pasta - 17303 przepisów (strona:636/1154)

Prosty makaron z boczkiem 143

Prosty makaron z boczkiem z to jedno z tych dań, które przygotujemy w 10-15 minut. Szybko, prosto i bardzo smacznie. Pokażę Wam jak w prosty

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Curry z kalafiora 85

średniej wielkości kalafior (ok 600-700 g) 300 g pomidorków koktajlowych 400 g gęstego jogurtu naturalnego 200 g passaty pomidorowej 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżka zielonej pasty curry lub 2-3 łyżeczki curry w proszku 2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki ziarenek kolendry szczypta słodkiej czerwonej papryki 2 łyżki oleju rzepakowego sól pieprz 2 łyżki posiekanej kolendry

Krylowa Kuchnia
Pierogi z serem 82

łyżki gęstego jogurtu naturalnego greckiego -szklanka ciepłej wody - pół łyżeczki soli Farsz: - 2 kostki półtłustego twarogu ( 250g) - 4 łyżki cukru - 2 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego - 1 łyżeczka pasty waniliowej lub ziarenka z 1 laski wanilii Twarożek rozgniatamy widelcem, dodajemy pozostałe składniki i wszystko dokładnie mieszamy. Zabieramy się za ciasto. Z mąki, wody i jogurtu oraz soli wyrabiamy delikatne

Kuchnia Pełna Emocji
Ciasteczka migdałowo-waniliowe 61

jego pierwsze ciasteczka :) Zapraszam więc do poczęstowania się :) Ciasteczka migdałowo-waniliowe - 250 g zimnego  masła - 200 g mąki + trochę do podsypania - 100 g zmielonych migdałów - 1 łyżeczka pasty waniliowej lub ziarenka z laski wanilii - pół łyżeczki ekstraktu migdałowego ( można zastąpić paroma kroplami olejku) - 150 g cukru pudru Wszystkie składniki łączymy ze sobą zagniatając elastyczne ciasto , które po zagnieceniu wkładamy

Kuchnia Pełna Emocji
Kremówka 88

szybko znika :) Zapraszam Was dziś na ciacho :) Kremówka - 2 opakowania ciasta francuskiego - 1 duże jajko lub dwa małe do posmarowania ciasta - 500 ml śmietany kremówki ( 30%) - 1 łyżeczka pasty waniliowej, ekstraktu z wanilii lub laska prawdziwej wanilii ( aby nie cukier) - 0,5 litra mleka ( u mnie 3,2%) - 150g cukru - 4 łyżki mąki ziemniaczanej - 6 żółtek - 100g masła ( miękkiego) - dużo

Kuchnia Pełna Emocji
Pierogi w syropie karmelowo- cynamonowym 63

łyżki gęstego jogurtu naturalnego greckiego -szklanka ciepłej wody - pół łyżeczki soli Farsz: - 2 kostki półtłustego twarogu ( 250g) - 4 łyżki cukru - 2 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego - 1 łyżeczka pasty waniliowej lub ziarenka z 1 laski wanilii Syrop: - 1 kopiasta łyżka masła - 2 łyżki cukru ( u mnie brązowy) - 1 łyżeczka cynamonu - 1 łyżka soku z cytryny Twarożek rozgniatamy widelcem, dodajemy pozostałe

Kuchnia Pełna Emocji
Cytrynowa drożdżówka do odrywania 88

szklanka cukru - 200g masła ( w tym połowa miękkie) - dwie duże cytryny - ok 100ml mleka ( ciepłego) -szczypta soli - ok 100ml wody - cukier wanilinowy lub ekstrakt z wanilii ( pół łyżeczki) albo pasta waniliowa Cytryny sparzamy a następnie ścieramy z nich skórkę i wyciskamy sok. Skórkę mieszamy z połową cukru i odstawiamy.  Mąkę mieszamy z połową cukru, drożdżami w misce. Mleko podgrzewamy

Kuchnia Pełna Emocji
Makaron z cukinią i suszonymi pomidorami 77

ząbki czosnku - sól, pieprz do smaku Wykonanie: Na początek wstawiam wodę na makaron a gdy się zagotuje wrzucamy makaron i gotuję al dente. W czasie kiedy oczekuję na naszą pastę, cukinię myję i ścieram na tarce o dużych oczkach. Czosnek  i pomidory kroję w plastry . Na patelni rozgrzewam olej pomidorowy. Na rozgrzany wrzucam czosnek. Ja smażę ten czosnek

Kuchnia Pełna Emocji
Jadalne owady. Makaron z konikami polnymi i pesto 97

które z łatwością mogą znaleźć się na talerzu jako zamiennik w każdym przepisie w którym występują np. krewetki koktajlowe. W Meksyku stanowią przysmak. Spożywane są smażone lub w postaci pasty, którą smakuje się chleb. Taki smalczyk z konika polnego. Koniki polne to pyszna uczta, pełna zdrowych składników odżywczych: witaminy A, B, D2 i wysoki procent białka. Przedstawiamy genialny przepis

ProstePesto.pl
Cuda natury. Bakłażan. Wartości i zastosowanie 90

grillowanego bakłażana można przygotować wegetariańskie gołąbki. Z oberżyny możemy również przyrządzić panierowane w bułce tartej i jajku kotlety, pyszne przetwory na zimę, np. bakłażany marynowane w oliwie, a także pastę do smarowania na kanapki. Potrawy z bakłażanem najlepiej komponują się z przyprawami, takimi jak tymianek, estragon, bazylia oraz oregano. Artykuł Cuda natury. Bakłażan. Wartości i zastosowanie pochodzi z serwisu ProstePesto

ProstePesto.pl
Pesto z czosnku niedźwiedziego 128

łyżki (lub więcej) łuskanego uprażonego na suchej patelni słonecznika 5 łyżek oliwy sól Wykonanie: Do pojemnika blendera wkładamy czosnek, słonecznik, olej i odrobinę soli a następnie miksujemy na gładką pastę. W razie potrzeby dodajemy więcej oliwy. Trzeba uważać żeby nie spalić blendera. Ja na początku miksowałam w dużym pojemniku blendera a potem przełożyłam do mniejszego. Jeśli blender zbyt mocno się

Mama Gotuje
Paluszki bezrybne z tofu 91

częściej witać w moich rękach 😅 Bardzo lubię przepisy na bezrybne rzeczy. Na blogu znajdziesz już m.in. wegański paprykarz , który smakuje nawet lepiej, niż oryginalny. Jest również łososiowa marchewka i pasta bezrybna … Jak widać, jest w czym wybierać. Brakowało mi w tej układance prostego przepisu na paluszki bezrybne, ale teraz już są. Czy można je zrobić bezglutenowe? Tak, bez problemu

Blendman
Keto brownie z masłem orzechowym (Paleo, LowCarb) 132

orzech arachidowy jest botanicznie strączkiem i zawiera spore ilości fitynianów i innych mocno antyodżywczych substancji. Dlatego też staram się ograniczać ich konsumpcję. Jednak mianem masło orzechowe można także określić pastę wykonaną z innego rodzaju orzechów. Mamy więc masło migdałowe , masło z nerkowców , masło z orzechów macadamia . Są to produkty dużo bardziej wartościowe odżywczo i zdecydowanie bardziej nadające się do spożycia

Modern Cave Girl
Hummus z ogórkiem kiszonym 96

Pasta z ciecierzycy ugotowanej z dodatkiem sody oczyszczonej i domowym tahini podana z ogórkiem małosolnym.… Czytaj dalej Hummus z ogórkiem kiszonym

Pij soki wyciskane
Prosty sernik z ricotty 121

czekolady  Wykonanie : Herbatniki zmielić , wymieszać z roztopionym masłem, wyłożyć nimi okrągłą formę. Wyciągnąć brzegi, spód docisnąć dnem szklanki. Przy pomocy robota jajka ubić z cukrem , dodać ser, pastę waniliową i skórkę i sok  z cytryny,  starannie ale delikatnie wymieszać. Dodać namoczone wcześniej rodzynki.  Na przygotowany herbatnikowy spód   wylać serową masę ,wyrównać wierzch. Foremkę wstawić

Zakamarki mojej kuchni