Spaghetti carbonara – oryginalny włoski przepis

Spaghetti carbonara – oryginalny włoski przepis

Spaghetti carbonara – oryginalny włoski przepis

Przepis na : obiad

Spaghetti alla carbonara to drugi obok bolognese najpopularniejszy przepis na makaron w kuchni włoskiej. Do przygotowania tej aromatycznej, kremowej pasty, potrzebujecie zaledwie pięciu składników. Spaghetti alla carbonara, czyli włoska prostota Włosi to absolutni mistrzowie w dziedzinie przygotowywania pysznych, urozmaiconych i pełnych aromatu potraw przy minimalnym wysiłku i niewielkiej liczbie składników. Pasta carbonara jest tego idealnym przykładem. Jeśli planujecie przygotować ją na obiad lub kolację, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Na-talerzu.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.