pasta - 17303 przepisów (strona:160/1154)

Pasta z czerwonej soczewicy 79

Pasta z czerwonej soczewicy Jak pewnie dobrze wiesz, udało mi się jakiś czas temu wydać książkę pt. „ Hummusy i pasty „. Zauważyłem jednak na blogu spory deficyt przepisów na nie, tak więc biorę się za nadrabianie zaległości. Na pierwszy ogień idzie pasta z czerwonej soczewicy, z dodatkiem moich ukochany suszonych pomidorów. Pamiętaj, żeby użyć suszonych pomidorów, które

Blendman
Miso z makaronem z marchewki 97

Miso z makaronem z marchewki – wegańska zupa w japońskim stylu. Jest aromatyczna, o charakterystycznym smaku pasty miso. Miso to japońska pasta produkowana ze sfermentowanej soi z dodatkiem ryżu lub jęczmienia – osoby na diecie bezglutenowej powinny zwracać uwagę na jej skład. Zapraszam Was do wypróbowania tej zupy, koniecznie z dodatkiem glonów morskich na talerzu jako posypki – jeśli lubicie(...)sushi i tego typu smak, na pewno będzie wam smakowała. PRZEPIS NA MISO Z MAKARONEM Z MARCHEWKI Składniki na Miso z makaronem z marchewki: 4 marchewki 2-3 łyżki pasty miso 2 cebule 4 łyżki oleju 3/4 szkl ryżu brązowego 100 g pieczarek 5 ząbków czosnku 1 szklanka czarnej fasoli ugotowanej (może być z puszki) sól 1 łyżeczka czosnku granulowanego

Dorota Smakuje
Pasta z papryczki chilli na zimę 127

Taka ostra pasta idealnie nada się do doprawiania wszelkiego rodzaju gulaszy, marynat mięsnych, oraz sosów na zimno czy na ciepło. Jest idealna kiedy nie mamy już dostepu do świeżych papryczek. Doskonały aromat papryki, idealna ostrość, po prostu petarda. Ilość pasty dozujemy w zależności od tego jak ostre dania lubimy. Po otwarciu słoiczka pastę przechowujemy w lodówce. Na 2 słoiczki(...)się zrumienią, podlać je szklanką wody i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu aż zmiękną, a woda odparuje. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy, wszystko zblendować na gładko. Pastę przełożyć do słoiczków, szczelnie zamknąć słoiczki. Pasteryzować w garnuszku wyłożonym ściereczką, gdzie słoiczki zalane są woda do 2/3 wysokości. Czas pasteryzacji to 30 minut od zagotowania

Krylowa Kuchnia
Hummus z awokado 103

Hummus stał się naszą ulubioną pastą, z którą jemy krakersy, grzanki lub kawałki świeżych warzyw. Za każdym razem staramy się przygotować inną wersję, tym razem zrobiliśmy sobie hummus z awokado . Nieco obawialiśmy się, że awokado po kilku godzinach od zblendowania ściemnieje, jednak dodany sok z limonki sprawił, że było ono soczyście zielone i świeże także następnego dnia. Jak może pamiętacie(...)różnic nie wyczuliśmy, więc teraz częściej będziemy zajadać się hummusem . Udostępnij Składniki na hummus z awokado 1 puszka ciecierzycy 1 duże dojrzałe awokado 1 ząbek czosnku 3-4 łyżki pasty tahini 1 / 2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego sok z 1 limonki kilka łyżek zimnej wody sól do smaku Dodatkowo do podania: świeża kolendra oliwa ziarenka sezamu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie

niecodziennikpary
Gulasz z ciecierzycą 111

oleju roślinnego  około 60-70 dag wołowiny (może być pręga) pokrojonej w kostkę  1 duża cebula, grubo posiekana  2 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżka stołowa pasty paprykowej ostrej lub łagodnej 3-4 szklanki wody 2 puszki ciecierzycy, każda po ok. 400 g przyprawy: po 1 łyżeczce soli i mielonego czarnego pieprzu lub do smaku, 2 liście(...)laurowe, pół łyżeczki chili w płatkach lub do smaku opcjonalnie 1 drobno posiekana papryczka chili Turecka pasta paprykowa, a właściwie przecier z papryki Biber Salcasi ma w swoim składzie tylko trzy składniki - czerwoną paprykę, sól i kwasek cytrynowy, bez żadnych konserwantów i barwników. Można ją kupić w sklepach internetowych takich jak. www.tureckisklep.pl Jest bardzo gęsta, zdecydowanie smaczniejsza i wystarcza

Cztery Fajery
Złote mleko – napój na poprawę odporności, przeciwwirusowy i antybakteryjny 87

odróżnieniu od innych tego typu specyfików (pamiętacie mleko z masłem i czosnkiem?), jest bardzo smaczne. Składniki na złote mleko: szklanka mleka minimum 2% (może też być mleko roślinne) łyżeczka pasty z kurkumy łyżeczka miodu lipowego (lub innego jasnego) szczypta pieprzu, imbiru i cynamonu Do przygotowania pasty potrzeba: 3 łyżki kurkumy w proszku 1/3 szklanki wody Przygotowanie Do rondelka wlewamy wodę(...)dodajemy kurkumę. Gotujemy przez jakieś 8 minut, co jakiś czas mieszając i uważając, aby nic się nie przypaliło. Pastę pozostawiamy do ostygnięcia, następnie przekładamy do słoiczka i wkładamy do lodówki. Można ją przechowywać w lodówce 3-4 tygodnie. Łyżeczkę pasty dodajemy do mleka i całość podgrzewamy, ale nie zagotowujemy. Do lekko przestudzonego mleka (powinno być ciepłe, ale nie gorące) dodajemy

e-PrzepisyKulinarne
Kolorowa quinoa z pastą z bobu 50

jeść późno (po 20 roku życia), ale zakochałam się w nim wraz z pierwszym kęsem. Widząc go na ryneczku nie mogłam go nie kupić i przygotować z niego aromatycznej pasty do wszechstronnego wykorzystania. Postanowiłam przygotować danie obiadowe i wykorzystać olej arganowy, który otrzymałam od firmy http://www.bioplanet.pl . Do przygotowania 1 (sporej) porcji potrzebujemy: – 1/2 filiżanki quinoa (użyłam mieszanki czarnej(...)łyżki prażonego słonecznika – 4 łyżki oleju arganowego ( OLEJ ARGANOWY VIRGIN BIO 100 ml – BIO PLANETE ) – garść rukoli – sól, pieprz do smaku Zaczynamy od przygotowania pasty – bób płuczemy i gotujemy w wodzie, pod koniec gotowania (gdy bób będzie miękki, po około 15 minutach) dodajemy sól i gotujemy jeszcze 2-3 minuty. Odcedzamy i studzimy. W blenderze

Szybko Tanio Smacznie
Mini kanapeczki z pastą z makreli i warzywami 80

gościmy bliskich, takie kolorowe finger food znikają w ekspresowym tempie i wcale mnie to nie dziwi. Poza tym, że są pyszne, to jeszcze urocze. Do przygotowania kanapeczek z pastą z makreli użyłam mini sucharków pełnoziarnistych Sonko. Całość udekorowałam ulubionymi warzywami i ziołami, które dodały jeszcze więcej smaku przekąsce :) opakowanie mini sucharków pełnoziarnistych Sonko pasta z wędzonej makreli(...)smaku dodatki: żółta papryka ogórek pomidorki koktajlowe natka pietruszki koperek mięta Oczyszczoną ze skóry i ości rybę miksujemy z resztą składników i doprawiamy pieprzem. Na sucharki nakładamy po łyżeczce pasty. Umyte warzywa kroimy na małe kawałki. Możecie tak jak ja, wyciąć w nich wzorki. Użyłam do tego foremek do mini ciasteczek. Kanapeczki dekorujemy warzywami i świeżymi ziołami. Smacznego :) Wpis powstał

Mienta blog

Proponowane wyszukiwania