papryki faszerowane - 2038 przepisów (strona:39/136)

Grecka uczta z Pascalem 160

pyszne zamieszanie zorganizowała, wszystko, co wykorzystaliśmy do jej wyprawienia. A wyprawiliśmy bardzo duże przyjęcie na milion osób! Naprawdę… Na pierwszy ogień poszły dania meze. Czerwone cebule faszerowane mielonym mięsem, papryką, kolendrą. Połowa z cynamonem, połowa na ostro. Do tego baba ghanoush z pieczonych bakłażanów – gdybyście powtarzali w domu, przebijcie je wiele razy widelcem, inaczej Wasz piekarnik, kuchnia

GRUBY WAŁEK
Pieczarki faszerowane mięsem i papryką 221

tradycyjne koreczki, kanapeczki i szaszłyki? Czas na faszerowane pieczarki :) Pieczarki możemy faszerować na wiele sposób i dzisiaj taki prosty oto pomysł, który świetnie sprawdza się na przekąskę. Pieczarki faszerowane mięsem i papryką SKŁADNIKI: 4 duże pieczarki 2 łyżki mięsa mielonego wieprzowego 2 plastry papryki czerwonej 2 plastry cebuli białej olej sól i pieprz 1 łyżka tartej mozzarelli szczypiorek do dekoracji

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ryż z cukinią i fenkułem na ostro 178

Przepis na FASZEROWANE CUKINIE I PAPRYKI BRĄZOWYM RYŻEM, FENKUŁEM I WOŁOWINĄ ( NA OSTRO ) Składniki potrawy, którą wykonałam w woku: 400 g mielonej wołowiny (dobrego gatunku) 2 młode cukinie  2 białe papryki 2 woreczki ugotowanego al dente brązowego ryżu 1 mały fenkuł 1/4 papryczka  chili 100 g sera mozzarella 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 1 wiązanka natki pietruszki

Bon Appetit Małgorzaty
Dieta śródziemnomorska - zasady diety 251

jednorazowo spożywano ok 60 g ( pamiętacie, co pisał Dr. Henry Blackburn – „trochę jagnięciny” ). Grecy są mistrzami w tworzeniu dań łączących warzywa z niewielką ilością mięsa , pamiętam np. gemistę – papryki i pomidory faszerowane ryżem i odrobinką mielonego mięsa. Nieduże ilości mięsa podaje się również w przystawkach – przykładem mogą być dolmades , liście winogron faszerowane ryżem oraz mięsem. Oczywiście w kuchni greckiej znajdziemy

Chilli Czosnek i Oliwa
Cukinia po meksykańsku 151

Cukinia po meksykańsku Cukinia faszerowana mięsem mielonym, fasolką, papryką, ryżem oraz sosem pomidorowym i zapiekana pod pierzynką z żółtego sera to wspaniały pomysł na smaczny i szybki obiad lub przystawkę na przyjęcie. Polecam!     Składniki: 3-4 młode cukinie średniej wielkości 300g mięsa mielonego – wieprzowego 1 cebula 2 ząbki czosnku pół czerwonej papryki 1 pomidor pół szklanki kukurydzy konserwowej

Blog z Apetytem
Faszerowany bakłażan z wędzona papryka 133

FASZEROWANY  BAKŁAŻAN                            Z WĘDZONĄ PAPRYKA                        SKŁADNIKI: 2 Bakłażany 1 Słodka papryka  czerwona Mozzarella Pieczarki 1 Natka pietruszki 1/2 natki kolendry 1 szczypior pół pora Wędzona papryka w proszku sól,pieprz(...)również kroimy drobno. Paprykę i pieczarki tarkujemy na dużych oczkach Wszystko wrzucamy do miski dodajmy jajko ,sól pieprz i wędzoną paprykę (papryki nie za wiele) Wszystko razem mieszamy. Wyciągamy nasze bakłażany,i jak troszkę przestygną faszerujemy je. Smarujemy pędzelkiem  Oliwą z oliwek i pieczemy pod przykryciem następne 30 min na programie fun 150 C * Cebule delikatnie nacinamy jedna warstwę

Viola cooks with passion
Papryka faszerowana czerwonym ryżem i dodatkami 157

Cena papryki w sklepach jest już do zniesienia. Zrobiłam więc na obiad faszerowaną czerwonym ryżem i innymi dodatkami. Lubię takiego typu dania. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Papryka faszerowana kaszą i orzechami 138

Papryka z racji swojego kształtu tworzy naturalny koszyczek, który aż się prosi żeby nafaszerować go pysznymi dodatkami. Dzięki zastawieniu mięsa i warzyw oraz dodatkowi orzechów takie danie jest pełnowartościowym posiłkiem dla całej rodziny.   Składniki: 6 czerwonych papryk szklanka kaszy bulgur łyżka oliwy łyżka masła 10 pieczarek biała cebula 2-3 ząbki czosnku 500g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 3 gałązki(...)przykryciem 8-10 minut. Farsz mięsno-warzywny łączymy z kaszą i orzechami. W razie potrzeby doprawiamy do smaku. Papryki myjemy, przekrawamy na pół, wydrążamy gniazdo nasienne i faszerujemy. Można wg gustu wierzch papryki posypać startym żółtym serem lubparmezanem. Zapiekamy w 180 stopniach C przez 20-25 minut. Czas przygotowania: 45 ' Trudność: łatwe Ilość porcji: 6 Kaloryczność: 49 0 kcal / porcja

Pyry na Gaz
Papryczki faszerowane 149

Papryczki faszerowane to klasyczne jesienne danie. Niezwykle proste w przygotowaniu a podane z sosem pomidorowym robi dobrze kubkom smakowym. Składniki na papryczki: 7-8 średnich papryczek żółtych  250 gr mięsa mielonego 100 gr ryżu 1 jajko sól pieprz papryka słodka wędzona / opc. ostra gotowy bulion ewentualnie kostka rosołowa Przygotowanie : Papryczki płuczemy w wodzie i wycinamy z nich szypułkę razem(...)papryczki układamy na stojąco w niedużym wysokim garnku np. rondlu i zalewamy ciepłym bulionem. Całość stawiamy na piec i zagotowujemy. Później zmniejszamy ogień i dusimy do miękkości papryki (sprawdzamy to wykałaczką). Papryczki faszerowane mięsem mielonym podajemy na ciepło polane sosem pomidorowym. Przepis na sos pomidorowy << Kliknij

Mechanik w kuchni
Nadziewana karkówka pieczona w kapuście 5175

karkówki nafaszerowane cebulą, wędzonym boczkiem oraz papryką i pieczone na kiszonej kapuście wychodzi bardzo aromatyczne, kruche oraz przepyszne. Do tak przygotowanego obiadu polecam podać pieczone ziemniaczki, które zrobimy w piekarniku, razem z mięsem     Składniki: ok. 1,3 kg karkówki 1 cebula 10dkg wędzonego boczku kawałek czerwonej papryki kawałek żółtej papryki 500g kapusty kiszonej 2 ząbki czosnku Przyprawy: sól(...)przecinamy do końca, dół mięsa ma pozostać w całości) *** *** Mięso przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem oraz przeciśniętym czosnkiem *** *** Cebulę oraz boczek kroimy w plasterki *** *** Następnie mięso faszerujemy boczkiem oraz cebulą *** *** Papryki kroimy w paseczki *** *** Między plastry karkówki układamy naprzemiennie raz czerwoną, a raz żółtą paprykę *** *** Nafaszerowane mięso układamy w żaroodpornym naczyniu i obkładamy kiszoną kapustą. Całość przykrywamy folią aluminiową *** *** Wstawiamy

Blog z Apetytem
Pieczarki faszerowane wołowiną 161

Dzisiaj polecam kolejny mój pomysł na to danie: Pieczarki faszerowane wołowiną. Pyszne, proste i szybkie danie mięsne. Do farszu wykorzystałam mieloną wołowinę, podsmażone ogonki pieczarek, por, paprykę, ser mozzarella. Przepis na pieczarki faszerowane wołowiną, warzywami i serem mozzarella. Składniki na 8 sztuk dla 2 osób: 8 dużych pieczarek posiekane ogonki pieczarek 1 mały por 150 g mielonej wołowiny 2 łyżki(...)Wykręcamy ogonki i siekamy je w bardzo drobną kostkę. Por i paprykę kroimy w kosteczkę, dodajemy pokrojone ogonki pieczarek i podsmażamy na złoto na rozgrzanym oleju rzepakowym. Doprawiamy odrobiną soli. Gdy farsz wystygnie, dodajemy mieloną wołowinę wraz z siekanym serem mozzarella. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Faszerujemy pieczarki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do chwili rozpuszczenia

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Papryki faszerowane mięsem i pieczarkami 146

Składniki: 4 papryki 1 woreczek kaszy/ryżu 6szt pieczarek 1 cebula 100g mięsa mielonego  ser żółty 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżka oleju sól, pieprz Przygotowanie 1. Kasze ugotuj według instrukcji na opakowaniu 2. Między czasie na patelni rozgrzej olej i zarumień pokrojoną w kostkę cebulę. 3. Dodaj mięso mielone(...)przypraw do smaku. 4. Na sam koniec dorzuć na patelnie pokrojone pieczarki i smaż 3-4min. 5. Całość połącz z ugotowaną kaszą i przypraw ostrą papryką. 6. Papryki rozkrój na pól i faszeruj przygotowanym farszem. 7. Ser zetrzyj na grubych oczkach i posyp przygotowane papryki. 8. Piecz w piekarniku w temp. 200'C przez ok 30min. Smacznego

FITBUuK
Jajka faszerowane, czyli danie na wielkanocne śniadanie 143

naturalnego. W wersji wegetariańskiej można zaś zastąpić szynkę 3 grzybkami marynowanymi. Jajka faszerowane serem żółtym, szynką i ogórkiem Składniki: 8 jajek 2 plasterki szynki pół ogórka konserwowego 1 łyżka żółtego sera startego na tarce o drobnych oczkach 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól pieprz czerwona papryka słodka lub ostra do oprószenia jajek Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy (najlepiej(...)mieć gładką konsystencję). Próbujemy masę i w razie potrzeby doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Tak przygotowanym farszem wypełniamy białkowe „miseczki”. Gotowe jaja przyprószamy z wierzchu czerwoną papryką. Przepis na Jajka faszerowane serem żółtym, szynką i ogórkiem w wersji do wydruku i PDF. Artykuł Jajka faszerowane, czyli danie na wielkanocne śniadanie pochodzi z serwisu Kulinarne Impresje

KulinarneImpresje.pl
Papryki faszerowane - z mięsem i z brokułami 228

W imieniu sieci   Intermarche , zostałam zaproszona przez firmę Blomedia do przetestowania przepisów znajdujących się w nowej gazetce sklepu. Moim zadaniem było przyrządzenie dania z

Stare Gary
Wegańska papryka faszerowana ryżem z dodatkami 196

Końcówka lata wiąże się z wykorzystaniem w mojej kuchni dużej ilości pomidorów (mam bzika na punkcie ich smaku, zapachu, kolorów i uprawy) i papryki. Dziś przedstawiam

Weekendy w domu i ogrodzie

Proponowane wyszukiwania