pasta - 17303 przepisów (strona:169/1154)

Ziołowe tagliatelle z indykiem i papryką (Tagliatelle con tacchino, peperoni e erbe aromatiche) 135

przygotować coś wyjątkowego.  Polecam Wam serdecznie :) pięknego tygodnia ;):)   **** Oggi vorrei condividerei con Voi una ricetta che permetterà di ottenere un gustoso piatto a base di pasta in meno di 30 minuti: sto parlando delle tagliatelle paglia e fieno con tacchino, peperoni e cipolla rossa. L'aggiunta di erbe di provenza e aglio arricchirà poi il piatto(...)peperoni e alcune foglie di basilico. Aggiustate di sale e pepe. Cuocete il tutto per circa 10 minuti, mescolando di tanto in tanto. Nel frattempo   cuocete la pasta  in abbondante acqua salata. Ugotowany makaron wrzucamy na patelnię  z podsmażonym indykiem i papryką. Całość dokładnie mieszamy. Przed podaniem makaron dekorujemy listkami bazylii. **** Scolate la pasta e versatela

La grande e la piccola cuoca
Hummus z bobu 129

wodą. Obieramy z łupinek. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy chwile. Czosnek obieramy i wyciskamy sok z ½ cytryny. Do blendera wrzucamy wszystkie składniki i blendujemy na gładką kremową pastę. Przyprawiamy do smaku.Podajemy z ulubionymi warzywami pokrojonymi w słupki lub ulubionym pieczywem. Artykuł Hummus z bobu pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Hummus z burakiem czerwonym. Arabska pasta po polsku. 136

pieczonych warzyw, do sałatek oraz pieczywa. Klasyczny hummus rządzi, ale w kraju buraczka czerwonego grzechem byłoby nie przygotować hummusu z tym warzywem. Tym bardziej, że dzięki dodaniu rodzimej ćwikły pasta staje się lżejsza, bogatsza w smaku i nabiera cudownego (w dzisiejszych czasach chciałoby się rzec instagramowego) koloru. No a jak burak to i chrzan, który podkręca smak i sprawia(...)napiszcie mi o swoich wrażeniach. Jeżeli podobnie jak ja jesteście miłośnikami chrzanu, koniecznie zajrzyjcie tutaj sos chrzanowy Składniki: 1 puszka ciecierzycy 2 nieduże buraczki czerwone 3 czubate łyżki pasty tahini 1-2 łyżki tartego świeżego chrzanu 1 łyżka miodu 1-2 ząbki czosnku sok z 1/2 cytryny sól himalajska świeżo mielony pieprz olej lniany Dodatkowo: olej lniany czarnuszka sezam natka

Fitsweet.me
Kambodzański rybny amok 80

dodaje je też do zup zamiast liścia laurowego, żeby nadać trochę orientalnego smaku Potrawa oryginalnie jest podawana na liściach bananowca, ale niestety nigdzie nie dostałam. Składniki na 4 porcje: Pasta: 3 ząbki czosnku 2 cebulki (najlepiej szalotki) posiekane 3 łyżki trawy cytrynowej 3 cm imbiru 2 liście kafiru-posiekane 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka soli 1 papryczka(...)garście jarmuży lub szpinaku 1 jajko 2 posiekane liście kafiru 1 cebula posiekana 1 papryczka chili posiekana 300 g ryżu najlepiej jaśminowego Przygotowanie: Do malaksera wrzucić składniki na pastę i blendować aż powstanie gładka masa. Rozgrzać olej na patelni i dodać cebulę, chilli i dusić około 2 minut. Dodać wcześniej przygotowaną pastę, 1 łyżkę sosu rybnego, mleko kokosowe, liście kafiru

Katarzyna Skórska - dietetyk kliniczny
KANAPECZKI FINGER FOOD 113

zaletą jest minimalizm i  efektowność. Finger Food najczęściej podawane są na wykałaczkach, widelczykach lub w kieliszkach, tak aby utrzymać ich kształt i maksymalnie ułatwić jedzenie.  SKŁADNIKI NA PASTĘ Z WĄTRÓBKI :   250 g kremowego serka twarogowego 100 g wątróbki 1 malutka cebula sól. pieprz do smaku tymianek i rozmaryn do smaku(...)oleju, ciągle mieszając. Następnie doprawiamy do smaku i przekładamy na talerz. Kiedy wątróbka ostygnie mielimy ją blenderem z twarożkiem aż powstanie gładki krem. Odkładamy do lodówki aż stężeje. Pastę nakładamy do szprycy i wyciskamy na kanapeczki. Dekorujemy dowolnie.  GUACAMOLE :   1 duże, dojrzałe ( miękkie ) awokado 1 czerwona cebula 1/2 cześć czerwonej papryki 1 pomidor 1 ząbek czosnku odrobina chillli

Kulinarne Fantazje Marioli
Makaron z pesto z bakłażana (Pasta con pesto di melanzane) 151

mandorle senza buccia 30 g di parmigiano grattugiato 40-60 ml di olio extravergine d'oliva 5 foglie di basilico 5 foglie di menta sale, pepe 400 g di pasta   integrale tipo fusilli ( potete scegliere il formato di pasta che preferite) 20-30 g di parmigiano grattugiato PRZYGOTOWANIE Przygotowanie pesto rozpoczynamy od dokładnego umycia i osuszenia bakłażanów. Rozgrzewamy(...)relevate la polpa con l’aiuto di un cucchiaio, posizionando la polpa in un colino. Premete con una forchetta per far perdere l’acqua. Nel frattempo cuocete la pasta  in abbondante acqua salata e scolate al dente. Mettete nel tritatutto le foglie di basilico e menta, il parmigiano grattugiato, la polpa di melanzane e le mandorle; aggiustate di sale

La grande e la piccola cuoca
Wtorek: Linguini z sosem cytrynowym 114

makaronu i równie szybkie w wykonaniu. A przy tym pysznie smakuje. To niewiarygodne, że z kilku dość trywialnych składników można wyczarować tak smakowite danie. Pomimo użycia masła i śmietany, pasta jest lekka i odświeżająca. Wszystko za sprawą cytryny. Tu mała uwaga odnośnie tłuszczu w przepisie: jeśli się uprzecie, możecie zastąpić śmietanę jogurtem i ograniczyć ilość masła, ale wierzcie(...)będzie to dobry pomysł. Linguini potrzebuje dość solidnego sosu, bo to główny składnik pasty. Poza tym nie bójcie się tłuszczy, to nie one, wbrew powszechnemu przekonaniu są największym wrogiem naszych talii. W rozsądnych ilościach odrobina masła i śmietany nikomu nie zaszkodziła. Więcej pysznych i prostych przepisów z makaronem znajdziecie tutaj. Przepis na cytrynową pastę jest dość znany. Można go znaleźć

Niedzielny kucharz
Linguini w sosie cytrynowym 112

makaronu i równie szybkie w wykonaniu. A przy tym pysznie smakuje. To niewiarygodne, że z kilku dość trywialnych składników można wyczarować tak smakowite danie. Pomimo użycia masła i śmietany, pasta jest lekka i odświeżająca. Wszystko za sprawą cytryny. Tu mała uwaga odnośnie tłuszczu w przepisie: jeśli się uprzecie, możecie zastąpić śmietanę jogurtem i ograniczyć ilość masła, ale wierzcie(...)będzie to dobry pomysł. Linguini potrzebuje dość solidnego sosu, bo to główny składnik pasty. Poza tym nie bójcie się tłuszczy, to nie one, wbrew powszechnemu przekonaniu są największym wrogiem naszych talii. W rozsądnych ilościach odrobina masła i śmietany nikomu nie zaszkodziła. Więcej pysznych i prostych przepisów z makaronem znajdziecie tutaj. Przepis na cytrynową pastę jest dość znany. Można go znaleźć

Niedzielny kucharz
Zapiekanka makaronowa z mięsem i szparagami / Meat and asparagus pasta bake 173

pieprzem do smaku i wymieszaj. Posyp wierzch pozostałym serem, bułką tartą i parmezanem. Zapiekaj przez kolejne 20 minut do ładnego zarumienienia i podawaj. Smacznego! English version Meat and asparagus pasta bake (6 servings) Ingredients: 1 roasted duck or chicken breast, chopped 1 onion, sliced 200 g mushrooms, sliced 1 bunch (500 g) asparagus spears, ends removed and cut into(...)chunks 2 cloves garlic, minced 2 tablespoons olive oil 400 g your favorite pasta shape, cooked 1 (400 g) can diced tomatoes, drained well 200 g of melting cheese, shredded ¼ cup breadcrumbs ¼ cup freshly grated parmesan For the sauce: 2 tablespoons butter 2 tablespoons all-purpose flour 2 cups milk salt, pepper and ground nutmeg ¼ cup freshly grated parmesan Preparation

karmelowy
MAKARON RYŻOWY Z WARZYWAMI I PASTĄ CURRY 303

Makaron ryżowy z warzywami i pastą curry to pyszny pomysł na szybki obiad lub kolację. Do jego przygotowania wykorzystałam warzywa, które akurat miałam w lodówce. Pasta curry nadaje delikatnie pikantnego posmaku, a całość moim zdaniem smakuje wyśmienicie! 🙂 Składniki/ 3-4 porcje: – 400g makaronu ryżowego – 1 marchewka – 1/2 cebuli – 1 papryka czerwona Czytaj więcej → Artykuł MAKARON RYŻOWY Z WARZYWAMI I PASTĄ

greengoodies
Bardzo szpinakowa pasta z dodatkiem gorgonzoli i parmezanu 115

Bardzo szpinakowa pasta z dodatkiem gorgonzoli i parmezanu (P asta agli spinaci e gorgonzola) Z cyklu kuchnia włoska. Bardzo kremowa i szpinakowa pasta z odrobiną  dobrych dodatków oraz najważniejszego: serca. Składniki: 200 g świeżych liści szpinaku 100 g gorgonzoli  2 szalotki 5 ząbków czosnku (gwarancja dobrego smaku) 200 ml białego wytrawnego wina 200 ml śmietanki kremówki (wybrałam(...)czas skróciłam, do 10 minut a nawet 9, po czym odcedzony przełożyłam do sosu, dorzuciłam dwie garści parmezanu, można jedną, to tylko kwestia ochoty, chwilę podgotowałam i natychmiast podałam. Pasta wyszła bardzo kremowa i oczywiście smaczna. Zadowoliła nawet najbardziej wybredne podniebienia. Pamiętajmy jednak, że makaron w sosie kradnie nam wodę, dlatego konsumpcja wraz z delektowaniem się musi odbyć się natychmiast

Wino Francja Kuchnia
Pasta z selera i kaszy jaglanej 158

grupie "Co jedzą polskie bezgluty" ktoś umieścił przepis na pyszną pastę i choć ja nie muszę wystrzegać się glutenu, składniki pasty stosuję w mojej diecie i chętnie skorzystałam z przepisu. Pasta jest pyszna, smakuje trochę ja smalec ze skwarkami i dlatego polecam serdecznie. Pasta z selera i kaszy jaglanej. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Prosty chlebek z patelni z pastą paprykową i jajkami 143

Prosty przepis na genialne, pożywne śniadanie. Zdrowy, domowy chlebek upieczony na patelni w kilka minut i z zaledwie dwóch składników. Bez drożdży, wyrastania, zbędnych dodatków. Do tego pyszna pasta paprykowa nadająca całości lekko pikantnego smaku. Świeże pomidorki, oliwki, szczypiorek. A w roli głównej jajka z cudownie rozpływającym się żółtkiem. Wszystko połączone w przepyszną aromatyczną całość przy tak niewielkim wysiłku(...)już Was skusiłam? ;) To zapraszam po przepis! CHLEBEK Z PATELNI Z PASTĄ PAPRYKOWĄ I JAJKIEM Czas przygotowania 15 minut Składniki do przygotowania jednej porcji Chlebek z patelni 2 łyżki jogurtu naturalnego 3-4 łyżki mąki (u mnie pół na pół zwykła pszenna i orkiszowa pełnoziarnista) Odrobina oliwy Dodatki 2 jajka Pomidorki koktajlowe Oliwki Szczypiorek Pasta ajvar Jogurt naturalny Papryka słodka

HealthyCreations
Bardzo szpinakowa pasta z dodatkiem gorgonzoli i parmezanu 109

Bardzo szpinakowa pasta z dodatkiem gorgonzoli i parmezanu (P asta agli spinaci e gorgonzola) Z cyklu kuchnia włoska. Bardzo kremowa i szpinakowa pasta z odrobiną  dobrych dodatków oraz najważniejszego: serca. Składniki: 200 g świeżych liści szpinaku 100 g gorgonzoli  2 szalotki 5 ząbków czosnku (gwarancja dobrego smaku) 200 ml białego wytrawnego wina 200 ml śmietanki kremówki (wybrałam(...)czas skróciłam, do 10 minut a nawet 9, po czym odcedzony przełożyłam do sosu, dorzuciłam dwie garści parmezanu, można jedną, to tylko kwestia ochoty, chwilę podgotowałam i natychmiast podałam. Pasta wyszła bardzo kremowa i oczywiście smaczna. Zadowoliła nawet najbardziej wybredne podniebienia. Pamiętajmy jednak, że makaron w sosie kradnie nam wodę, dlatego konsumpcja wraz z delektowaniem się musi odbyć się natychmiast

Wino Francja Kuchnia

Proponowane wyszukiwania