pasta - 16803 przepisów (strona:142/1121)

Jajka wielkanocne – 8 przepisów na jajka faszerowane i inne przepisy z jajkami! 46

misce mieszamy starty ser żółty, majonez, musztardę, sól i pieprz. Kroimy jajka na połówki i wyjmujemy żółtka. Żółtka mieszamy z przygotowanym farszem i ponownie napełniamy nimi białka. Jajka z pastą z awokado i rzodkiewką Składniki: 6 jajek 1 awokado 1/2 szklanki pokrojonej rzodkiewki 1/4 szklanki drobno posiekanej cebuli 2 łyżki soku z cytryny sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Gotujemy(...)kawałki. W misce mieszamy awokado z cebulą, sokiem z cytryny, solą i pieprzem, a następnie dodajemy pokrojoną rzodkiewkę. Kroimy jajka na połówki i wyjmujemy żółtka. Żółtka mieszamy z przygotowaną pastą z awokado i ponownie napełniamy nimi białka. Jajka faszerowane warzywami Składniki: 6 jajek 1/2 szklanki ugotowanej kaszy bulgur 1/2 szklanki ugotowanej ciecierzycy 1/2 szklanki pokrojonej papryki 1/2 szklanki pokrojonego ogórka

Via Gusto
Pasta jajeczna z ogórkiem 1021

Przepis na pastę jajeczną z ogórkiem. Składników jest niewiele, ale za to świetnie się ze sobą komponują. Artykuł Pasta jajeczna z ogórkiem pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda

Kulinarne Cuda
Zielone curry z tofu 37

curry z indykiem i kalafiorem ZIELONE CURRY Z TOFU Przygotowanie : 20 minut Porcje : 1-2 Składniki: – 180-200 g tofu – 1 czubata łyżka mąki kukurydzianej – 1-2 łyżki zielonej pasty curry – 1 szklanka mleka kokosowego lub pół na pół śmietanka kokosowa i woda – 1 łyżka zielonej pasty harrisa (możesz pominąć i dodać większą porcję pasty curry, ale harrisa(...)wtedy zdejmij z patelni i odstaw. Na tę samą patelnię wrzuć cebulę i podmarzaj, aż się zeszkli. Następnie dodaj posiekany czosnek i imbir. Podsmażaj przez minutę, po czym dodaj pastę curry, harrisę oraz mleko kokosowe lub śmietankę kokosową z wodą. Wymieszaj do połączenia i podgrzewaj, aż sos się odrobinę zagęści i będzie jednolity. W międzyczasie ugotuj ryż lub przygotuj plaski

nietylkopasta.pl
Sushi z sałatką tofu i awokado 32

ryżu do sushi 300 g. wody 2 łyżki octu ryżowego 1 łyżeczka cukru trzcinowego 1/3 łyżeczki soli 2 arkusze nori 1/2 szklarniowego ogórka 1 duże dojrzałe awokado 1 łyżeczka pasty wasabi 1-2 łyżki prażonego sezamu Sałatka tofu: 100 g. tofu naturalnego 1/2 średniej marchewki 1 łyżka oleju 1/2 łyżeczki ciemnej pasty miso 1/2 łyżeczki ziaren kolendry 1/4 łyżeczki mielonego(...)dużych oczkach tarki. Na patelnię wlej olej, wrzuć marchewkę, mielony imbir i rozgniecioną w moździerzu kolendrę. Smaż na średnim ogniu około 5 minut. Dodaj do marchewki wodę i pastę miso. Wymieszaj dokładnie i smaż do odparowania płynu. Odstaw do wystudzenia. Tofu włóż do miski i rozgnieć widelcem na małe kawałeczki. Dodaj smażoną marchew, sos sojowy i wegański majonez. Wymieszaj dokładnie

Delicious Place
Batony Vitanella raw – Biedronka 43

Kolejne nowości, tym razem prosto z Biedronki. Marka Vitanella wprowadziła 3 nowe smaki batoników bakaliowych na bazie pasty z daktyli: czarna porzeczka, kakao oraz mango. W naszym sklepie udało nam się kupić dwa pierwsze warianty. Dajcie znać czy spróbowaliście któregoś z nich 😉 Nazwa: baton na bazie pasty daktylowej Firma: Vitanella (Biedronka) Skład: Czarna porzeczka – pasta daktylowa 64,2%, wiórki kokosowe(...)suszona czarna porzeczka w proszku 3%, zagęszczony sok z czarnej porzeczki 1%, zagęszczony sok z cytryny, naturalny aromat z czarnej porzeczki. Kakao – pasta daktylowa 68%, wiórki kokosowe 26%, kakao w proszku 6%. Masa netto: 40g Wartości odżywcze: Czarna porzeczka: 40g/ 177 kcal, tłuszcz – 8,1g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 7,2g, węglowodany – 22g w tym cukry – 20g, błonnik

Candy Pandas
Sernik z musem piernikowym 38

średnicy 23cm Spód: 200 g maślanych herbatników 80 g masła Masa serowa : 500 g twarogu z wiaderka 200 g śmietanki 30% 3 jajka 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka pasty waniliowej 100 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego Mus piernikowy 150 g pierniczków toruńskich 500 ml śmietany 36% łyżeczka kakao pół łyżeczki przyprawy do piernika 10 g żelatyny Dodatkowo: cukier(...)chłodny, przygotuj mus piernikowy. W tym celu zmiksuj pierniczki w blenderze na drobne kawałki, przypominające piasek. Zalej je 200 ml śmietanki i dokładnie wymieszaj – powinna powstać gęsta, gładka pasta. Jeśli zajedzie taka potrzeba, dodaj do pierników odrobinę mleka lub wody, co ułatwi przygotowanie pasty. Żelatynę zalej dwoma-trzema łyżkami wody i odstaw do napęcznienia. Następnie rozpuść ją w niedużej

okolicepalnika.pl
Krewetki z patelni z masłem, czosnkiem i chili. Nasze ulubione. PRZEPIS 902

patelni z masłem, czosnkiem i chili Składniki: 250 gramów krewetek bez pancerzyków – im większe, tym lepsze, 1/5 kostki masła , 1 duży ząbek czosnku lub dwa mniejsze, pół łyżeczki pasty z ostrych papryczek – na przykład harissa (można zastąpić świeżym chili), 3 łyżki sosu sojowego, łyżka posiekanej natki pietruszki. Jak zrobić krewetki z patelni z masłem, czosnkiem i chili? Czosnek(...)drobno posiekaj, oprósz solą, rozetrzyj na pastę przy pomocy widelca lub krawędzi noża. Można też użyć moździerza. Na patelni rozgrzej mniej niż połowę przygotowanego masła, wrzuć krewetki (jeśli były mrożone, najpierw je rozmroź i osusz papierowym ręcznikiem), smaż bez ruszania przez 1 minutę, obróć, smaż przez kolejną minutę. Dodaj pozostałe masło i pastę czosnkową, pastę z ostrych papryczek

Kulinarna Polska
Pyszny sos z końcówek szparagów i makaron z pieczonymi pomidorkami 56

Pomidorki koktajlowe skrop olejem, posól i piecz w 180*C przez 10-13min - dodaj na koniec do makaronu. 7. Całość posyp świeżą bazylią. Smacznego! Asparagus ends sauce and pasta with spinach and cherry tomatoes Ingredients: For the sauce: asparagus tips from 1 bunch 100ml of cream 30% water salt, pepper, garlic granulated to taste Additionally: favorite pasta 3 handfuls(...)with cream to a smooth sauce - can be rubbed through a sieve. 3. Season to taste with salt, pepper and plenty of dried garlic. 4. Cook the pasta according to the instructions on the package. 5. Drain and stir in the fresh spinach leaves. 6. Sprinkle the cherry tomatoes with oil, salt and bake

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Chleb żytni na zakwasie – trójfazowy 66

Makaron makaronem, zawsze był jest i będzie moim ulubionym kulinarnym tematem ale czasami nachodzi człowieka chęć zabrać się za coś innego. Taki chleb na przykład. Kto

Pasta Po Polsku
Mazurek pistacjowy 37

sprawdzi się też bez okazji Dzień wcześniej rozpoczynam od przygotowania bazy do kremu pistacjowego. Składniki na bazę pistacjową: 400 ml śmietanki 30% 200 g białej czekolady 200 g pasty pistacjowej (jeśli nie masz dostępu do pasty pistacjowej, możesz zblendować na pastę pistacje) Przygotowanie: Śmietankę podgrzewam, ale nie gotuję. Wkruszam czekoladę i dodaję pastę pistacjową. Wszystko mieszam rózgą, aż składniki się

Słodki sentyment
Hummus chrzanowy 50

sprawdzi się nie tylko od święta! Przyjemna pikanteria płynąca z chrzanu, która została przełamana słodyczą syropu klonowego oraz kwaśnym sokiem z cytryny… Coś wspaniałego! Hummus z chrzanem Dzisiejsza pasta świetnie będzie smakowała praktycznie z każdym warzywnym dodatkiem. Ja najbardziej lubię pałaszować ją w towarzystwie kiełków, pieczonego buraka i pomidorów. Do tego świeże pieczywo i uśmiech sam pojawia się(...)święta? Może Cię również zainteresować wegański żurek oraz wegańska babka cytrynowa , którą udekorowałem lukrem z bazylią… To jest prawdziwy hicior! Sprawdź również moją książkę pt. „HUMMUSY i PASTY” – kliknij TUTAJ . Znajdziesz w niej dziesiątki inspiracji na domowe pasty, dipy i pasztety w roślinnym wydaniu. Hummus chrzanowy – KĄCIK PORAD 1 szklaka ugotowanej ciecierzycy = 1 puszka ciecierzycy

Blendman
Śledzie z rodzynkami 54

soku z cytryny i miodu. Polecam również wpis na najlepsze przepisy na śledzie. Tam znajdziecie całą masę inspiracji na śledzie. Moje śledzie oprócz cebuli, miodu i rodzynek zawierają turecką pastę paprykową ( w której się zakochałam). Moim zdaniem te dodatki korzystnie wpływają na smak tej śledziowej kombinacji. Można oczywiście wykorzystać koncentrat pomidorowy, ketchup albo inny pomidorowy sos i doprawić(...)podwójnej ilości: 5 solonych filetów śledziowych 2 łyżki oleju 2 średnie cebule 100 g rodzynek 180 g koncentratu pomidorowego z oliwą i bazylią lub zwykły koncentrat poidorowy 2 łyżki pasty paprykowej, tutaj ostra turecka pasta paprykowa bibersalçası, może być ajwar 1-2 łyżki miodu (u mnie wielokwiatowy) 1-2 łyżki soku z cytryny, do smaku 1 liść laurowy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Orientalna zupa pomidorowa 57

Orientalna, pikantna zupa pomidorowa z makaronem ryżowym. Bardzo rozgrzewająca, smaczna, z orientalną nutą. Doprawiłam ją jedynie cukrem kokosowym (który podbił smak pomidorów), liśćmi limonki kaffir oraz pastą Red Curry Kanokwan , która zdecydowanie odpowiada za cały smak tej zupy. Spróbujcie, a nie pożałujecie! WSKAZÓWKI: Zupę można zblendować lub jeść z kawałkami warzyw jednak najważniejsze jest aby ją zabielić - i tutaj sprawdza(...)się krem kokosowy Kara , który dodatkowo nadaje zupie kokosową nutę i niesamowitą kremowość. Jeżeli lubicie ostrzejsze dania to czerwoną pastę curry Kanokwan możecie z powodzeniem zastąpić jej żółtą wersją , która jest nieco ostrzejsza od wersji czerwonej. Zupę najlepiej podawać z makronem ryżowym 5 lub 7 mm, makaronem Udon , makaronem z zielonego groszku lub makaronem ryżowym z zieloną herbatą. Składniki

Czarnawisienka