pasta - 16803 przepisów (strona:151/1121)

Zapiekanka z makaronem spaghetti, pieczarkami i kiełbasą / Spaghetti Casserole with Sausages and Mushrooms 60

aside. To the same pan add finely chopped garlic, cook for a minute. Add tomato paste, cover with liquid and season well. Simmer, until thickens. Meanwhile cook the pasta. Place the cooked pasta into the sauce, mix well and check the seasonings. Place half of the pasta to the baking tray, add half of the cooked ingredients and sprinkle with(...)cheese. Add remaining pasta and the rest of cooked ingredients. Sprinkle with cheese and some breadcrumbs. Bake for about 20 minutes in 180C/350F or until golden on top. Enjoy

Lekcje w kuchni
Zapiekanka makaronowa z brokułem i kurczakiem / Chicken Broccoli Pasta Bake 137

dodatkowo serem i bułką tartą. Zapiekać około 15-20 minut w 180C. Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami? Polub mój profil na Facebooku: Lekcje w kuchni Chicken Broccoli Pasta Bake Recipe: approx. 250 g of pasta, approx. 400 g of cooked chicken, 1/2-3/4 of a small broccoli, 1 leek or one onion, 1-2 cloves of garlic, 1 carrot(...)tbsp of butter, 2 tbsp of flour, few heaping tbsp of grated cheese, few tsp of breadcrumbs seasonings to taste: salt, pepper, sweet and hot paprika, nutmeg Cook the pasta according to package instructions. Cook  broccoli florets and chopped carrot, until al dente. Add 2 tbsp of butter to the pan and add finely chopped leek, followed

Lekcje w kuchni
Pasta jajeczna z tuńczykiem i ogórkiem kwaszonym 90

pyszna pasta zdecydowanie urozmaici Wasze śniadania. Jej przyrządzenie zajmuje dosłownie kilka minut i nie wymaga dużej ilości składników. Jest dość lekką formą śniadania ponieważ nie zawiera majonezu ani oleju. Ja podaję je na waflach ryżowych ale oczywiście świetnie komponuje się zarówno ze świeżą bułeczką jak i pełnoziarnistym pieczywem :) Do przygotowania tej pasty potrzebujemy: 6 jajek, 1 puszka tuńczyka w sosie(...)doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Dodajemy 1 łyżkę stołową soku z cytryny, która przełamie nam słodycz musztardy miodowej. Całość dokładnie ze sobą mieszamy. W razie potrzeby jeszcze doprawiamy. Nasza pasta jest już gotowa!  Podajemy na waflach lub kromkach świeżego pieczywa. Dekorujemy szczypiorkiem. Smacznego! :) Pasta jajeczna z tuńczykiem i ogórkiem kwaszonym Po więcej przepisów zapraszam na: https://smakujcodnia.blogspot.com

Przepis na Dzień Dobry
Ptysiowe gniazdka (bez glutenu, laktozy i białego cukru) 98

robi wrażenie deseru. My uwielbiamy ciasto parzone czyli ptysie/eklerki nawet bez nadzienia. Tak po prostu smakuje nam samo upieczone ciasto. Zrobiłyśmy je w okrągłej formie a do środka włożyłyśmy pastę z prażonych migdałów Nutura , która według nas jest naturalnie, delikatnie słodka. Do gniazdka włożyłyśmy tym razem prawdziwe słodkości czyli migdały w czekoladzie przypominające jajeczka. Taki sposób pozwoli ograniczyć ilość cukru(...)deser wygląda pięknie i równie słodko 😍     Składniki: -200ml wody -60g oleju kokosowego  -120g mąki kukurydzianej -20g skrobi ziemniaczanej -4 jajka Nadzienie -pasta orzechowa np. z migdałów Nutura (inny ulubiony krem/dżem) -migdały w czekoladzie lub czekoladowe jajeczka lub po prostu różne orzechy -kilka kostek czekolady (gorzkiej/deserowej/bez cukru itp) CIASTO PARZONE 1. Wodę

Candy Pandas
Jaja faszerowane na 3 sposoby 151

połówki. Wyjmij żółtka, rozgnieć je widelcem, dopraw solą i rozłóż do 3 miseczek. Do pierwszych dwóch dodaj 1-2 łyżki serka Almette śmietankowego i wszystko wymieszaj na pastę. Do ostatniej miski dodaj serek Almette z chrzanem i również wymieszaj z rozgniecionymi żółtkami. Ponadziewaj połówki jajek pastą, zrobioną z żółtek i Almette z chrzanem. Udekoruj je szczypiorkiem. Połowę pasty z żółtek(...)Almette śmietankowego zafarbuj sokiem z buraka. Ponadziewaj nią połówki jajek. Posyp posiekanym szczypiorkiem. Pozostałą połowę pasty wymieszaj z płatkami chilli lub pieprzem cayenne i nią również nadziewaj połówki jajek. Serwuj od razu. Wersja Davida Moja wersja Almette #zostanwdomu z przyjemnością – odcinek 2 Wpis powstał w ramach współpracy Almette #ZOSTAŃ W DOMU Z PRZYJEMNOŚCIĄ!   Post Jaja faszerowane

Poezja smaku
Torcik waniliowo – CHAŁWOWY 94

ostygniętej kawy 2 łyżeczki cukru pudru Krem: 500ml mleka 1 budyń waniliowy bez cukru 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 250g miękkiego masła (w temperaturze pokojowej) 300g chałwy 2 łyżeczki pasty waniliowej z wanilii Bourbon z Madagaskaru z ziarenkami wanilii Dr.Oetkera 1 łyżka cukru pudru (niekoniecznie) Wierzch: 400ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka pasty waniliowej(...)dodaniu wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. 6. Chałwę wyjąć z opakowania i pokruszyć ją rękoma, jak najdokładniej. Dobrze pokruszoną chałwę wsypać do kremu, dodać 2 łyżeczki pasty waniliowej i wymieszać dokładnie mikserem. Krem chałwowy spróbować, jeśli będzie za mało słodki wtedy dodać 1 łyżkę cukru pudru. Składanie tortu: 7. Ostygnięty biszkopt wyjąć z blaszki, zdjąć papier

Mała Cukierenka
Sernik zebra 185

warto zaangażować dzieci. Dzięki nienapowietrzonej masie i pieczeniu w niskiej temperaturze sernik wychodzi równy i nie zapada się podczas pieczenia. Aby uzyskać naturalny, głęboki, waniliowy smak masy serowej, użyłam pasty waniliowej intense z wanilii Bourbon z Madagaskaru z ziarenkami wanilii od Dr. Oetker. Jest ona w formie żelu z mnóstwem ziarenek, dlatego nie rozrzedza mas i kremów. Sama naturalna esencja(...)zmielonego twarogu lub gęstego sera wiaderkowego 250 g mascarpone (ewentualnie gęstej śmietanki 36%) 4 jajka + zachowane białko 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru lub ksylitolu 2 łyżeczki pasty waniliowej Dr. Oetker 2 płaskie łyżki ciemnego kakao Składniki na masę wyjmujemy na 2 godziny przed pieczeniem z lodówki. Potem przygotowujemy spód. Kakao, mąkę i cukier puder mieszamy. Dodajemy pokrojone

Poezja smaku
Jajka w majonezie z rzeżuchą 97

przed świętami. Będzie potrzebowała około 5-6 dni, aby ładnie wyrosnąć. Kulinarne inspiracje Na blogu znajdziecie także inne pomysły na jajka: Jajka faszerowane fetą i koncentratem pomidorowym Jajka faszerowane pastą szpinakową Marmurkowe chińskie jajka Faszerowane jajka z musztardą Jajka faszerowane pastą z makreli Faszerowane jajka z pieczarkami Różowe jajka faszerowane Jajka faszerowane z łososiem   Jajka faszerowane z szynką(...)Jajka z anchois i kaparkami   Marynowane jajka Faszerowane jajka z serkiem i pomidorami Jajka faszerowane z tuńczykiem Jajka faszerowane z ciecierzycą Jajka faszerowane pastą krabową Jajka faszerowane żółtym serem i pomidorami Jajka faszerowane pastą łososiową Jajka w majonezie z rzeżuchą Jajka w majonezie z rzeżuchą Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 3-4 łyżki

Kulinarne przygody Gatity
Jajka marynowane w curry 102

później nafaszerować lub jeść polane majonezem i posypane na przykład rzeżuchą. Kulinarne inspiracje Na blogu znajdziecie także inne pomysły na jajka: Jajka faszerowane fetą i koncentratem pomidorowym Jajka faszerowane pastą szpinakową Marmurkowe chińskie jajka Faszerowane jajka z musztardą Jajka faszerowane pastą z makreli Faszerowane jajka z pieczarkami Różowe jajka faszerowane Jajka faszerowane z łososiem   Jajka faszerowane z szynką(...)Jajka z anchois i kaparkami   Marynowane jajka Faszerowane jajka z serkiem i pomidorami Jajka faszerowane z tuńczykiem Jajka faszerowane z ciecierzycą Jajka faszerowane pastą krabową Jajka faszerowane żółtym serem i pomidorami Jajka faszerowane pastą łososiową Jajka marynowane w curry Jajka marynowane w curry Czas przygotowania: 15 minut + czas marynowania Składniki: 5 jaj ugotowanych na twardo Marynata: 500 ml wody

Kulinarne przygody Gatity
12 różnych farszy do jajek wielkanocnych 144

postanowiłam powtórzyć. Farsze są z soczewicą, kaszą jaglaną, brokułem rzodkiewką, z rybą, pieczarkami, chrzanem, serkiem wiejskim i wiele wiele innych równie smacznych. I. Farsz z czerwonej soczewicy ( świetna jako pasta do kanapek przy większej ilości) 100 gram czerwonej soczewicy 1 łyżka oleju rzepakowego z pierwszego tłoczenia ząbek czosnku 2 łyżki lekko uprażonych nasion słonecznika sól i pieprz do smaku nasiona(...)jaja na twardo rzeżucha ( ja polecam natkę kolendry) Z ugotowanych i przekrojonych na pół jaj wyjąć żółtka. Wyjąć miąższ z awokado, dodać roztarty czosnek i wasabi. Rozetrzeć na pastę. Faszerować połówki jajek. Posypać kolendrą lub rzeżuchą. Farsz z ogórka i rzodkiewki z wiejskim serkiem ( cottage cheese)  5 rzodkiewek pół ogórka obranego i pozbawionego pestek 2 - 3 łyżki  serka

AZgotuj!
Pasta z makreli, twarogu, jajek i warzyw 96

Kanapkowa pasta z wędzonej makreli z dodatkiem twarogu, jajka i warzyw. Pasta idealnie sprawdzi się na pożywne smakowite śniadanie jak również dodatek farszu do jajek lub przekąsek. Czas przygotowania: 20 minut Ilość porcji: >4 osób Trudność przygotowania:  średnie Cena:  przystępna SKŁADNIKI: 1 makrela wędzona 3 jajka na twardo 250 g twarogu 3 rzodkiewki 1 cebula czerwona 1/2 pęczku(...)widelcem i łączymy z resztą składników. 4. Do składników dodajemy jogurt, pieprz i sól. 5. Na koniec dodajemy majonez i całość mieszamy. Doprawiamy do smaku . Gotowe… Smacznego!!! Artykuł Pasta z makreli, twarogu, jajek i warzyw pochodzi z serwisu

karolgotuje
Pasta z czerwonej soczewicy 71

Pasta z czerwonej soczewicy Jak pewnie dobrze wiesz, udało mi się jakiś czas temu wydać książkę pt. „ Hummusy i pasty „. Zauważyłem jednak na blogu spory deficyt przepisów na nie, tak więc biorę się za nadrabianie zaległości. Na pierwszy ogień idzie pasta z czerwonej soczewicy, z dodatkiem moich ukochany suszonych pomidorów. Pamiętaj, żeby użyć suszonych pomidorów, które

Blendman
Miso z makaronem z marchewki 86

Miso z makaronem z marchewki – wegańska zupa w japońskim stylu. Jest aromatyczna, o charakterystycznym smaku pasty miso. Miso to japońska pasta produkowana ze sfermentowanej soi z dodatkiem ryżu lub jęczmienia – osoby na diecie bezglutenowej powinny zwracać uwagę na jej skład. Zapraszam Was do wypróbowania tej zupy, koniecznie z dodatkiem glonów morskich na talerzu jako posypki – jeśli lubicie(...)sushi i tego typu smak, na pewno będzie wam smakowała. PRZEPIS NA MISO Z MAKARONEM Z MARCHEWKI Składniki na Miso z makaronem z marchewki: 4 marchewki 2-3 łyżki pasty miso 2 cebule 4 łyżki oleju 3/4 szkl ryżu brązowego 100 g pieczarek 5 ząbków czosnku 1 szklanka czarnej fasoli ugotowanej (może być z puszki) sól 1 łyżeczka czosnku granulowanego

Dorota Smakuje
Pasta z papryczki chilli na zimę 120

Taka ostra pasta idealnie nada się do doprawiania wszelkiego rodzaju gulaszy, marynat mięsnych, oraz sosów na zimno czy na ciepło. Jest idealna kiedy nie mamy już dostepu do świeżych papryczek. Doskonały aromat papryki, idealna ostrość, po prostu petarda. Ilość pasty dozujemy w zależności od tego jak ostre dania lubimy. Po otwarciu słoiczka pastę przechowujemy w lodówce. Na 2 słoiczki(...)się zrumienią, podlać je szklanką wody i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu aż zmiękną, a woda odparuje. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy, wszystko zblendować na gładko. Pastę przełożyć do słoiczków, szczelnie zamknąć słoiczki. Pasteryzować w garnuszku wyłożonym ściereczką, gdzie słoiczki zalane są woda do 2/3 wysokości. Czas pasteryzacji to 30 minut od zagotowania

Krylowa Kuchnia
Hummus z awokado 92

Hummus stał się naszą ulubioną pastą, z którą jemy krakersy, grzanki lub kawałki świeżych warzyw. Za każdym razem staramy się przygotować inną wersję, tym razem zrobiliśmy sobie hummus z awokado . Nieco obawialiśmy się, że awokado po kilku godzinach od zblendowania ściemnieje, jednak dodany sok z limonki sprawił, że było ono soczyście zielone i świeże także następnego dnia. Jak może pamiętacie(...)różnic nie wyczuliśmy, więc teraz częściej będziemy zajadać się hummusem . Udostępnij Składniki na hummus z awokado 1 puszka ciecierzycy 1 duże dojrzałe awokado 1 ząbek czosnku 3-4 łyżki pasty tahini 1 / 2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego sok z 1 limonki kilka łyżek zimnej wody sól do smaku Dodatkowo do podania: świeża kolendra oliwa ziarenka sezamu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie

niecodziennikpary