pasta - 17303 przepisów (strona:633/1154)

PESTO Z LIŚCI RZODKIEWKI 102

łyżki oleju ( może być oliwa, ja nie lubię)  - 2 ząbki czosnku  - sok z połówki cytryny  -sól, pieprz Sposób przyrządzenia:  Całość blendować  do uzyskania jednolitej pasty.  Koniec

pieprzny smaczek
Duszona biała kapusta 88

dodać też… marchewkę (startą na oczkach lub pokrojoną) , cebulę, czosnek, koncentrat pomidorowy, boczek, kiełbasę, natkę pietruszki, kminek.     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polecam również… Jajka faszerowane pieczarkami Pastę z paluszkami krabowymi Zapiekankę z cukinią Sałatkę z brokułami i szynką Tosty z opiekacza

Kulinarny S.O.S.
Biała kapusta zasmażana 149

dodać też… marchewkę (startą na oczkach lub pokrojoną) , cebulę, czosnek, koncentrat pomidorowy, boczek, kiełbasę, natkę pietruszki, kminek.     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polecam również… Jajka faszerowane pieczarkami Pastę z paluszkami krabowymi Zapiekankę z cukinią Sałatkę z brokułami i szynką Tosty z opiekacza

Kulinarny S.O.S.
Jak mrozić pokrzywę 74

robić by móc cieszyć się nią na dłużej. Jak to zrobić? Musimy odpowiedzieć sobie na pytanie w jakiej formie pokrzywy najczęściej używamy. Czy w formie soku, czy musu, pasty czy może w formie posiekanych listków? Tak właśnie ją zamroźcie! Mamy maj, miesiąc pokrzywy wiosennej, młodej, pełnej super cennych dla nas właściwości. To teraz właśnie zanim pokrzywa zakwitnie warto ją zbierać

Dorota Smakuje
Grzybowe pęczotto z kremem gryczanym 89

patelnię wlewamy olej, na rozgrzany dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę. Boczniaki i suszone grzyby niedbale siekamy i wrzucamy na patelnię. Smażymy 2-3 minutki. 6) W międzyczasie na jednolitą pastę blendujemy kaszę gryczaną, seler i obrany upieczony czosnek. Jeśli w garnku z kaszą jest trochę wody, możemy dodać ją do kielicha blendera razem z kaszą. Jeśli nie, musimy dolać około

Roślinożerni urlopowicze
Tofu. Co warto wiedzieć na temat tofu? 68

dania z tofu mogą nas zaskoczyć swym bogactwem oraz różnorodnością. Ten składnik zdrowej diety świetnie spisze się jako podstawa wegańskiej jajecznicy, można też z niego przygotować pożywną sałatkę, pastę do kanapek lub kotlecik jarski. Możliwości jest wiele, zatem każdy z nas bez problemu powinien znaleźć dla siebie idealny przysmak z tofu w roli głównej. Zobacz także wegański falafel. Artykuł Tofu

ProstePesto.pl
Kanapki na waflach z pastą z pokrzywy / Sandwiches on a wafer with a paste of nettle 80

recipe in English. Lubicie pokrzywę? Ja wiosną zawsze o niej pamiętam i staram się jak najwięcej korzystać z jej walorów zdrowotnych. Przyrządzam sałatki i zupy, a ostatnio zrobiłam pastę kanapkową w postaci znanego wszystkim pesto :) Jesteście ciekawi jak smakuje? Koniecznie wypróbujcie póki pokrzywy jeszcze piękne i zielone! :) Składniki: 1 opakowanie wafli ryżowych musli z algami morskimi, bananem i kokosem

Delicious Place
Krem z kalafiora z czosnkowymi krewetkami 74

kilkuskładnikowe. Kalafior w mocno kremowej wersji z dodatkiem serka i śmietany rewelacyjnie komponuje się z intensywnymi krewetkami. Wedle uznania można podawać także z bardziej przyprawionymi sucharkami czy grzankami z pastą. Składniki (2 porcje) -1 kalafior (ok. 500 g) -8 dużych krewetek -200 ml śmietanki UHT -2 łyżki serka kremowego typu Philadelphia -2 łyżki masła -2 ząbki czosnku -sól, pieprz -łyżka

Zielona Kuchnia
Buddha Bowl miska szczęścia pełna obfitości 82

grillowane: ziemniaki, cukinia, brokuł, korzeń selera i pietruszki, szparagi kiszonki: kiszona rzodkiewka, kiszone jabłka, ukiszony kalafior, ogórki małosolne zielenina: rukola, roszponka, liście młodego szpinaku, jarmuż, kiełki dressing lub pasta: hummus, tahini, guacamole, vinegret, ocet balsamiczny {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Buddha Bowl miska szcz\u0119\u015bcia pe\u0142na rozmaito\u015bci","image":["https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/05\/miska-buddy.jpg","https

ProstePesto.pl
Sałatka z jajkiem i szprotkami 90

obiad sałatkę ze szprotkami wędzonymi. Sałatka ze szprotkami i z jajkiem, pomidorami, oliwkami, mixem sałaty. Coś a’la sałatka nicejska ze szprotkami Szprotki wędzone to nie tylko składnik pasty kanapkowej . Szprotki można dodać do sałatki, to moja wariacja na temat sałatki nicejskiej – całość była pyszna i sycąca. Bo jeśli wiosna, to przecież musi być lekko, kolorowo i przede wszystkim

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Jak uratować swój związek poprzez skuteczną komunikację? 110

negatywny sposób. Instrukcje uniwersalne są często używane w połączeniu z językiem „ty”. Oto niektóre przykłady tego, co mam na myśli: „Zawsze zostawiasz sedes.” „Nigdy nie nakładasz z powrotem nasadki pasty do zębów”. „Znowu się psujesz!” „Jesteś taki leniwy!” „Za każdym razem zapominasz o tym!” „Jesteś takim debilem!” „Wszyscy wiedzą, że jesteś zły”. Stwierdzenia uniwersalne są problematyczne. Mogą sprawić

Looking for Cooking
Chlebek nadziewany 108

jeszcze. Co kto lubi i jakie ma możliwości w swojej domowej piekarni. Chleb zazwyczaj kojarzy nam się po prostu z bochenkiem lub już z ukrojoną kromką, którą smarujemy jakąś pastą bądź kładziemy na nią ser, szynkę czy warzywa. Ot, pyszne kanapki na śniadanie czy kolację. Ja piekąc swój ostatni chleb poszłam w trochę inną stroną i zamiast zastanawiać się

Z notatnika dietetyka
Jajka z łososiem 91

Udekoruj majonezem i koperkiem. Jeśli chcesz, po wierzchu posyp dodatkowo szczyptą soli i pieprzu.     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pomysły na śniadanie… Parówkowe serce w ramce Sałatka Caprese Pasta z paluszkami krabowymi Nocny chleb pszenny

Kulinarny S.O.S.
Roślinny jadłospis na cały tydzień #4 139

minut, aż brzegi całkowicie się zetną. Następnie przerzuć na drugą stronę i smaż jeszcze około 1 minutę. Podawaj musem jabłkowym i masłem orzechowym. Drugie śniadanie: Kanapki z pastą z tofu i suszonych pomidorów z ogórkiem małosolnym [475 kcal / W: 62/ B: 24 g/ T: 16 g] ząbek czosnku 15 g koncentratu pomidorowego 50 g suszonych pomidorów 5 g syropu klonowego

365 dni dookoła kuchni
Sezonowo z rabarbarem 87

łyżek trzcinowego cukru 2 łyżki ziemniaczanej mąki 150 g zimnego masła 2½ łyżki zimnej wody 400 g rabarbaru 80 g cukru 30 g trzcinowego cukru 1 łyżeczka vaniliowej pasta lub ekstraktu Mąkę pszenną wymieszaj z cukrem, a następnie posiekaj z zimnym masłem. Palcami połącz składniki. Jak już zacznie się tworzyć kruszonka dodaj wodę. Uformuj kulę z ciasta i owiń

codojedzenia