pasta - 16803 przepisów (strona:646/1121)

KUCHENNA APTEKA #32 - RZEŻUCHA 101

hodować przez cały rok i stosować jako dodatek do różnych potraw - można ją dodawać nie tylko do kanapek, ale także do różnego rodzaju sałatek i surówek, zup, sosów, past, twarożków czy masła. Ma wyraźny, ostry, piekący smak i aromatyczny zapach, dlatego dzięki niej potrawy nabierają oryginalnego i wyrazistego smaku. Jednak jest jedno "ale" - nie można przesadzać z ilością spożywanej

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #32 - RZEŻUCHA 101

hodować przez cały rok i stosować jako dodatek do różnych potraw - można ją dodawać nie tylko do kanapek, ale także do różnego rodzaju sałatek i surówek, zup, sosów, past, twarożków czy masła. Ma wyraźny, ostry, piekący smak i aromatyczny zapach, dlatego dzięki niej potrawy nabierają oryginalnego i wyrazistego smaku. Jednak jest jedno "ale" - nie można przesadzać z ilością spożywanej

Kuchnia MagdaLeny
Babeczki kakaowe 85

babeczek. SKŁADNIKI: 140 g mąki pszennej 30 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 3/4 szklanki mleka 90 ml oleju rzepakowego 3/4 szklanki cukru 1 łyżka pasty z wanilii lub aromatu duże opakowanie cukru z wanilią (32 g) Składniki mam w temp. pokojowej. Szklanka ma pojemność 250 ml. PRZYGOTOWANIE: W misce mieszam rózgą przesiane suche składniki. Nie potrzeba

Zasmakuj Kuchni
Roladki z szynki z chrzanem w galarecie. 287

oczkach, do jajek dodaję odciśnięty chrzan i majonez. Dokładnie mieszam. W razie potrzeby doprawiam solą i pieprzem. Do gorącego bulionu dodaję żelatynę, dokładnie mieszam i studzę. Plastry szynki smaruję pastą chrzanową, zwijam w ruloniki. Układam na talerzykach, ozdabiam kiełkami. Całość zalewam, powolutku, przy pomocy łyżeczki tężejącą galaretą. Odstawiam do lodówki do czasu całkowitego stężenia. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Pasta paprykowo-jajeczna 102

Jeśli po świętach mamy dość mięsa to taka pasta będzie w sam raz :) Składniki : 2 czerwone papryki 2 ugotowane jajka 2-3 pomidory suszone w oleju pieprz czarny i ziołowy czosnek granulowany lub kilka ząbków pieczonego czosnku Przygotowanie: Paprykę upiec, potem obrać i zmiksować razem z gotowanymi, obranymi jajkami, czosnkiem i ewentualnie z pomidorami Doprawić do smaku solą, pieprzem

Proste Potrawy
Kotlety jajeczne. 166

świętach wielkanocnych, przeważnie zostają nam ugotowane jajka. Trzeba je, jakoś wykorzystać, żeby się nie zmarnowały. Ja robię pastę jajeczną, albo kotlety jajeczne. Tym razem, padło na kotlety. Bardzo je lubię, ale moje chłopaki nie bardzo. Nie, to nie :) Więcej dla mnie :) Dla nich, zrobiłam mięsne i każdy był zadowolony :) Z podanych składników wyszło mi pięć kotletów. Składniki: 5 jajek ugotowanych

Agusiowe smakołyki
Restaurant Week 117

pianek, a ptyś to deserowe mistrzostwo smaku. Ciastka krabowe podawane z puree z rukwi wodnej, czosnkowym sosem aioli i piklowaną szalotką Terina z porów i koziego sera podana z pastą z czarnych oliwek Mostek cielęcy faszerowany grasicą podany z gnocchi z pieczonej marchwii i sosem Gravy aromatyzowany rozmarynem Pierogi faszerowane kaszą gryczaną i twarogiem podane z sosem yakisoba Ciasto ptysiowe

Kucharzyca
Słodko-kwaśny makaron gryczany 100

wybrać wtedy makaron o mniejszym kształcie. Jednak najlepiej pasuje tu soba. Olej sezamowy można zamienić na rzepakowy lub oliwę z oliwek, a sałatkę posypać ziarnami sezamu. Można także wykorzystać pastę tahini. Papaję można natomiast zamienić na mango lub melona kantalupa. 2 porcje: 140 g makaronu 150 g truskawek 150 g papai 2 garści rukoli Dressing: 1 łyżka czerwonego octu winnego

Kucharzyca
Hot Cross Buns - wielkanocne bułeczki 133

krzyż nożem i odstaw jeszcze na 40 minut do wyrośnięcia. Posmaruj bułeczki  jajkiem z mlekiem, następnie wymieszaj mąkę pszenną  cukrem i wodą na gładką gęstą pastę. Nałóż ją łyżeczką w nacięcia i wstaw blachę do piekarnika  na 15 minut.  Kiedy się upieką , zmieszaj cukier z wrzątkiem  i posmaruj każdą bułeczkę glazurą, żeby były słodkie

noteskulinarnyfiga
Sałatka jajeczna z rzodkiewką i cieciorką 113

Rzadko zdarza mi się łączyć takie składniki jak jajka, rzodkiewkę, cieciorkę i orzechy włoskie 😉 ale spróbowałam i wyszło pysznie! To w ogóle miała być pasta.… Artykuł Sałatka jajeczna z rzodkiewką i cieciorką pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik

Kolorowy Przepisownik
Dorsz w suszonych pomidorach na purée ziemniaczano-szpinakowym 169

suszonych pomidorach: 1. Suszone pomidory, jogurt grecki oraz sok z cytryny blendujemy na gładką masę. 2. Blachę do pieczenia wykładamy papierem. Kładziemy na papierze filety z dorsza, smarujemy je pastą z suszonych pomidorów z każdej strony. 3. Pieczemy rybę w piekarniku nagrzanym do temperatury 170°C i pieczemy przez około 15 minut. Pur é e ziemniaczano-szpinakowe: 1. Ziemniaki myjemy

W kuchni Katie
Makaron ze szparagami i jajkiem w koszulce 81

już są! Chodzi oczywiście o szparagi Cały rok na nie czekam i kiedy tylko zobaczyłam je w sklepie musiałam je kupić. A jako, że dawno nie przygotowałam żadnej pasty to właśnie ona stała się bazą do szparagów. Makaron ze szparagami i jajkiem w koszulce to błyskawiczne danie. Czas jego przygotowania to niecałe 15 minut. Idealne rozwiązanie na szybki obiad

PatiGotuje
Sernik waniliowy 158

jajek 125 ml śmietanki kremówki 36% wanilia (w dowolnej postaci: 3 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub ziarenka wyłuskane z przekrojonej wzdłuż 1 laski wanilii, lub/i dodatkowo 1 łyżeczka pasty waniliowej) WIERZCH: 250 ml śmietany kwaśnej i gęstej 18% lub 12% 3 łyżki drobnego cukru DODATKI: physalis (miechunka) solony karmel  (przepis tutaj) Przygotowanie: Składniki wyjmujemy wcześniej z lodówki, aby ociepliły

Smakowity Blog Kulinarny
Najlepsze przepisy z kurczaka na Obiad Wielkanocny 244

warzywami , 33. Pierś kurczaka w sosie z sałaty lodowej 34. Sałatka z kurczaka i zielonym dressingiem 35. Roladki z kurczaka z serem i wędzonką 36. Roladki z kurczaka z pastą paprykową 37. Roladki z kurczaka z serem i pomidorami 38. Ćwiartki kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką 39. faszerowane ćwiartki kurczaka z pieczarkami 40. Klops drobiowy faszerowany pieczarkami 41. klops

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Rolada mięsna z farszem jajecznym i kabanosem 201

posiekaną cebulą, rozgniecionym czosnkiem, odciśniętą bułką i wszystkimi przyprawami. Wyrobione mięso rozłożyć na foli spożywczej i uformować prostokąt o wymiarach ok 25 x 30 cm. Wygładzić wierzch i nałożyć pastę jajeczną, zostawiając trochę wolnego miejsca przy najdłuższym brzegu. Przy drugiej krawędzi położyć kabanosa i zwinąć ściśle w roladę, przy pomocy foli spożywczej. Zawinięte w folię mięso wstawić do lodówki

https:KKuchniaMniam