pasta - 16803 przepisów (strona:164/1121)

PASTA KANAPKOWA Z MIĘSA ROSOŁOWEGO (keto, LCHF, optymalna, bez glutenu) 207

Idealny pomysł dla tych, którzy lubią pić sam bulion i zostaje im mięso z gotowanego rosołu Robię kilka wariantów takiej pasty bo to co można do niej dodać ogranicza tylko Wasza fantazja i makro np. orzechy, cebulkę, chili, paprykę, szczypiorek, jajka itp. Tutaj najprostsza i najszybsza wersja na bazie mięsa i serka Wspaniale komponuje się jako dodatek do keto bułek(...)czosnek. Całość wymieszać i doprawić do smaku. Smacznego! — Celowo nie podaję BTW bo zależy ono od tego jakiego mięsa i w jakich proporcjach użyjecie do gotowania rosołu. Artykuł PASTA KANAPKOWA Z MIĘSA ROSOŁOWEGO (keto, LCHF, optymalna, bez glutenu) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF

Ola la LCHF
Hummus z oliwkami i suszonymi pomidorami oraz domowe bagietki 98

Kremowy, delikatny a przy tym wyrazisty w smaku hummus. Idealny z domowym pieczywem czy warzywami. Moja ulubiona pasta zdecydowanie. Mogłabym wcinać na okrągło.  Składniki (na baaaaardzo dużą miskę hummusu): 700 gram ciecierzycy z puszki  1/2 szklanki pasty tahini  100 gram suszonych pomidorów  150 gram zielonych oliwek  1/2 szklanki oliwy z oliwek  szczypta chili, soli(...)pozostawiam do kolejnego wyrośnięcia na 15-20 minut. Przed upieczeniem posmaruj pieczywo oliwą z oliwek lub roztrzepanym jajkiem. Piecz bułki maksymalnie 15 minut w temperaturze 180 stopni. Ciecierzycę, past tahini, suszone pomidory, oliwki, przyprawy, sok z cytryny oraz oliwę z oliwek zmiksuj na gładką pastę. Jeżeli jest zbyt gęsta dodaj odrobinę wody mineralnej. Na koniec dopraw do smaku jeżeli uznasz

Mango Papaja
Pad thai z wołowiną 440

jasnym sosem sojowym i płatkami chili, odstawiam w osobnej miseczce na czas przygotowania reszty składników. W drugiej misce dokładnie rozkłócam dwa jajka. W trzeciej misce mieszam wszystkie składniki sosu – pastę z tamaryndowca rozprowadzam wodą, dodaję cukier, pastę chili, ciemny sos sojowy i sos rybny. Wszystko mieszam do połączenia.   Imbir i czosnek obieram, czosnek przeciskam przez praskę a imbir ścieram(...)podania limonka do skropienia SKŁADNIKI SOSU PAD THAI 1 czubata łyżeczka cukru palmowego lub brązowego cukru 1,5 łyżki sosu rybnego 1 łyżka sosu sojowego ciemnego 1 pełna łyżeczka pasty z tamaryndowca 1 płaska łyżeczka pasty chili 2 łyżki wody

Karo in the Kitchen
Co jem w ciągu dnia z Green Box'em :) 171

więc z takim przygotowałam śniadanie. Do środka dodałam ok. 1/3 łyżeczki cynamonu oraz małego banana. Banalnie proste połączenie, a jakie smaczne.  II ŚNIADANIE   ⇨ Kanapka z pastą warzywną  Bazą kanapki był chleb żytni, natomiast dodatkiem zielona pasta, której głównym składnikiem okazał się groszek. Swoją drogą jadłam takową pierwszy raz i bardzo mi smakowała. Do tego pomidorki koktajlowe. Jeżeli(...)interesuje Was jaka to była konkretnie pasta zapraszam   TUTAJ . OBIAD  ⇨ Makaron z tuńczykiem w warzywnym sosie  Pomysł na te danie zaczerpnęłam z jadłospisu od Green Box'a. Szczerze, na początku byłam do niego nastawiona sceptycznie, bo jakoś tuńczyk nie pasował mi do gorącego dania. Ja zawsze jadałam go na zimno, najczęściej do sałatek. Ale z ciekawości postanowiłam

Zdrowie na języku :P
,,Choinki z ciasta francuskiego’’ 331

świąteczna przekąska, którą możecie zaserwować swoim gościom. Moim zdaniem to jedna z prostszych przystawek, który spełnia funkcję dekoracji na świątecznym stole. Składniki : 1 duże opakowanie ciasta francuskiego Połowa słoiczka pasty zielonej Połowa słoiczka pasty czerwonej Połowa słoiczka oliwek zielonych Ole! Około 20 dag sera żółtego pokrojonego w większą kostkę 10 plasterków wędliny grube patyki do szaszłyków Przygotowanie: Pół ciasta francuskiego(...)smarujemy pastą zieloną a drugą połowę pastą czerwoną. Na tej drugiej połowie układamy plasterki wędliny. Ciasto tniemy na paski wzdłuż dłuższego boku o szerokości ok. 2 cm. Nabijamy plasterki okrężnie na patyk tak, aby każda kolejna warstwa była nieco krótsza. Tak przygotowane choinki układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy choinki na 20 minut do piekarnika przy temperaturze

Podróż w kulinaria
Pasta z zielonych oliwek 165

Pasta z zielonych oliwek to jeden z najlepszych dodatków do kanapek. Szybka i banalnie prosta, a na dodatek bogata w zdrowe tłuszcze i sycąca. Świetnie sprawdza się również jako dodatek do dań, np. makaronów. Na pewno znajdziecie wiele zastosowań tego przepisu, od śniadań, przez obiady, aż po przystawkę na imprezę Składniki: 100g zielonych oliwek 20g nasion słonecznika 1 łyżka oliwy(...)łyżka posiekanej kolendry 1 łyżeczka soku z limonki sól, pieprz Przygotowanie: Oliwki odsączamy z zalewy, łączymy z nasionami słonecznika, oliwą, posiekaną kolendrą i sokiem z limonki. Blendujemy na gładką pastę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Artykuł Pasta z zielonych oliwek pochodzi z serwisu Taste and Cook

Taste and Cook
PASTA Z CZARNYCH OLIWEK 155

Pyszna pasta z czarnych oliwek z dodatkiem pestek słonecznika i suszonych pomidorów, sprawdzi się idealnie jako dodatek do chleba lub dip do nachos. Pierwszy raz takiej pasty próbowałam w jednej z krakowskich restauracji, gdzie podana była z chlebkiem jako czekadełko. Jej smak mnie od razu zachwycił i dlatego postanowiłam zrobić taką w domu. Spróbujcie sami Czytaj więcej → Artykuł PASTA

greengoodies
Pasta słonecznikowa z chrzanem 119

nawet nowotworami. Najwięcej jednak wartości odżywczych zachowują ziarenka jedzone na surowo, bez podoprażania. Świetne jako dodatek owsianek, musli, dressingów, jogurtów, czy sałatek. Po namoczeniu i zmiksowaniu tworzą bardzo smaczną pastę kanapkową. Do pasty możesz dodać wszystko co lubisz, by wzbogacić jej smak. Przepis na pastę np. z suszonymi pomidorami znajdziesz  tutaj . Ponieważ same zmiksowane nasionka są dosyć mdławe, przy(...)domowej  produkcji chrzanu jego dodatek nasunął się sam. To najlepsza pasta słonecznikowa jaką wyprodukowałam. Bardzo polecam! Składniki: 200 g słonecznika sól, pieprz sok z cytryny chrzan tarty - 2 łyżki 4-6 łyżek wody Wykonanie: ziarna słonecznika namoczyć w zimnej wodzie, najlepiej na całą noc. Moczenie ziaren nie tylko ułatwia blendowanie, ale czyni ziarenka łatwostrawnymi i zwiększa przyswajalość składników odżywczych

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tagliatelle z kremowym sosem serowym (Tagliatelle alla crema di formaggi) 125

makaronu typu tagliatelle 100 g sera gorgonzola 80 g sera pecorino 80 g sera parmezan 200 ml śmietany 18% s ól, pieprz **** INGREDIENTI 320 g di pasta tipo tagliatelle 100 g di gorgonzola 80 g di pecorino 80 g di parmigiano 200 ml di panna sale, pepe PRZYGOTOWANIE Przygotowanie sosu rozpoczynamy od pokrojenia gorgonzoli w drobną kosteczkę oraz starkowania(...)Mescolate bene tutti gli ingredienti con una frusta fino ad ottenere una salsa omogenea, densa e senza grumi. Per ultimo aggiustate di sale e pepe. Nel frattempo cuocete la pasta in abbondante acqua bollente, salata a piacere. Ugotowany makaron odcedzamy i mieszamy z przygotowanym sosem. Przed podaniem makaron oprószamy świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz startym parmezanem. **** Scolate la pasta

La grande e la piccola cuoca
Proste czerwone curry z kurczaka 150

mleka kokosowego 2-3 szalotki pokrojone w cienkie półplasterki 2 cm kawałek świeżego obranego imbiru 2 zielone papryczki chili 3-4 liście limonki kafir 2 łyżeczki czerwonej pasty curry 1 łyżka brązowego cukru 1,5 łyżki sosu rybnego 3 łyżki oleju do smażenia  opcjonalnie 1 mała marchewka pokrojona w cienkie plastry Proste czerwone curry z kurczaka - przygotowanie wariant(...)tradycjonalistów Na patelni rozgrzewam olej, dodaję czerwoną pastę curry i ciągle mieszając smażę około 2 -3 minut. Na drugiej patelni podsmażam na złoty kolor pokrojone w kostkę piersi kurczaka. Szalotki kroję w bardzo cienkie półplasterki, oczyszczone z nasion papryczki chili w cienkie plasterki, a imbir ścieram na tarce. Do pasty curry dodaję mleko kokosowe, cukier, sos rybny, liście limonki kafir

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Wegańska pasta do chleba 165

piasek niestety nic nie daje. W takich chwilach pomaga praca, zajęcie się czymś i chwilowe zapomnienie. U mnie pomaga też gotowanie i pieczenie. W towarzystwie łez powstała właśnie ta pasta. Idealnie sprawdza się jako dodatek do pieczywa oraz świeżych warzyw. Wegańska pasta do chleba puszka ciecierzycy słoiczek pomidorós suszonych w zalewie (ok. 6 sztuk + zalewa) sól, pieprz rozmaryn szczypta ostrej(...)misy blendera. Następnie dodaj pomidory suszone, zalewę (ok. 5-7 łyżek), sól, pieprz, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz suszony rozmaryn. Całość dokładnie zblenduj, aż do powstania jednolitej masy. Gotową pastę przełóż do słoiczka i przechowuj do. 3 dni w lodówce. Smacznego Artykuł Wegańska pasta do chleba pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
Klopsiki w sosie curry 425

dzień podania tylko odgrzać. Robi się je dość szybko. Sos nie ma wielu składników, ponieważ to uproszczona wersja tradycyjnego curry, a mimo to smakuje wyśmienicie. Pamiętajcie, że pasty curry różnią się ostrością, więc na początek warto dodać jedną łyżeczkę, a większą ilość zawsze można dodać później, doprawiając sos. Klopsiki: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 duże, surowe jajko(...)kolendry 4 łyżki bułki tartej sól morska, świeżo mielony pieprz klarowane masło lub olej do smażenia Sos curry: 400 ml mleczka kokosowego 1 czerwona cebula 1 niepełna łyżka czerwonej pasty curry (jeśli ma być mało ostre to 1 łyżeczka) 1 szklanka bulionu drobiowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka soku z limonki 1 łyżka zmielonych ziaren kolendry skórka otarta

Poezja smaku
Dobra dieta dla seniora w Akademii Smaku Sokołów przy herbacie Basilur 172

seksualną. Mogliśmy także poznać markę herbat Basilur. Pani Moniko dziękuję za opowieść o Sri Lance!  Szef kuchni Akademii Smaku przygotowała dla nas przepis na: Pierogi lub uszka nadziewane Pastą z ciecierzycy Sokołów „Z gruntu dobre”  ze smażoną cebulą i młodymi liśćmi szpinaku Składniki: • 200 g Pasty warzywnej z ciecierzycy Sokołów „Z gruntu dobre” (1 opakowanie) • 50 g cebuli(...)blacie posypanym mąką pszenną rozwałkowujemy ciasto na cienki placek. Okrągłym naczyniem lub metalowym pierścieniem wykrawamy placki o średnicy ok. 10 cm. Farsz: Na wykrojone ciasto układamy niewielką ilość pasty z ciecierzycy i formujemy pierogi lub uszka. Gotujemy krótko we wrzącej, osolonej wodzie. Dodatki: Cebulę kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy z dodatkiem oleju lnianego, soli i świeżo mielonego pieprzu. Gdy zmiękną

AZgotuj!
Łatwe czerwone curry z kurczaka 165

mleka kokosowego 2-3 szalotki pokrojone w cienkie półplasterki 2 cm kawałek świeżego obranego imbiru 2 zielone papryczki chili 3-4 liście limonki kafir 2 łyżeczki czerwonej pasty curry 1 łyżka brązowego cukru 1,5 łyżki sosu rybnego 3 łyżki oleju do smażenia  opcjonalnie 1 mała marchewka pokrojona w cienkie plastry Przygotowanie Łatwe czerwone curry z kurczaka - wariant(...)tradycjonalistów Na patelni rozgrzewam olej, dodaję czerwoną pastę curry i ciągle mieszając smażę około 2 -3 minut. Na drugiej patelni podsmażam na złoty kolor pokrojone w kostkę piersi kurczaka. Szalotki kroję w bardzo cienkie półplasterki, oczyszczone z nasion papryczki chili w cienkie plasterki, a imbir ścieram na tarce. Do pasty curry dodaję mleko kokosowe, cukier, sos rybny, liście limonki kafir

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Jesienny makaron w kremowym sosie z pieczonej dyni 168

patelnię, dodaj posiekane zioła i dopraw solą i pieprzem do smaku. 7. Ugotowany makaron wymieszaj z sosem. 8. Podawaj posypane serem pecorino/ fetą. Smacznego! Baked pumpkin sauce pasta Ingredients: 400g of penne pasta 700g peeled and deseeded pumpkin (I used: musk Provence pumpkin) 4 cloves of garlic 2 tomatoes 1 red bell pepper 1 teaspoon of fresh oregano 1 teaspoon(...)pepper and place vegetables on a tray with a pumpkin. 3. Add garlic in shells, grease everything gently with oil and bake at 200C for 30 minutes. 4. Cook pasta according to the instructions on the package. 5. Place baked vegetables into a food processor or blender, squeeze garlic from the shells, add chilli pepper and mix all into

Kuchnia w Słońcu Skąpana