papryki faszerowane - 2038 przepisów (strona:31/136)

21 przepisów na kolację, na ciepło! 23442

warzywa z włoskim serem mozzarella Farfalle z brukselką, natką pietruszki i czosnkiem Frittata z cukinią i oregano Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami  Pełnoziarnisty ryż z cukinią, czosnkiem i cebulą w natce pietruszki Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Pieczona dynia z cukinią w ziołach

Moja smaczna kuchnia
Bożonarodzeniowe tradycje kulinarne - Hiszpania 229

jednak Hiszpanie nie zachowują w tym dniu postu i na stole pojawiają się dania mięsne.  Popularne przystawki to małże, krewetki z czosnkowym majonezem, pimentos rellos de bacalao , czyli papryki faszerowane suszonym dorszem lub półmiski zimnych mięs (np. sławnej szynki jamon czy kiełbasy chorizo) i serów. Po nich następuje zupa, zazwyczaj rybna lub z owoców morza . W Katalonii popularna jest

Chilli Czosnek i Oliwa
15 przepisów na dania z papryką 266

Duszone warzywa z włoskim serem mozzarella Kurczak z cukinią i zieloną papryką w pomidorach Leczo Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami Penne z grillowanymi warzywami Ratatuja z soczewicą Ryż tricolore z grillowanym kurczakiem Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem Serek Capri czosnkowo-koperkowy Gulasz z żółtej fasolki szparagowej w pomidorach Pappardelle z mięsem Duszone warzywa śródziemnomorskie Grillowane kanapki razowe Chrupiące grzanki czosnkowe Sałatka

Moja smaczna kuchnia
Gotowanie z Okrasą. 369

Kiedyś na samym początku jak tylko się ona pojawiła podjęłam próbę gotowania z Pascalem i przygotowałam Tortillę z Chorizo i serem Manchago jednak nie byłam specjalnie zadowolona. Również robiłam faszerowane papryki wg. Okrasy, tutaj smakowało już lepiej. Dzisiaj wybór padł na Okrasę i wypróbowanie piersi w panierce serowej z pesto. Efekty przerosły moje najśmielsze oczekiwania. Wyszło rewelacyjnie! Mogłabym jeść

Brzuszki Łakomczuszki
3 lata Pasji Smaku! 222

postów - 966 komentarzy - 89 obserwatorów Przez te 3 lata korzystaliście z naprawdę wielu przepisów, jednak największą popularnością cieszyła się ta 5: Sałatka z zupek chińskich Zapiekanka makaronowa z kurczakiem Papryka faszerowana mięsem mielonym Muffinki czekoladowe Sałatka z zielonych pomidorów Przez ten czas udało mi się być na kilku ciekawych wydarzeniach kulinarnych , opisać kilka restauracji i uczestniczyć w dwóch edycjach Food

Pasja Smaku
Bakłażan faszerowany mięsem 230

Faszerowane warzywa to szybki i prosty obiad idealny na jesienne popołudnia. Niedawno były faszerowane papryki , dzisiaj przedstawiam wam bakłażana. Zasada jest podobna, tyle ze nie nadziewam go surowym mięsem a smażonym. Połączenie jego delikatności z mozzarella i ostrymi przyprawami to pyszne połączenie. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Faszerowana papryka spiczasta 327

Poza tym można się najeść, a do tego potrawa bardzo estetycznie prezentuje się na talerzu. Można z powodzeniem podać gościom na uroczystości rodzinnej bądź partnerowi na romantycznej kolacji. Papryka spiczasta faszerowana kaszą pęczak Składniki: 200 g papryki spiczastej (dwie sztuki); 100 g kaszy pęczak; 15 g pomidorów suszonych; 10 g koperku; 35 g sera Blue; pieprz; tymianek. Krok po kroku(...)dodaję ugotowaną kaszę. Mieszam całość-ser powinien się ładnie rozpuścić i skleić pozostałe składniki. Na końcu doprawiam pieprzem.          Następnie odcinam górną część papryki, czyszczę środek i faszeruję kaszą. Gotowe smaruję masłem ghee, posypuję świeżym tymiankiem i wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut. Po tym czasie danie jest gotowe ! Smacznego ! Miłego

Życie na widelcu
PIECZONE PAPRYKI FASZEROWANE MIĘSEM RYŻEM I BOCZNIAKAMI 244

Paprykę można faszerować dowolnie. Jest idealnym daniem na przyjęcia i obiadokolacje. Pięknie się prezentuje i wyśmienicie smakuje.  Można podawać ją w wersji bezmięsnej. Ja z racji ,że miałam boczniaki - wykorzystałam je w przepisie. Można zamiast nich użyć pieczarek, bądź pominąć grzyby. Pasują też świeże kurki a zamiast ryżu - kasza kuskus lub inna ulubiona. Kombinacja składników zależy od smaków(...)waszej pomysłowości.   Składniki na 3 porcje papryk: 3 szt. czerwonej papryki (kolor zostawiam do wyboru) 70 g ryżu ( niecała torebka ) 250 g mielonego mięsa 5 szt. boczniaków 3-4 łyżki posiekanych i obranych ze skórki pomidorów (ja użyłam z puszki)  1 jajko 1/2 dużej cebuli 2 ząbki czosnku świeże listki oregano garść zielonej pietruszki 1 łyżka ziół prowansalskich

potrawyregionalne
PAPRYKA FASZEROWANA 313

pestek winogron i wrzucamy kolejno pokrojonego bakłażana oraz por - smażymy pod przykryciem do momentu aż bakłażan zmięknie. Doprawiamy do smaku i mieszamy z ugotowanym ryżem. Odcinamy "wieczko" papryki i faszerujemy. Tak przygotowane papryki układamy w naczyniu żaroodpornym (wysmarowanym wcześniej olejem) i pieczemy pod przykryciem w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Smacznego

wege i kropka
Jajka w sosie chrzanowym na zimno 273

układamy jajka. Odsyłam również do innych moich przepisów na jajka: Jajka W Sosie Rzodkiewkowym Jajka Faszerowane Łososiem Jajka Faszerowane z suszonymi pomidorami Jajka Faszerowane Szynką I Papryką Jajka Faszerowane Tuńczykiem Jajka Faszerowane Pieczarkami Szybka Przystawka Z Jajek I Ogórków Artykuł Jajka w sosie chrzanowym na zimno pochodzi z serwisu Przepisy Kulinarne

e-PrzepisyKulinarne
Papryka Mocno Nadziana, choć wegetariańsko 247

miseczki soczewicę gotujemy w osolonej wodzie cebulę szatkujemy, ząbki czosnku rozgniatamy i siekamy, podobnie natkę, dodajemy do usmażonego bakłażana fetę kroimy w kostkę 3 papryki kroimy na połówki, tak aby nadawały się do faszerowania, czwartą filetujemy, kroimy na mniejsze kawałki, smażymy na odrobinie oliwy, doprawiamy słodką papryką, dodajemy 2 łyżki ketchupu. przekładamy do wysokiego naczynia, blendujmey, dodajemy musztardę, pomidory oraz

Luźna Kuchnia
PAPRYKA FASZEROWANA 172

paprykę można faszerować na różne sposoby, ja postanowiłam użyć do farszu kaszy kuskus i wątróbki, danie wyszło przepyszne     SKŁADNIKI 3 papryki Farsz: 25 dag wątróbki drobiowej, 1 cebula, ½ szkl. kaszy kuskus błyskawicznej, 150 g sera feta, sól, pieprz, papryka słodka WYKONANIE Cebulę kroimy w kostkę, obsmażamy na złoto, dodajemy wątróbkę i obsmażamy ze wszystkich stron, gdy wystygnie drobno

słodki bratek
Papryka faszerowana ryżem i suszonymi pomidorami 149

weekend będzie mięso. Wczoraj uzgodniłam z tatą szczegóły i jak wszystko się uda, na stole wyląduje królik. Ale póki co, nadal męczę Was moją typową kuchnią. Tym razem faszerowana biała papryka w sosie pomidorowym. My dodaliśmy do niej na koniec harissę , od której jesteśmy uzależnieni.  Składniki: 4 duże białe papryki 3/4 szklanki ciemnego ryżu 8 suszonych pomidorów 1 cebula(...)solą i pieprzem, mieszamy. Sos - na patelni rumienimy pokrojoną w kostkę cebulę i rozdrobniony czosnek, dodajemy passatę i przyprawy, zagotowujemy, pod koniec wrzucamy liście bazylii. Papryki myjemy, nacinamy wzdłuż i delikatnie wydrążamy pestki, faszerujemy ryżem. Na dno naczynia żaroodpornego wylewamy sos, wykładamy papryki, przykrywamy np. folią aluminiową i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. 10 minut przed końcem pieczenia

Kardamonovy
Poniedziałkowy "fit" - Cukinia faszerowana ryżem z suszonymi pomidorami, papryką i kurczakiem 440

cukinii, którą przygotowałam z ryżem z pomidorami, papryką, soczewicą i kurczakiem. To pyszne połączenie, które pasuje  zarówno na obiad jak i na kolację.   Cukinia faszerowana ryżem z suszonymi pomidorami, papryką i kurczakiem SKŁADNIKI : 2 niewielkie cukinie  125 g ryżu z pomidorami i papryką SyS 150 g piersi z kurczaka 1/2 papryki czerwonej 1 ząbek czosnku(...)wraz z przeciętym ząbkiem czosnku i całość podduszamy przez 5 minut. Po tym czasie dodajemy ugotowany ryż i mieszamy. Cukinie kroimy na pół wzdłuż. Wydrążamy jej środek. Faszerujemy uzyskanym farszem. Układamy paprykę w naczyniu do zapiekania, które przykrywamy i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 30 minut.  (Naczynie wykładam przeciętą torebką do pieczenia - można nasmarować tłuszczem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pieczarki faszerowane puree ziemniaczanym z boczkiem i cebulką 151

Pieczarki faszerowane puree ziemniaczanym z boczkiem i cebulą to proste i pyszne danie, w dodatku ładnie prezentuje się na talerzu. Mogą być samodzielnym daniem lub przystawką. Smakują doskonale i są sycące. Przepis nie jest skomplikowany i opiera się na ogólnodostępnych składnikach. Polecam! Składniki: 400 g dużych pieczarek 1 kg ziemniaków 1 cebula 100 g wędzonego boczku 2 żółtka 1 łyżka(...)piekarniku nagrzanym do 180°C przez około30 minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Bataty faszerowane soczewicą, pomidorami, jarmużem i fetą → Grillowana bagietka faszerowana pieczarkami i serem lazur → Zupa pieczarkowa ze szpinakiem → Cukinia faszerowana mięsem mielonym i papryką → Bakłażan faszerowany dorszem z sosem pomidorowo – śmietankowym Artykuł Pieczarki faszerowane puree ziemniaczanym z boczkiem i cebulką pochodzi

Oryginalny smak

Proponowane wyszukiwania