pasta - 16803 przepisów (strona:651/1121)

Jutro obchodzimy dzień gofra 151

Gotowce to tylko chemia i multum cukru. Czasami skuszę się na jakieś kolorowe posypki ale na ogół trzymam się z daleka od wszelkich gotowców w tym kolorowych cukrowych past do tortów. Nie ma jak naturalne dekoracje z owoców takich jak maliny, jagody i physalis – wiśnia peruwiańska. Gofry można również upiec z dodatkiem siemienia lnianego i owsianych płatków. Zamiast pszennej

codojedzenia
Zupa krem z dyni i batatów z pulpecikami 130

Składniki ok. 1/2 kg dyni 2 bataty 1 szklanka aromatycznego bulionu (u mnie wołowy) 3/4 szklanki mleka kawałek imbiru, ok. 4 cm 1/2 łyżeczki ostrej pasty paprykowej pulpety: 30 dkg … Czytaj dalej Zupa krem z dyni i batatów z pulpecikami

czarrna od kuchni
Brukselka w sezamie 127

olej i smażyć na nim brukselki do czasu aż zmiękną, ale nadal będą chrupiące. W razie potrzeby podlać niewielką ilością wody i przykryć. Gdy brukselki będą al dente dodać pastę sezamową  i smażyć przez kolejne kilka minut, aż sos zgęstnieje, a brukselka się nim dokładnie pokryje.  Brukselkę w sezamie przełożyć do miseczki, oprószyć odłożonym, uprażonym sezamem i natychmiast

Codzienne Gotowanie
Dania warzywne - poznaj moc warzyw 92

taka miła niespodzianka i coś dla wegetarian i miłośników kuchni warzywnej. Nowe dania gotowe Marka co pewien czas wprowadza nowe produkty i oto obok znanych już pysznych past i pasztetów z warzyw, pojawiły się gołąbki z warzywami w sosie grzybowym i pomidorowym , soczewica z suszonymi pomidorami , bigos warzywny i mix po bretońsku (fasola, ciecierzyca, soczewica) . Z nowych produktów najbardziej posmakowała

Kuchcik gotuje
Tajskie czerwone curry z dynią – wegańskie, bez glutenu 93

Curry to danie, które robię bardzo często, kiedy nie mam czasu gotować. Jest błyskawiczne (pod warunkiem, że mamy gotową pastę curry w lodówce), można użyć do niego ulubionych warzyw, mięs lub owoców morza i przywodzi na myśl wakacje. Tym razem proponuję Wam tajskie czerwone curry Read More Artykuł Tajskie czerwone curry z dynią – wegańskie, bez glutenu pochodzi z serwisu

Flymetothespoon
Klasyczna jajecznica z kajzerką 189

Tego przepisu chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. Chyba każdy z nas wie jak przygotować klasyczną jajecznicę. Najlepiej smaku podana ze świeżym pieczywem, kajzerką… Składniki 4

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
"Zuzanna Kociołek i Kraina Smaku" Maciej Rożen - recenzja 121

zwiedzą Kisielową Platformę wydobywczą, poznają smoki, które nauczą robić nas chrupiące burgery. Oczywiście na końcu książki nie zabraknie przepisów kulinarnych. Możemy zrobić z dziećmi owocowe chmury i jogurtową górę, pastę z pieczonej dyni, wspomniane smocze burgery. Wszystkie propozycje maja dodać nam energii. Oczywiście przed przystąpieniem do  przyrządzania tych smakowitości musimy poznać zasady bezpieczeństwa mistrzów kulin

kruche babeczki
Naleśniki Gundel 55

mleko gotowa ć razem , a następnie wla ć do mieszaniny orzecha ,dokładnie miesza ć.Gotowa ć przez kolejne 1-2 minut , w razie potrzeby, doda ć mleka do uzyskania pasty do smarowania . Masa ostygnie doda ć rumu. Sos czekoladowy robimy w garnku gotując na małym ogniu ż ółtka z cukrem, kakao i trochę mąki, zimnego mleka , :wymiesza ć dokładnie.Doda

Smaczne Potrawy
Paprykowe jajeczka faszerowane 321

Paprykowe jajeczka faszerowane Kolorowe jajeczka wypełnione pyszną pastą świetnie sprawdzą się zarówno jako przekąska na przyjęciu, jak i jako danie świąteczne. Są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, a przy tym efektownie prezentują się na stole. Polecam!     Składniki: 6 jajek 10 dkg szynki (użyłam drobiowej) 1/2 pęczka szczypiorku 1-2 łyżka majonezu 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego

Blog z Apetytem
Koreański sos na zimno – dip do tofu, warzyw i naleśników 103

się sporym zainteresowaniem na moim blogu, co mnie cieszy Piszecie do mnie z prośbami o kolejne koreańskie receptury, ale bez żadnych “wymyślnych” składników (takich jak np. sojowej czy paprykowej pasty koreańskiej), które nie są dostępne w żadnym sklepie w Waszej okolicy. Mam już dużo takich przepisów, a dzisiaj dołączam kolejny do kolekcji. Prezentuję Wam przepis na koreański dip z łatwych

Lamarida.pl
Bułeczki drożdżowe 124

przy wstawaniu nie obudzę córki - wesoło krzątam się po kuchni układając wszystko na stole. A to bułeczki maślane , które sama upiekłam, a to precyzyjnie pokrojone warzywa, gotowane jajka, albo pasty na kanapki - kocham to! Przepis na bułeczki dostałam od przyjaciółki i przyjął się u nas rewelacyjnie. Maślane bułeczki robię często, nie tylko jako bułeczki śniadaniowe, ale także na obiad

MamaOskarka
Szwedzki tort kanapkowy 136

danie popularne w całej Skandynawii. Wyglądem przypomina tort z kremem, a smakuje jak sandwich, czyli kanapka. Pyszna, wypasiona kanapka zrobiona z chleba pszennego lub żytniego. Z wieloma warstwami past na bazie jajek, majonezu lub sera. Do tortu kanapkowego często dodaje się

dolcevitainmykitchen
Spaghetti z mascarpone 95

Znamy spaghetti z mięsem i pastą z pomidorów a dzisiaj przedstawię skromniejszą wersję, bez mięsa z serkiem mascarpone. Lekkie i smaczne danie. Szybko można przygotować, więc ciekawa potrawa dla zapracowanych. Składniki 1/2 paczki makaronu spaghetti 300 g pieczarek pokrojonych w paski 250 g serka mascarpone 1/2 główki czosnku mały jogurt naturalny 2 łyżki masła … Czytaj dalej Spaghetti z mascarpone

gotuj ze mną
Masełko czosnkowo-ziemniaczane 141

realizację :) Masełko zrobione, a moi domownicy pochwalili jego smak. Jeśli dodałabym tak jak w przepisie 4 łyżki wody konsystencja byłaby rzadsza i przypominała właśnie sos. A tak powstała pasta do smarowania chleba. Pyszna.  Będę robić ją częściej. Jak dla mnie z powodzeniem może zastąpić tradycyjne masło. Jeśli oczywiście lubi się czosnek:) Składniki : 2 ugotowane ziemniaki 5 ząbków czosnku szczypta

Proste Potrawy
Sushi krok po kroku 216

ananas 4 arkusze nori - listki prasowanych alg morskich zalewa: 2 łyżki octu ryżowego 2 szczypty soli 2 łyżeczki cukru dodatkowo: mata bambusowa do zawijania sushi marynowany imbir sos sojowy pasta wasabi ostry nóż do krojenia Przygotowanie: 1.Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.  U mnie był w proporcji 2:1 (czyli dwie porcje wody do jednej porcji ryżu

Życie zaczyna się w kuchni