pasta - 16803 przepisów (strona:636/1121)

Gofry serowe 90

rozgrzanej patelni do pożądanej chrupkości. Jajka wybijamy na średnio rozgrzaną patelnię, na której uprzednio rozpuszczamy masło. Smażymy pod przykryciem na niedużym ogniu. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Gofry podajemy muśnięte pastą z awokado, posypane rukolą, z jajkiem sadzonym i uprażonym boczkiem na wierzchu

Smaki Na Talerzu
Makaron razowy z pesto bazyliowym 131

Makaron razowy z pesto bazyliowym to szybkie danie na zdrowy i smaczny obiad. Makaron taki możecie zabrać ze sobą do pracy jednak najlepiej smakuje zaraz po

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Keto Torcik szampański (Paleo, LowCarb) 89

musującego wytrawnego lub półwytrawnego 8 łyżeczek żelatyny 10 kropli stewii w płynie lub więcej/mniej wg uznania Sposób przygotowania Wszystkie składniki spodu rozdrobnić w malakserze w celu uzyskania konsystencji pasty. Jeśli jest zbyt sucha, dodać jeszcze odrobinę tahini. Okrągłą foremkę o średnicy ok. 20 cm wyłożyć folią spożywczą. Spód pokryć masą orzechową z tahini. Żelatynę namoczyć w 1/4 szklanki wina

Modern Cave Girl
Keto pankejki dyniowe (Paleo, LowCarb) 71

będą z nich pankejki. A przynajmniej z jednej z nich. Pokroiłam ją na kawałki i upiekłam razem z ostatnimi donutami . Potem zmiksowałam na puree (a raczej na gęstą pastę, bo dynia Hokkaido zawiera stosunkowo niewiele wody). Puree z pieczonej dyni leżakowało potem w lodówce, ale w końcu doczekało się swojego entrée podczas dzisiejszego śniadania. Keto pankejki dyniowe Prosto nie znaczy

Modern Cave Girl
Sernik z kalafiora z tahini i sosem karmelowym (Paleo, LowCarb, bez nabiału) 180

bardzo delikatny w smaku. Choć – dzięki dodatkowi tahini – wyczuwalna jest w nim lekka nuta sezamowa. Oczywiście dla lepszego rezultatu można dodać jeszcze więcej tahini . Ja jednak oprócz pasty sezamowej , zdecydowałam się dodać do części masy kawy z cykorii . Dlatego wierzchnia warstwa ma kawowy kolor. Uważam że tym sposobem zyskała ona również na smaku. Dlatego następny w kolejce będzie

Modern Cave Girl
Surówka z pekinki ze szczypiorkiem i olejem z ostropestu 155

również sylimaryny. Stabilizuje ona strukturę błon komórkowych, zapobiega ich włóknieniu i działa detoksykująco na organizm. Olej ten jest doskonałym dodatkiem do wielu dań. Świetnie komponuje się z surówkami lub pastami. Posiada subtelny ziołowy aromat. Gdzie kupić dobry olej z ostropestu? Warto odwiedzić stronę https://www.olejemilo.pl/ gdzie znajdziecie najróżniejsze oleje tłoczone na zimno, przyprawy i zioła, herbaty, bakalie, mąki, kawy

Słodkie okruszki
Leczo z dynią 130

Składniki: 2 laski kiełbasy 2 cebule 3 papryki ok. 1 kg dyni 1 bakłażan 1 koncentrat pomidorowy (200 g) 1 łyżeczka ostrej pasty paprykowej sól, pieprz słodka papryka, zioła prowansalskie … Czytaj dalej Leczo z dynią

czarrna od kuchni
Kanapki z pastą rybną-są przepyszne 196

Podam wam składniki Pieczywo do pasty zakupiłam w lewiatanie -pieczywo chrupkie żytnie z kozim serem i rozmarynem 1 ryba wędzona -oczyścić ją z ości itd i włożyć rybę do miski 4 ugotowane jajka -obrać zetrzeć -i do miski biały ser wędzony ok 10 do 15 dek -dajemy do miski 4 rzodkiewki duże oczyszczone starte na tarce dodajemy do miski przyprawy

Moje Wyroby
Czwartek: Pizza pasta 94

salami. Krok 3 Nastaw piekarnik na 190 stopni. Wstaw makaron do piekarnika, zapiekaj 20 minut. Smacznego! Zapiekanka doskonale nadaje się do mroźenia. Czas przechowywania 1 miesiąc. Artykuł Czwartek: Pizza pasta pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Rozszerzanie diety – poszczególne produkty 94

trawienia. Polecam na początek soczewicę, bo jest najłagodniejsza. Może zainspiruje Cię TEN przepis. Z czasem możesz także wprowadzić ciecierzycę, groch czy fasolę. Możesz robić z nich pyszne pasty do pieczywa, kotleciki czy zwyczajnie dodawać je do zup. 9. Nabiał i produkty mleczne . Wbrew powszechnemu przekonaniu, wcale nie trzeba czekać z nimi do pierwszych urodzin dziecka. Można spokojnie podawać jogurty, kefir

Natka Pietruszki
Pstrąg pieczony w całości z masłem pietruszkowym 69

pieprzem z każdej strony oraz w środku. W miseczce wymieszać miękkie masło z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, posiekaną natką pietruszki i odrobiną płatków chili. Zostawić dwie łyżeczki maślanej pasty do posmarowania pstrąga z wierzchu a resztę rozsmarować wewnątrz pstrągów. Do każdego pstrąga włożyć po dwa plasterki cytryny i rozmasować na skórce pozostawione wcześniej masło. Na blasze z wyposażenia piekarnika wyłożonej

Kocham..lubię..gotuję..
Wędzone pstrągi 78

Wędzone domowe ryby - na ciepło wprost z wędzarni, lub też na zimno, do past, sałatek czy chleba. Czy może być coś lepszego? Już żałuję, że w tej partii uwędziłam tylko sześć sztuk bo wszystkie zostały zjedzone na ciepło, prosto po wędzeniu. Goście zadowoleni, a ja chyba bardziej, że im tak bardzo smakowało :) W ten sposób można przygotować nie tylko pstrągi

Kocham..lubię..gotuję..
Gryczane kotlety z łososiem 88

Przygotowanie: 1. Kaszę gryczaną gotujemy. 2. Łososia siekamy na drobne kawałeczki. 3. Kaszę, łososia, jajo, koperek i przyprawy wrzucamy do większej miski i blenderem ręcznym mielimy do powstania konsystencji pasty. (jeśli nie posiadacie ręcznego, może być melakser) 4. Wylepiamy kotleciki i smażymy na patelni lub pieczemy w piekarniku. Ja smażyłam na smalcu gęsim. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

zdrowo i aktywnie