Pierogi z zielonym groszkiem i ziołami

Pierogi z zielonym groszkiem i ziołami

Pierogi z zielonym groszkiem i ziołami

Przepis na : obiad

Domowe pierogi nadziane zielonym farszem na bazie groszku, pachnącej bazylii, natki z pietruszki, chrupiących migdałów i wyrazistego czosnku, okraszone aromatyczną cebulką połączoną z polską kiełbaską to świetny pomysł na pełnowartościowy, sycący obiad. Magia smaku pierogów sprawia, że szybko znikają z talerzy domowników. Składniki: Ciasto: 250g mąki 1 łyżka oleju około 1/2 szklanki ciepłej wody szczypta soli Farsz: 270g zielonego groszku 15g liści bazylii 35g natki z pietruszki 1 ząbek czosnku 75ml oliwy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi, pierogi przepis, ciasto, kiełbasa, obiad, pasta, pasty, szybki obiad, szybkie ciasto, ciasto na pierogi

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.