pasta - 17303 przepisów (strona:646/1154)

Koktail młodości, czyli zwiększ swój Ożdżas 123

tego mam zespół drażliwych jelit. Jak ognia musze unikać gotowych dań, a wypieki na bazie mąki pszennej jeść maksymalnie raz w tygoniu. Nie dla mnie kupne pieczywo, gotowe pasty i hummusy. Z jednej strony dla nas wegusów super, że pojawia się coraz więcej roślinnych opcji, ale zauważyłam, że jak ze wszystkim ich jakość i skład z czasem pozostawia wiele

greenscarf
Marynowane tofu 115

inaczej. Ten serek wyjęty z opakowania nie smakuje niczym, istota tkwi w odpowiednim przyprawieniu tego produktu. Te białe kostki dają nam mnóstwo kulinarnych możliwości. Możemy je wykorzystać do przygotowania past, zup, zapiekanek, kotletów czy do curry lub ramenu lub pho. Bardzo smaczna jest tofucznica, czyli wegańska jajecznica. Tofu możemy też podać na słodko, czyli zrobić na przykład sernik. A ponieważ

Kulinarne przygody Gatity
Malinowa chmurka 10115

bezowy blat. Schłodzić w lodówce przez minimum 4 godziny a najlepiej przez całą noc. Ciasto malinowa chmurka będzie dobre w lodówce jeszcze około 3 dni. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pasta z makreli i jajek 2020-01-25 Malinowa chmurka 2020-01-24 5 trików, dzięki którym zawsze kupisz świeże mięso! 2020-01-19 Jak wybrać najsmaczniejsze pomarańcze? 4 ważne rady

To Musisz Wiedzieć
Pizzerinki 98

zarobić ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia n ok 30 minut. Po wyrośnięciu podzielić na 8-10 mniejszych kawałków i uformować z nich małe krążki. Uformowane krążki posmarować pastą pomidorową i poukładać dowolne dodatki. Posypać serem i zapiekać przez ok 15-20 minut w temperaturze 210 stopni. Artykuł Pizzerinki pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia

Pomysłowa kuchnia
Gołąbki z kaszą bulgur 122

składniki 4 duże pory 250 g mięsa mielonego 1/4 szklanki (około 45 g) ryżu 1/3 szklanki (około 60 g) drobnej kaszy bulgur 1 łyżka przecieru z czerwonej papryki (turecka pasta biber salçası - ostra lub łagodna) 1 cebula mały pęczek natki pietruszki pół łyżeczki chili pół łyżeczki suszonej mięty 750 ml passaty pomidorowej sól, pieprz i mielona papryka do smaku

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Chlebek naan 1617

chlebek. Możesz go piec w piekarniku lub też uprażyć na patelni. A do tego to tylko kilka składników! - chleb naan na jogurcie i drożdżach - świetny do curry oraz wszelkich past - fantastyczny zamiennik do chleba

AniaGotuje.pl
Drożdżowe pałeczki pomidorowe z dynią i słonecznikiem 117

użyć dużej drewnianej łyżki, trzepaczki, lub wymieszać za pomocą robota z hakiem. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok. 15 min w temp. pokojowej. Pomidory z olejem miksujemy do uzyskania pasty. Słonecznik, dynię prażymy na suchej patelni. Do zaczynu drożdżowego dodajemy pomidory, pieprz, zioła toskańskie i całość mieszamy. Przesiewamy pozostałą część mąki z pełnego przemiały, mieszamy do połączenia się wszystkich składników

Moniki Smakołyki
Zapiekanka ziemniaczana z rybą i boczkiem 122

pewnością wam zasmakuje. Przepis znalazłam w starej książce kucharskiej „Kuchnia polska” z lat 80. Choć część przepisów sprzed czterdziestu lat dzisiaj wydaje mi się dziwna, np. na pastę z konserwy, pieczeń baranią, pasztet z koniny, czy kotlety z mózgu, to jednak większość się nie zdezaktualizowała, czego zresztą dowodem jest poniższy przepis. Swoją drogą, chętnie bym wypróbowała niektóre z tych nietypowych

e-PrzepisyKulinarne
GRZANKA Z AWOKADO I NASIONAMI 181

starty). Rozgniatamy widelcem na niezbyt gładkie puree. Drugą połowę awokado kroimy w cienkie plasterki, doprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy pozostałą cytryną i oliwą.  Na kromkach pieczywa rozprowadzamy pastę z awokado i układamy plasterki. Posypujemy nasionami. Można posypać świeżą kolendrą

cool and minty
Kaszotto z pieczonym selerem i marchewką / Groats with roasted celery and carrots 140

czosnku 3 łyżki oleju 120 g. obranej marchewki 220 g. obranego selera 2 gałązki tymianku 2 łyżki oliwy z oliwek 1 i 3/4 szkl. doprawionego wywaru warzywnego 1 łyżka pasty sezamowej tahini 1 łyżka masła 3 garście rukoli 3 łyżki pokrojonego w małą kosteczkę sera Dorblu  garść pokruszonych orzechów laskowych sól, pieprz Marchew i seler pokrój w dużą kostkę

Delicious Place
Kurczak curry w mleku kokosowym 95

Kruchy i aromatyczny kurczak w aksamitnym sosie z mleka kokosowego. Słodki smak mleczka i groszku zielonego przełamany ostrą papryczką chili oraz przyprawą curry. Można użyć również pasty curry

Z Hrabiną w kuchni
Falafel z sosem tahini 99

solą. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Hummus → Pulpeciki z kaszy gryczanej nadziewane kozim serem w sosie grzybowo – dyniowym → Meksykańskie pulpeciki z indyka → Pieczona ciecierzyca → Pasta z ciecierzycy z pieczoną papryką

Oryginalny smak
Bangladesz - Biryani 106

łyżkę oleju. Cebulę drobno kroimy i dorzucamy. Dodajemy imbir i mieszamy. Po kilkunastu sekundach dodajemy przyprawy. Wszystko razem mieszamy i po minucie zestawiamy z ognia. Przygotowaną w ten sposób pastę dorzucamy na patelnię i mieszamy razem z warzywami. 4) Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Ryż przenosimy do naczynia żaroodpornego. Na wierzch wykładamy warzywa. Pieczemy w piekarniku przez około 10 minut

Roślinożerni urlopowicze
Bośnia i Hercegowina - Gotowane jabłka faszerowane orzechami (Tufahije) 91

musi być bardzo gorące). Mieszamy orzechy z mlekiem. Powinniśmy uzyskać papkowatą konsystencję.  6) Jabłka przekładamy na talerz. Do środka wlewamy pół łyżeczki syropu i kilka łyżeczek orzechowej 'pasty', aż zapełnimy wnętrze jabłka.  7) Teraz mamy dwie opcje: Czekamy aż jabłka chwilę przestygną (15-20 minut) i wtedy podajemy je na ciepło z bitą śmietana posypaną pozostałymi startymi orzechami

Roślinożerni urlopowicze

Proponowane wyszukiwania