22.05.2019 Magda Bardzo lubię na szybki obiad przygotować sos serowy na beszamelu – prosty i kremowy, a do niego zazwyczaj makaron i świetnie pasująca cukinia. Okazuje się, że makaron wcale nie jest w tym zestawie potrzebny, bo cukinia świetnie potrafi go zastąpić. Długie paski cukiniowego, chrupiącego papardelle odchudzą trochę to danie, więc te dwa rodzaje serów mogą być wybaczone. Składniki (na 2 duże porcje): 2 duże cukinie 2 łyżki oliwy łyżka masła łyżka mąki szklanka mleka 1/2 szklanki tartego ... czytaj dalej...
Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.
Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.
Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.