pasta - 16803 przepisów (strona:148/1121)

Schabowe kieszonki niedzielne 83

votes ) Schabowe kieszonki niedzielne Niedzielne kieszonki to pyszne schabowe kotlety, faszerowane pastą pieczarkową, aromatycznym serem i ostrą musztarda chili, która gra tu pierwsze skrzypce Niedzielne bo moje chłopaki życzą je sobie zazwyczaj w niedzielę ;). Bardzo prosta potrawa, którą na pewno pokochasz , a dlaczego? Gdyż jest łatwa wykonaniu i smakuje wszystkim.. No prawie wszystkim, przecież zawsze znajdzie się jakiś oportunista(...)łyżeczki ostrej musztardy chili lub innej o dowolnym smaku, jeśli tej nie lubisz lub nie masz sól do smaku 8 plastrów serka topionego o intensywnym smaku, np. cheddar pasta pieczarkowa: 6-7 pieczarek 2-3 szalotki bananowe masło do duszenia sól, pieprz czarny do smaku Schab rozklep przez woreczek jak najcieniej, szczególnie na brzegach, żeby podczas smażenia się nie rozpadł

Ogrodnik w podróży
NAJLEPSZE RURKI Z KREMEM BUDYNIOWYM – „NA SŁODKO ZE SWEET DECOR” 472

DECOR, ale jest drugi model , który również mam w domu i również polecam – świetnie sprawdzają się również w przypadku włoskich cannollo. Dodatkiem do kremu budyniowego jest moja ukochana Pasta cukiernicza waniliowa z ziarenkami – już od jakiegoś czasu nie wyobrażam sobie bez niej śmietankowo-waniliowych słodkości. Jest niesamowicie wydajna! Wystarczy dosłownie odrobina na końcu łyżeczki, by nadać kremowy obłędnie(...)RURKI: * mąka pszenna – 500 g * zimne masło – 250 g * kwaśna śmietana 18% – 250 g * sól – 1 szczypta KREM BUDYNIOWY: * mleko 3,2% – 500 ml * pasta cukiernicza – Waniliowa z ziarenkami – 1 płaska łyżeczka – dostępna TUTAJ! * cukier – 180 g * żółtko – 6 szt * mąka ziemniaczana – 4 łyżki * masło – 250 g DODATKOWO

Ostra na Słodko
Kurczak w sosie dyniowym 120

posmakuje nawet osobom które jej nie lubią, raz że nie widać jej w sosie, dwa że dzięki aromatycznej mieszance przypraw jej smak nie dominuje całego dania. Powiem Wam, że pasty Tikka Masala od Pataks to świetna sprawa nie dość, że bardzo wygodne w użyciu to jeszcze mają bardzo dobry skład i nadają daniom nieco egzotycznego smaku i charakteru.  Zatem(...)jeśli macie ochotę na coś pysznego, rozgrzewającego i nieco egzotycznego to polecam Wam to danie.  Składniki: 500 g filetu z kurczaka lub indyka 2 łyżki pasty Tikka Masala 2 szklanki dyni startej na grubych oczkach 1 duża cebula 2 marchewki 1 mała cukinia 1/2 szklanki mleczka kokosowego (można użyć śmietanki 30%) olej lub masło klarowane do smażenia natka pietruszki

Cynamonowe szczęście
Aromatyczne klopsiki Tikka Masala 108

Dziś mam dla Was przepis na pyszne, orientalne, średnio  pikantne klopsiki w sosie Tikka Masala. Tikka Masala to indyjska aromatyczna mieszanka przypraw. Ja wybrałam gotową pastę  z e   skoncentrowanych przypraw marki Patak's . Dzięki niej w szybki i łatwy sposób  przygotujecie pyszne rozgrzewające dania. Składniki: 600 g mięsa mielonego 1 pasta Tikka Masala Paste Pots(...)słoiczek sosu pomidorowego Tikka Masala Patak's 1 cebula olej sól Wykonanie: Do zmielonego mięsa dodaję 1 łyżkę pasty Tikka Masala oraz doprawiam solą. Dokładnie wyrabiam  i formuję małe klopsiki. Na patelni rozgrzewam tłuszcz i smażę klopsiki, przekładam na talerz. Cebulę kroję w drobną kostkę, wrzucam na patelnię, przesmażam. Dodaję resztę pasty Tikka Masala, dolewam 2 łyżki wody

magiczna kuchnia Kasi
Co zjeść w Katanii? 164

nutella di pistacchio Jak na wielką miłośniczkę pistacji, spróbowałam praktycznie wszystkiego co oferowano. Moje serce podbiło szczególnie cornetto z nutella di pistacchio (najlepsze moim zdaniem z Insigne Cafe ) oraz pasta z kremem pistacjowymi i cebulą (którą jadłam w 9 Cereali ) <3. pasta z kremem pistacjowymi i cebulą No dobrze, ale co jeszcze trzeba spróbować będąc w Katanii? alla Norma(...)Norma to sos ze świeżych bakłażanów, pomidorów, posypany świeżą, słoną ricottą. Tradycyjnie podaje się go z makaronem (znany pod nazwą Pasta alla Norma), ale w Katanii Norma to nie tylko danie z makaronem – spotkacie także pizzę Normę, czy panini. Moim zdaniem to must have, więc musicie spróbować. I musicie wiedzieć: nie lubię bakłażanów. Ale w tym daniu smakowały wręcz

365 dni dookoła kuchni
Sernik pistacjowy 264

Serniki to zdecydowanie moja bajka! Uwielbiam je piec i raczyć nimi moich gości. Tym razem do masy serowej dodałam pastę pistacjową i wodę różaną. Spód powstał ze zmielonych ciasteczek owsianych i masła orzechowego. Całość smakowała tak, jak to sobie wyobrażałam. Sztos! Przypomniał mi się smak lodów pistacjowych z chałwą z mojej ulubionej szczecińskiej lodziarni Marczak. I już po fakcie przyszedł(...)można by do masy serowej dodać pokruszoną chałwę, ale to pomysł na przyszłość, albo podpowiedź dla was, jeśli skusi Was przepis na ten sernik. Doskonałe masła, a w zasadzie pasty orzechowe i pastę pistacjową znajdziecie na stronie  Krukam.pl . To moje niedawne odkrycie i bardzo Wam je polecam, bo mają skład marzenie, czyli 100% orzechów i nic poza

Smakowity Blog Kulinarny
Zielone curry z makaronem ryżowym, marchewką, papryką i zielonym groszkiem 68

będą miękkie (al dente) dodać curry. Chwilę odparować. Wrzucić ugotowany makaron ryżowy oraz mrożony groszek. Wszystko wymieszać trzymając na ogniu jeszcze z minutę. Wykładać na talerze. Moje uwagi: * Pikantność pasty curry zależna jest od papryczek chilli na jakie trafimy. Jedne mogą być bardzo łagodne, a inne bardziej pikantne. Przy robieniu pasty curry bardzo często natrafiam na łagodne wersje(...)efekcie dodanie 1 całej bez ziarenek powoduje, że pasta curry nie jest ostra. Jest wręcz łagodna. Dlatego przy robieniu pasty curry wszystkim tym, którzy wolą łagodniejsze dania proponuje najpierw dodać pół papryczki i po zmiksowaniu całości i spróbowaniu, zdecydować czy dodamy drugą część czy nie. Natomiast wszystkim tym, co lubią pikantne , proponuje dodać całą papryczkę, a po spróbowaniu zdecydować

Moja Delicja
Pasta z awokado z jajami i majonezem wegańskim 92

Pasta z awokado z ugotowanymi na twardo jajami , chrzanem i z prostym i szybkim w wykonaniu (jeśli macie blender ręczny) majonezem wegańskim . Czytaj więcej: Pasta z awokado z jajami i majonezem wegańskim The post Pasta z awokado z jajami i majonezem wegańskim appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Prosty ramen z pieczonej kaczki 87

pietruszki, seler, por) 1 gwiazdka anyżu (ważna, nie pomijamy) 4 ząbki czosnku kawałek imbiru wielkości dużego kciuka 60 g suszonych grzybów shiitake (ważne, nie pomijamy) 2-3 łyżki jasnej pasty miso (można pominąć, ale zupa będzie uboższa w smaku) 2-3 łyżki mirinu lub sake (można pominąć) niepełne pół szklanki jasnego sosu sojowego lub tamari makaron ramen lub udon(...)inna Dodatki (opcjonalne, jak czegoś nie dodamy, ramen się uda, wybieramy co nam pasuje): jajko ugotowane na miękko posiekane zielone części dymki grzybki enoki lub shimeji płatki chilli lub pasta chilli do podania ocet ryżowy do podania Przygotowania do zupy należy zacząć minimum dzień wcześniej (najlepiej dwa). Kaczkę zalewamy solanką (dwie łyżki soli rozpuszczone w dwóch litrach wody) – gdyby

Poezja smaku
Modre Kimchi, czyli kimchi z czerwonej kapusty 143

mnie kimchi nie może się obejść bez gochugaru, czyli koreańskiej chili w płatkach. To bardzo ostra, o lekko słodkim i dymny smaku przyprawa.  Większość składników do przygotowania pasty  kimchi, czyli gochugaru, sos rybny, sos sojowy możemy kupić w sklepach internetowych m.in. w Kuchnie Świata .  Jeżeli chcemy przygotować wegańskie kimchi z czerwonej kapusty pomijamy sos rybny i zamieniamy(...)Składniki KIMCHI 2 kg czerwonej kapusty tzw. modra kapusta 2 – 3  l wody 200 g soli 200 g marchewki 100 g czerwonej cebuli 100 g białej rzodkwi PASTA KIMCHI 200 ml wody 2 łyżki mąki ryżowej 1 łyżka cukru 50 g świeżego imbiru 3 ząbki czosnku 20 g gochugaru 2 łyżki sos sojowy 1 łyżka sos rybny

Tajemnice Smaku
Torcik a’la Milka fistaszki w karmelu (bez glutenu i białego cukru) 75

mąki gryczanej -20g skrobi ziemniaczanej -25g gorzkiego kakao -50g ksylitolu Nutura Fistaszki w karmelu -40g prażonych fistaszków Nutura -100g syropu ryżowego -50g pasty orzechowej Nutura -15g (2 płaski łyżki) płynnego oleju kokosowego - 1/2 łyżeczki soli (jeśli pasta orzechowa nie jest słone) Krem orzechowy -250g serka ricotty -70-80g (3-4 pełne(...)łyżki) pasty orzechowej Nutura -15g (2 płaskie łyżki) cukru kokosowego Nutura -15g (2 płaskie łyżki) mąki kokosowej Praliny -reszta biszkoptu (ścięta góra) -2-3 łyżki pasty orzechowej -odrobina mleka -rozdrobnione fistaszki Polewa -3/4 -1 tabliczki czekolady (u nas na maltitolu) -olej rzepakowy (ok łyżka) Dodatkowo -łyżka pełna kakao, łyżka płaska ksylitolu, 1/2 szkl. gorącej wody (do nasączenia

Candy Pandas
Adjika 133

Rycie w starych notatkach teściowej i jeszcze starszych notatkach babć i prababć, pozwoliło mi znaleźć różne skarby. A to przepis na cudo zwane adjika (adżika) a to sposób na pastę na myszy (cokolwiek to jest). Kocham takie znaleziska. Po odszyfrowaniu kaligrafii jakiej dopuszczały się autorki notatek, już wiem, co czują aptekarze czytając recepty oraz współczuje mojej pani od polskiego, która(...)Andrzejka. Musicie wiedzieć, że Andrzejek był wzorem dla powiedzenia: „bazgrać jak kura pazurem”. Ale ja nie o tym. Dziś adjika. Wyciągnęłam ten przepis z bałkańskich zapisków teściowej. Adijka to pasta z papryk. Ostrych papryk. Taka pasta, która wywołuje rumiane lico i szybsze bicie serca i to nie dlatego, że Jason Momoa ściąga koszulę, tylko dlatego, że zaraz zabije nas kapsaicyna

ladykitchen
Pasta z makreli wędzonej i twarogu. 72

Przepis na pastę z makreli wędzonej i białego sera. Smaczna, zdrowa i łatwa do przygotowania. Idealna na drugie śniadanie lub kolację. Świetnie smakuje zarówno z białym jak i ciemnym pieczywem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pasta z makreli wędzonej i twarogu Składniki 500 g białego sera półtłustego 1 duża makrela wędzona 1 średnia cebula cukrowa koncentrat pomidorowy mały słoiczek(...)drobną kostkę cebulę. Dokładnie wymieszać. Dodać pozostałe składniki : 2 łyżki majonezu, 3/4 słoiczka koncentratu pomidorowego. (majonez i koncentrat wg uznania). Odstawić na min. godzinę. Podawać z ulubionym pieczywem. Artykuł Pasta z makreli wędzonej i twarogu. pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Pasta paprykowa – ketchup 77

Dzisiaj proponuję Wam pastę z papryki. Idealnie nadaje się do różnych mięs, wędlin, kanapek. Pasuje również do makaronów. Można ją przechowywać kilka dni w lodówce. Teraz kiedy jest sezon na paprykę polecam szczególnie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pasta paprykowa – ketchup Składniki 2,5 kg czerwonej papryki 2-3 średnie cebule 3 ząbki czosnku sól pieprz cukier wędzona słodka papryka(...)wrzucamy do miski lub do blendera, dodajemy cebulę, czosnek bez łupin, dodajemy sól, cukier, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżeczkę papryki wędzonej i miksujemy do czasu aż uzyskamy pastę. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku. Dla amatorów pikantnych potraw zamiast papryki łagodnej polecam ostrą. Gorący ketchup wkładamy do słoiczków, zakręcamy i wekujemy około 10-15 minut. Jeśli chcemy

To co lubię - gotuję i polecam