Przepis na : kolacja
Bardzo smaczna pasta serowa z dodatkiem kminku o lekko pikantnym smaku. Często robię tą pastę na śniadania. Składniki: 250 gram półtłustego sera białego 100 gram sera rokpol 2 jajka ugotowane na twardo 0,5 szklanki śmietany 18% 1 łyżka masła 0,5 łyżeczki musztardy ¼ łyżeczki papryki ostrej 1 łyżeczka kminku sól Sposób przygotowania: Do miski przekładamy ser biały,ser rokpol,jajka ,śmietanę,masło i miksujemy za pomocą blendera na gładką masę.Pastę doprawiamy do smaku papryką,solą i musztardą.Kminek przelewamy gorą... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...