Ajvar z pieczonej papryki i bakłażana

Ajvar z pieczonej papryki i bakłażana

Ajvar z pieczonej papryki i bakłażana

Ajwar jest lekko pikantną pastą warzywną, z wyczuwalną nutką goryczki. To specjalność kuchni bałkańskiej pochodząca z kuchni serbskiej. Pastę tą możesz wykorzystać do kiełbaski z grilla lub posmarować nią kanapkę. Zdecydowanie różni się od pomidorowego ketchupu, jednocześnie z powodzeniem może go zastąpić. Wyczuwalny gorzki smak jest atutem tego warzywnego sosu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Bałkański ajvar z bakłażanem i pieczoną papryką 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Sos K... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.