pasta - 16803 przepisów (strona:157/1121)

Zupa z resztek. Forszmak 173

rozgrzewającą, pyszną zupę, można powiedzieć, że to gulasz, czy danie jednogarnkowe w stylu lubelskiego forszmaku. W tej dzisiejszej zupie jest kurczak z rosołu, kolorowa papryka, pomidory z puszki, trochę pasty paprykowej, ziemniaki z wczorajszego obiadu, kiełbasa, ogórek kiszony, fasola z puszki i zamrożona natka pietruszki. Do przygotowania zupy można wykorzystać również kawałki kiełbasy, szynki, gotowanego lub pieczonego mięsa, czy boczku(...)wędzonego, różne warzywa. Ja dodaję też kiszone ogórki i pastę paprykową z mojego przepisu, można ją zamienić na koncentrat pomidorowy. Jak macie pieczarki też mogą wylądować w tej zupie. Składniki na zupę z resztek: 1 gotowana ćwiartka kurczaka 1 kiełbasa np. śląska czy zwyczajna 1 cebula ½ czerwonej papryki ½ żółtej papryki 4 ugotowane ziemniaki z wczorajszego obiadu czerwona fasola z puszki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pasta z tuńczyka 811

Zobacz jak w 10 minut powstaje pyszna pasta z tuńczyka . Mój przepis jest super szybki, super prosty i bardzo uniwersalny. Pasta z tuńczykiem powstaje z tuńczyka z puszki oraz kilku łatwo dostępnych składników. - tylko 10 minut szykowania pasty - pasta na kanapki i do faszerowanych jaj - świetna na co dzień i od święta

AniaGotuje.pl
Grzanki z pastą ciecierzycy i pomidorkami 90

Niedawno na szybki obiad przygotowałam grzanki z pastą z ciecierzycy i pieczonymi pomidorkami.  Takie grzanki smakują najlepiej zaraz po przygotowaniu, czyli na ciepło. To dobry pomysł na niemarnowanie jedzenia, bo użyłam czerstwego chleba. Ten właśnie idealnie nadaje się do przygotowania grzanek. Wystarczy odrobina oliwy. Grzanki z pastą ciecierzycy i pomidorkami / 4 porcje Składniki: 3 łyżki ciecierzycy(...)koktajlowych czerwonych 4 łyżki startego pecorino 4 listki bazylii 4 1/2 łyżki oliwy z oliwek Przygotowanie: Ciecierzycę z puszki płuczemy pod bieżącą wodą. Odcedzamy i miksujemy na gładką pastę z 1/2 łyżki oliwy z oliwek. Doprawiamy do smaku, miksujemy ponownie. Na patelnię wylewamy 2 łyżki oliwy z oliwek. Układamy kromki chleba, obsmażamy z każdej strony. W tym samym czasie

Moja smaczna kuchnia
Pasta z fasoli z pomidorami i szpinakiem 114

już wiecie uwielbiam pasty do chleba. Sprawdzają się na śniadanie, przegryzkę przed obiadem i na spotkanie ze znajomymi z dodatkiem domowej tortilli lub nachos. Fasola jako główny składnik pasty sprawdzi się idealnie. Tą pastę robi się w kilka minut. Jest super zdrowa i pyszna. Wypróbujcie! Ilość porcji: 1 duży talerz Czas przygotowania: 15 minut Składniki: fasola – 1 puszka(...)zciemnieje i zrobi się gorzki. Następnie dodaj umyty szpinak i podgrzej go chwilę, do momentu, aż zmięknie. Dodaj sok z połowy cytryny, sól i pieprz do smaku. Zmiksowaną pastę przełóż na talerz, a na górę połóż szpinak. Podawaj z ulubionym pieczywem i odrobiną dobrej oliwy lub oleju lnianego. Smacznego! table.macro { font-size: 0.9em; } table.macro + p, table.macro + img { margin

wiecejwarzyw.pl
Madras z soczewicą i batatem 90

Dziś zdecydowałam się na najbardziej pikantny spośród sosów Patak’s. Znajdziecie go w produkcie 3 steps – w którym w osobnych saszetkach są przyprawy, pasta przyprawowa i sos pomidorowy. W saszetce z przyprawami jest czarny pieprz, chilli, goździki, liście curry i gorczyca, w drugiej saszetce z pastą przyprawową znajdziecie już większą ilość przypraw w tym kolendrę, kurkumę, kmin rzymski(...)ostatniej największej saszetce znajdziecie sos pomidorowy, ale z dodatkiem puree z cebuli czy puree z imbiru. Produkt zawiera naturalny konserwant w postaci octu, który wygotujecie podczas obróbki cieplnej. Pasta madras jest najbardziej pikantna, jednak możecie dodać tylko część chilli dostępnego w pierwszej saszetce. To zależy już tylko od Was. Do tak pikantnych smaków idealnie pasuje słodki batat! MADRAS Z SOCZEWICĄ

nietylkopasta.pl
Tagliatelle z brokułowymi pulpecikami i sosem pomidorowym (Tagliatelle con polpettine di broccoli e sugo al pomodoro) 108

leggermente una pirofila da forno e posatevi le polpettine ancora surgelate. Aggiungete un filo d'olio e infornate in forno preriscaldato a 180 °C per circa 10-15 minuti. Pasta Nel frattempo mettete sul fuoco l'acqua per bollire la pasta.  Quando sarà a bollore, salatela e mettete a cuocere le penne. Scolatele avendo cura che rimangano(...)dente. In una ciotola versate la pasta ben scolata, il sugo di pomodoro e mescolate il tutto. Per ultimo aggiungete le polpettine e spolverate il tutto con il parmigiano grattugiato. Una volta pronta, servite la pasta ben calda. Smacznego! Buon appetito

La grande e la piccola cuoca
Slow food w górach – Villa Greta i przepisy z puszystym serkiem 205

droga do spełniania marzeń jest kręta. Spróbowaliśmy wędzonego na zimno pstrąga z pobliskiej hodowli i serków, które David planował wykorzystać do przepisów. Almette z chrzanem idealnie pasowało do ryby. Pasta z pstrąga na serku jest zdrowsza, niż ta na majonezie, a dzięki cytrynie i świeżym ziołom, jej smak jest zupełnie inny i świeży. Przygotowaliśmy ją razem. Pasta z wędzonego pstrąga(...)solą i pieprzem. Serwujemy z grzankami (np. smarujemy pieczywo masłem i podsmażamy na suchej patelni). Jeśli nie zdobędziecie chrzanowego serka – użyjcie Almette śmietankowego i łyżki chrzanu ze słoiczka. Pastę można przyozdobić skórką z cytryny i koperkiem. Kolejny przepis Davida to miska zdrowia – tzw. budda bowl – miska wypełniona zdrowymi smakami. W tej wersji naczynie wypełniamy wytrawną “gryczanką

Poezja smaku
Tortilla z chrupiącym kurczakiem i warzywami 113

Składniki: Kurczak: 1 filet z kurczaka 150g gęstego jogurtu naturalnego 1 jajko papryka mielona – ostra i słodka sól i pieprz 1 szklanka mąki pszennej olej do smażenia Pasta warzywna: 1 czerwona papryka 1 pomidor 1 czerwona cebula świeża bazylia (+ opcjonalnie inne zioła) Dodatkowo: 15 dkg sera żółtego 5-6 placków tortilli z TEGO przepisu lub kupnych domowy sos czosnkowy PRZEPIS(...)Następnie kawałki mięsa wyjmujemy widelcem kolejno z marynaty i obtaczamy w mące *** *** Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso z dwóch stron na rumiano *** *** Następnie wszystkie składniki na pastę warzywną kroimy na średniej wielkości kawałki *** *** Warzywa blendujemy na jednolitą masę *** *** Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Na każdym placku tortilli układamy porcję pasty warzywnej *** *** Na paście kładziemy

Blog z Apetytem
Makaron z mięsem i grzybami w kremowym sosie pomidorowym / Pasta with pork, mushrooms and tomato cream sauce 157

zgęstnieje. Na minutę przed końcem gotowania wmieszaj szpinak i dopraw całość solą, pieprzem i cukrem do smaku. Na koniec wmieszaj ugotowany makaron. Podawaj danie posypane parmezanem. Smacznego! English version Pasta with pork, mushrooms and tomato cream sauce (6-8 servings) Ingredients: 300 g roasted pork (or other cooked meat), cubed 1 onion, diced 1 bell pepper, seeded and diced(...)cups double cream 1/4 cup red wine 2×400 g cans crushed tomatoes salt, pepper and sugar to taste grated parmesan cheese for serving 500 g long pasta (saghetti, tagliatelle), cooked and drained Preparation: Heat 2 tablespoons of oil in the large and deep pan, add onion, bell pepper an mushrooms and cook on medium heat for 15 minutes

karmelowy
Cielęcina z grzybami zapiekana pod ciastem francuskim (Spezzatino di vitello e funghi in gabbia di sfoglia) 102

Może być świetnym pomysłem na obiad dla całej rodziny a podany w pojedynczych kokilkach zyskuje bardziej elegancki wygląd.  **** Lo spezzatino di vitello con funghi champignon in gabbia di pasta sfoglia, è un piatto semplice ma allo stesso tempo sorprendente nel gusto e nell'aspetto. Può essere un'ottima idea per il pranzo di tutta la famiglia, specie(...)INGREDIENTI 400 g di  spezzatino di vitello Amica Natura Alcass * 400 g di funghi champignon  40 g di farina 150 ml di brodo vegetale 1 rotolo di pasta sfoglia 2 cipolle  2 spicchi d'aglio 1 rametto di rosmarino 2-3 rametti di prezzemolo olio extravergine d'oliva sale, pepe 1 tuorlo 1 cucchiaino di latte

La grande e la piccola cuoca
Najlepsze sycące kanapki – top 10 przepisów 237

jajko małe opakowanie śmietany łyżka ekstraktu z wanilii dżem z rokitnikiem lub inny kwaśny odrobina owoców – u mnie garstka mrożonych jagód i ananasa Pełny przepis tutaj. Kanapki z pastą jajeczną z sardynkami Jestem psychofanem past do chleba. Zwłascza takich, które robi się dosłowne chwilkę. Składniki: puszka sardynek razem z olejem 2 jajka ugotowane na twardo pół małej cebuli czerwonej(...)pokrojonej w kostkę 2 łyżki jogurtu greckiego natka pietruszki do dekoracji ziemniak lub batat – ugotowany w mundurku i przekrojony na pół Pełny przepis tutaj. Awanturka – pasta rybna do kanapek Lubicie klasykę? Nie ma nic lepszego rano niż pasta rybna do kanapek. W tym przepisie nie trzeba nawet czekać aż ugotują się jajka. Składniki: 2 małe puszki wędzonych sardynek

Ugotowane pozamiatane
Piątek: Spaghetti z krewetkami, grzankami i pistacjami 94

Chleb z makaronem?Jak najbardziej! Pasta z grzankami to niecodzienne połączenie dwóch mącznych składników: podsmażonego, chrupkiego chleba i miękkiego makaronu. Do tego słodkie pistacje, cytrusowym zest i mięta. Czas : 15 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 Pasta mollicata, czyli makaron z grzankami jest tradycyjnym daniem nadmorskiego regionu Basilicata (pogranicze Pugli, Kalabrii, ale generalnie można spotkać je powszechnie w całych(...)południowych Włoszech. To biedniejsza część kraju, gdzie ludzi nie było stać na tak wypasione dodatki do pasty jak sos bolognese. Musiał wystarczyć im czerstwy, podsmażony chleb. Dzisiaj makaron z grzankami jest jedym z chętniej przyrządzanych dań makaronowych, bo łatwo go zrobić, a smakuje naprawdę niecodziennnie. Chrupiące grzanki, miękki, choć oczywiście ugotowany al dente makaron stanowią ciekawe zestawienie. W naszym przepisie

Niedzielny kucharz
Makaron z kaczką i grzybami / Pasta with roasted duck and mushrooms 161

dodaj grzyby wraz z bulionem i gotuj dalej aż połowa odparuje. Wmieszaj do patelni makaron wraz z serem i dokładnie wymieszaj. Posyp natką pietruszki i podawaj. Smacznego! English version Pasta with roasted duck and mushrooms (4-5 servings) Ingredients: 1/4 cup sweet red wine 10 g dried mushrooms 150 g mushrooms , sliced salt, pepper vegetable oil and butter for frying(...)onion , diced 2 carrots, diced 300 g roasted duck, cut in large dice 2 tsp chopped fresh rosemary 1 cup chicken stock 400 g dried pappardelle or other wide pasta shape, cooked and drained 1/2 cup grated Parmigiano-Reggiano 2 tbsp chopped fresh flat-leafed parsley, Preparation: Place dried mushrooms in the bowl, add wine and let it soak

karmelowy
DayUp Wake&Joy jaglanka - Arteta 154

mogłyby powstać wersję z kaszą gryczaną!     Nazwa: DayUp Wake&Joy jaglanka owocowo-kokosowa Firma: Arteta Skład: Z jabłkiem i cynamonem – purée jabłkowe 59%, sok jabłkowy 16%, pasta z rodzynek 10%, śmietanka kokosowa 8%, cynamon 0,3%. Z malinami i bananem – purée jabłkowe 44,2%, sok jabłkowy 16%, purée bananowe 10%, purée malinowe 10%, śmietanka kokosowa 8%, kasza(...)jaglana 6,8%, pasta z daktyli 5%. Z wiśnią i kakao – purée jabłkowe 32%, purée wiśniowe 28%, sok jabłkowy 17%, śmietanka kokosowa 7%, kasza jaglana 7%, pasta z daktyli 7%, wiórki kokosowe 1%, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 1%. Masa netto: 120g Wartości odżywcze: Z jabłkiem i cynamonem – 100g/ 111 kcal, tłuszcz – 2,5g w tym kwasy tłuszczowe nasycone

Candy Pandas
Pulpeciki w sosie pomidorowym// Makaroniada 100

pomidorowym . Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego jajko cebula czosnek chleb/bułka 1/2 szkl. mleka 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz, przyprawy ( przyprawa do mięsa, ziele angielskie, liść laurowy, oregano) pasta pomidorowa w kartonie świeża bazylia Chleb/bułkę moczę w mleku. Cebulkę i czosnek kroję w drobną kostkę. Do mięsa dodaję cebulę, czosnek, jajko, wyciśniętą, dobrze rozrobioną bułkę/chleb, musztardę, przyprawy(...)liściem laurowym. Formuję pulpeciki wrzucam na wrzątek mieszam i gotuję na średnim ogniu 10- 15 minut. Po tym czasie wyciągam pulpeciki. Do wody, w której się gotowały dodaję pastę pomidorową, czosnek, oregano, pieprz ziołowy i zagotowuję, sos zagęszczam albo sosem pomidorowym/pieczeniowym z torebki lub dwie łyżki mąki rozrabiam w małej ilości zimnej wody wlewam do sosu i dobrze mieszam

Na moim talerzu