pasta - 16803 przepisów (strona:633/1121)

Najlepsze zapiekanki na jesień – 10 przepisów 138

Frittatę zazwyczaj robi się z ziemniaków i jajek, ale frittata z pęczakiem w niczym jej nie ustępuje, a jest na dodatek zdrowsza i dużo lżejsza. Zobacz przepis Pizza pasta   Wystarczy kilka składników, żeby zrobić tę pyszną zapiekankę z makaronu. Listę ingrediencji mżna jednak dowolnie poszerzać o ulubionien warzywa. Tak jak to jest w przypadku pizzy, ostateczny skład zależy

Niedzielny kucharz
Kurkuma - sprawdź dlaczego warto używać jej jak najczęściej 92

doda smaku, aromatu i pięknego koloru nie tylko daniom kuchni hinduskiej. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do różnego rodzaju zup (np. gęstych zup typu krem lub rosołu), sosów i past kanapkowych. Wydobędzie ona także głębię smaku z ryb i owoców morza, drobiu oraz potraw z ryżu. artykuł zewnętrzny (function(){ wwsi=document.createElement("script");wwsi.type="text/javascript"; wwsi.async=true;wwsi

Kuchcik gotuje
Babeczki francusko wołowe z nutą indyjską 125

produktem marki Patak’s. Składniki na ok. 12 porcji: 1 opakowanie ciasta francuskiego ok. 375 g, 250 g drobno mielonego mięsa wołowego   (jak na tatar), 4 duże łyżki Pasta Tikka Masala – średnio ostra - Patak's, 6 łyżek startego sera grana padano, pęczek świeżego szczypiorku, 12 zielonych całych oliwek, listki świeżej bazylii tajskiej. Przygotowanie: czas: ok. 40 min Przygotowujemy

Moniki Smakołyki
Sushi – przepis 104

łososia ok 100g kilka śliwek z octu – tutaj przepis zaprawa do ryżu: 3 łyżek octu ryżowego 3 płaskie łyżki cukru 1 łyżka sosu sojowego dodatkowo: sos sojowy marynowany imbir pasta wasabi Jak zrobić sushi: Ryż płuczemy w wodzie, odsączamy. Następnie zalewamy go ponownie wodą i zostawiamy na 20 min – potem znów płuczemy na sicie, wsypujemy do garnka i zalewamy

Dorota Smakuje
Taco z chili 116

całkowitego odparowania wody – około 20-25 minut. Następnie dodajemy passatę lub pomidory, zmniejszamy ogień i przykrywamy. Mięso dusimy tak przez około 45 minut. Ma z niego powstać gęsta pasta. Pod koniec duszenia doprawiamy wszystko solą i pieprzem oraz dodajemy odsączoną fasolę i kukurydzę. Wszystko dokładnie mieszamy. W czasie kiedy nasze mięso się dusi możemy zająć się dodatkami. Sałatę rzymską

PatiGotuje
Pasta do chleba z bakłażanem i orzechami 153

przechowujemy kilka dni w lodówce.               Oczywiście zjadamy z apetytem jak najszybciej :)                       Pastę można zalać w słoikach olejem z pomidorów

Proste Potrawy
Kotleciki z cukinii i ziemniaków 135

dokładnie mieszamy i doprawiamy pieprzem i solą. Jeżeli masa jest zbyt rzadka możemy dodać trochę mąki lub tartej bułki, jednak placuszki są smaczniejsze bez dodatku mąki. Przepisy z cukinią: pasta serowa z pieczonymi warzywami , kotlety z cukinii z serem i ziołami , pyszne leczo z cukinią i bakłażanem Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy małe kotleciki, które nakładamy łyżką. Do smażenia

Gotujemy i jemy
Zupa krem z dyni i papryki 114

gładki krem. Dodajemy śmietanę lub mleko i chwilkę podgrzewamy stale mieszając, by zachować gładką konsystencję. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Krem podajemy z grzankami i odrobiną ostrej pasty paprykowej - w wersji dla dorosłych ;) Super smakuje także z kleksem naturalnego jogurtu greckiego lub polany dobra oliwą extra vergine

Gotujemy i jemy
4 włoskie przepisy na śniadanie w stylu "la dolce vita" 131

oliwą. Wstaw do piekarnika nagrzanego na 200 stopni C (górna grzałka) i opiecz, aż chleb stanie się chrupiący (ok. 5 minut). Gorgonzolę rozgnieć widelcem ze śmietaną lub jogurtem na pastę. Posmaruj chleb. Na każdej kanapce ułóż po plasterku szynki. Figi pokrój na ćwiartki lub plastry i ułóż na bruchettach. Skrop miodem.  Cytrynowe muffinki z ricottą i kruszonką Te muffinki

Chilli Czosnek i Oliwa
Zupa z pieczoną papryką, jarmużem, czosnkiem niedźwiedzim i parmezanem 80

talerz i posypać startym parmezanem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Zupa z soczewicy, batatów i pomidorów → Zupa gulaszowa z pieczoną papryką → Zupa pieczarkowa ze szpinakiem → Pasta z ciecierzycy z pieczoną papryką → Harira

Oryginalny smak
PLACKI Z TWAROGU 96

ciepło, pyszne! Z dodatkiem mąki pszennej i kukurydzianej (stąd kolor;), bez proszku do pieczenia. Polecam także dodatki, do placuszków można śmiało dodać rodzynki, suszoną żurawinę, większą szczyptę kakao lub pastę z wanilii. Będzie pysznie! SKŁADNIKI: 470 g twarogu na sernik 2 duże jajka 1 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 1 opakowanie cukru z wanilią opcja: płaska łyżeczka cukru

Zasmakuj Kuchni
Poniedziałek: Najprostszy kebab w bułce 96

kminu, łyżeczkę słodkiej papryki, łyżeczkę kurkumy, łyżeczkę mielonego ziela angielskiego, łyżeczkę czosnku w proszku, szczyptę cynamonu oraz pieprz kajeński według uznania. Wymieszaj. Wlej 3 łyżki oleju, ponownie wymieszaj. Przełóż pastę do misy z mięsem i dokładnie obtocz indyka w marynacie. Przykryj i wstaw do lodówki co najmniej na godzinę lub całą noc. Krok 3 Wyjmij mięso z lodówki i odstaw

Niedzielny kucharz
Wtorek: Shawarma z kaszą bulgur 95

kminu, łyżeczkę słodkiej papryki, łyżeczkę kurkumy, łyżeczkę mielonego ziela angielskiego, łyżeczkę czosnku w proszku, szczyptę cynamonu oraz pieprz kajeński według uznania. Wymieszaj. Wlej 3 łyżki oleju, ponownie wymieszaj. Przełóż pastę do misy z mięsem i dokładnie obtocz indyka w marynacie. Przykryj i wstaw do lodówki co najmniej na godzinę lub całą noc. Krok 3 Wyjmij mięso z lodówki i odstaw

Niedzielny kucharz