj jak ja lubię weekendy, dni kiedy teoretycznie nie muszę wstawać z samego rana. Teoretycznie ponieważ i tak budzę się wcześnie, ale jak R w pracy, to mogę chociaż w łóżku poleżeć i poczytać, poszukać inspiracji no cokolwiek. O ile oczywiście moje drugie szczęście na to pozwoli. Dzisiaj tak było i mogłam w spokoju przygotować sobie proste i szybkie śniadanie. Jajka uwielbiamy i mogę je jeść codziennie. Dlatego wszelkie pasty, w których one grają pierwsze skrzypce są mile widziane. A jak wiecie czasami mniej z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie z pasją

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.