papryki faszerowane - 2038 przepisów (strona:42/136)

Szpinakowy filet z kurczaka z sosem maślano-czosnkowym 153

mimolette- 60g Papryka czerwona- 50g Masło- 80g Sól, pieprz, papryka w proszku Dodatki Brokuł- 180g Kalafior- 110g Pieczarki- 50g Masło- 20g Papryka w paski- 40g Czosnek- 14g Sól i pieprz Sos Czosnek- 8g Masło- 45g Piersi z kurczaka oczyść i naciąć  kieszonki na 3/4 głębokości. Szpinak odmrozić i odcisnąć z wody, przesmażyć z czosnkiem, papryką (kostka) i masłem, przyprawić(...)Sery zetrzeć na tarce, ser śmietankowy podgrzać w mikrofali- 2min. Sery i  szpinak  dokładnie wymieszać. Filety przyprawić solą, pieprzem i papryką w proszku  i faszerować farszem szpinakowo-serowym. Na natłuszczonej brytfance ułożyć filety i zapiekać w piekarniku w 170C z termo obiegiem- 20 minut. Dodatki: Warzywa podsmażać do miękkości na maśle z dodatkiem czosnku. Sos Na maśle

serzmiesem
Udka bez kości faszerowane po węgiersku 206

Udka bez kości i skóry dostępne są w każdym sklepie. Nadają się do faszerowania, ja proponuję je faszerowane po węgiersku, z papryką, ogórkiem, owinięte boczkiem. Smakują każdemu:).  6 szt. udek bez kości  1 papryka czerwona 1 papryka zielona 3 ogórki konserwowe  1 cebula 3 łyżki ajwaru  3 plastry sera 12 cienkich plastrów wędzonego boczku  sól

Szefowa kuchni
Sałatka z cukinii- do słoików 27478

słoików i na wierzch każdego wlewamy łyżeczkę oliwy lub oleju. Zakręcamy i pasteryzujemy około 10 minut po zagotowaniu *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM RÓWNIEŻ: KETCHUP Z CUKINII Z PAPRYKĄ PRZEPIS TUTAJ CUKINIA FASZEROWANA PRZEPIS TUTAJ PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY

Blog z Apetytem
Pizza z rukolą, pomidorkami, mozzarellą i mascarpone 225

minut. Na upieczonej pizzy rozłożyć rukolę. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Pizza Margherita → Pizza ze szpinakiem, ziemniakami, anchois i czarnymi oliwkami → Cukinia faszerowana mięsem mielonym i papryką

Oryginalny smak
Tarta z cukinią i serem fetą 154

tartę.....moje sprawdzone, które wykorzystuję od niedawna i uważam za najsmaczniejsze. Polecam także z każdym innym wytrawnym, nie słodkim, farszem. W sezonie letnim uwielbiam wykorzystywać cukinię czy paprykę....tym razem nie faszeruję cukinii, tylko to ona stanowić dziś będzie składnik farszu ;) Składniki na tartę: 250 g mąki pszennej (można zmieszać z krupczatką) 120 g masła 1 żółtko 50 ml wody

upichcic
Papryka faszerowana kaszą bulgur 137

3 papryki ładne czerwone 120 g kaszy bulgur 300 g mięsa mielonego sól pieprz jajko oregano szczypta cynamonu pieprz ziołowy staropolski 3 pomidory 1 cebula 200

Gotowanie jest łatwe
jajka faszerowane z paryką peperoni 105

Polecam jajka faszerowane na ostro z papryką peperoni

Ugotujmy Coś
Papryka faszerowana kaszą jaglaną i mięsem w sosie warzywnym 157

4 nieduże papryki 0,5 szkl kaszy jaglanej 250 g mięsa drobno mielonego sól pieprz pieprz kolorowy Kamis 1 jajko szczypta czosnku niedźwiedziego 4 pomidory 3

Gotowanie jest łatwe
Faszerowana papryka pieczona 152

Uwielbiam faszerowane warzywa, a najbardziej paprykę. Zawsze robiłam papryki te bardziej okrągłe a tym razem pokusiłam się o paprykę żółtą i pomarańczową taką podłużną. Szczerze przyznam, że choć ta papryka jest smaczna to zostanę wierna tej okrągłej. Jest wygodniejsza w użyciu i bardziej mi smakuje. Ale oczywiście Wy możecie uważać inaczej, wszak to kwestia gustu co wolimy a czego

Ewa w kuchni
Kurczak faszerowany mięsem mielonym 462

świeży kurczak - 2 kg, 500 g mięsa mielonego, 10 pieczarek, 1 cebula, 2 łyżki oliwy, 1 jajko, 2-3 łyżki kaszy manny, sól, pieprz, majeranek, słodka papryka.     Polecam także  kurczaka faszerowanego pieczarkami, przepis tutaj . Przygotowanie:   Kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Pozbawiamy go kości, czyli tzw. luzowanie kurczaka. Kurczaka kładziemy na blacie piersiami do dołu. Nacinamy

Aga w kuchni
Ktoś nam podłożył świnię! …. 173

szynka peklowana parzona(wg przepis San Jacinto) - wyroby szynkowarowe: szynkowa i golonkowa (od San Jacinto) , schab faszerowany pieczony w całości w wykonaniu obu Piotrów - rolada z boczku faszerowana mięsem mielonym z paprykami - tuszonka w słoikach według norm radzieckiego GOST-u - bigos - gulasz piwny z dodatkiem papryki czerwonej i zielonej - zrazy wieprzowe zawijane z karkówki - tradycyjne kotlety mielone - improwizowane przez

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Faszerowane pomidory 176

koncu zmobilizowalam sie do zrobienia tego fantastycznego dania, jakim sa pomidory faszerowane. Wiele razy jadlam pomidory w tej wlasnie postaci, ale chyba w tym zestawieniu smakuja mi najbardziej. Nadzienie jest dosc delikatne, a za sprawa sera lepkie i spojne. Poza tym ja bardzo lubie to banalne polaczenie papryki z pieczakami, szalotka i ser zas dopelniaja calosc. Ziola tylko podkreslaja delikany(...)smak potrawy. Mysle jednak, ze caly sekret tego dania polega na zapieczeniu pomidora wraz z farszem. Kilka razy jadlam faszerowane pomidory bez zapiekania i powiem szczerze, ze nie jestm ich fanka. przed zapiekaniem skladniki 4 duze, dojrzale pomidory 1 papryka 20 dkg pieczarek pol woreczka ryzu bulion warzywny pol wedzonej mocarelli oregano, bazylia sol, pieprz 2 szalotki wykonanie Pomidory myjemy

Przysmaki Karolki
Kalmary faszerowane 125

Kalmary zapieczone, nadziewane kuskusem, papryką, salami, natką pietruszki. Ostatnio kupiłam w B… gotowe, oczyszczone kalmary, które po rozmrożeniu i przepłukaniu nadają się od razu do przyrządzenia i faszerowania. Kuskus doskonale sprawdza się jako nadzienie. Nie musicie ściśle trzymać się mojego przepisu, gdyż każdy ma inne preferencje smakowe. Ale przyznam się, że moje kalmary faszerowane wyszły idealne. Moja rada(...)faszerowane kuskus: Składniki na 2-3 porcje: 500 g odwłoków kalmarów z mackami 20/40 Farsz: drobno pokrojone macki kalmarów 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy 1 szklanka kaszy kuskus ½ papryczki habanero ½ szklanki wrzącej wody 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 4 grube plastry salami Sól i pieprz do smaku natka pietruszki Sos do zalania wypełnionych kalmarów: 1/2 posiekanej papryczki habanero ¼ papryki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Jajka faszerowane z awokado na Wielkanoc 186

jajek ugotowanych na twardo (jajka L) 1 awokado kawałek czerwonej cebuli kilka listków natki pietruszki 1 łyżeczka soku z cytryny do smaku: papryka słodka czosnek granulowany sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przygotowania: Jajka faszerowane z awokado Przygotowanie: Ugotowane, wystudzone i obrane jajka, przekrawam wzdłuż na pół i wyjmuję żółtka. Białka układam na talerzu. Awokado obieram(...)słodką, czosnkiem, solą, pieprzem i dokładnie mieszam. Sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam. Tak przygotowany farsz nakładam łyżeczką do białek. Górę możemy dodatkowo oprószyć papryką słodką i udekorować, na przykład rzodkiewką. Jajka faszerowane z awokado są gotowe, można podawać. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Uwaga Babcia Gotuje
Jajka faszerowane pomidorami, papryką i bazylią 379

faszerowane jajka rodzą się w mojej głowie jak grzyby po deszczu. Abyście mieli jakąś alternatywę wymyśliłam dla Was coś jeszcze. Tym razem jest to przepis na jajka faszerowane pomidorem malinowym, serem mozzarella, papryką mini, świeżą bazylią i sosem majonezowym. Jajka są przepyszne i mi osobiście bardzo smakują. Myślę, że pojawią się na moim Wielkanocnym stole w tym roku! :) Składniki(...)pęczka świeżej bazylii Jajka obieramy, kroimy na pół i wyciągamy żółtka, które umieszczamy w misce. Pomidora, paprykę, ser i bazylię drobno siekamy. Dodajemy do żółtek. Całość mieszamy z majonezem i jogurtem naturalnym, doprawiamy szczyptą soli i pieprzu. Tak przygotowanym farszem faszerujemy jajka. Można podawać od razu lub przechowywać w lodówce. Tuż przed podaniem dekorujemy bazylią. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Bakłażany faszerowane kaszą i warzywami 74

Bakłażany faszerowane kaszą i warzywami. Lubicie bakłażany? Dzisiaj w wyjątkowej wersji obiadowej bakłażany faszerowane kaszą bulgur i warzywami (cebula czerwona, pieczarki, papryka, pomidory koktajlowe i ajvar), oraz odrobiną boczku . Całość doprawiłam skomponowana przeze mnie mieszanka przypraw z płatków chili, ziarnistego pieprzu, różowej soli, tymianku i oregano), wykorzystałam też twardy ser z ziołami, który przywiózł mi syn z Holandii. Faszerowany bakłażan(...)miękkości. Boczek i cebulę drobno siekamy. Paprykę, pieczarki , pomidorki koktajlowe kroimy w kostkę. Na dużą patelnię wlewamy olej, wrzucamy cebulę i boczek, szklimy, dodajemy pieczarki, chwilkę dusimy, dodajemy jeszcze paprykę i chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy kaszę, wlewamy zalewę z pieczarek lub wodę i obficie doprawiamy ulubioną przyprawą lub solą, pieprzem i papryką. Całość dusimy przez około 15 minut, ( ja jeszcze

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kurczak faszerowany pieczarkami 1331

Składniki: 1 świeży kurczak - u mnie ok. 1,5kg, 1 cebula, ok. 10 pieczarek, 2 łyżki bułki tartej, 2 łyżki oliwy, przyprawy: pieprz, sól, majeranek, słodka papryka, czosnek   Polecam także kurczaka faszerowanego mięsem mielonym, przepis tutaj . Przygotowanie:   Kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wyjmujemy z kurczaka wszystkie kości, zostawiając tylko skrzydełka. Kurczaka kładziemy na blacie piersiami do dołu

Aga w kuchni
Faszerowany bakłażan 175

Pyszny faszerowany bakłażan. Wymaga trochę pracy, ale można wszystko przygotować wcześniej. Bakłażany należy upiec, przygotować farsz i  trzymać w lodówce. Przed pieczeniem wyjąć z lodówki, bakłażany napełnić farszem, przykryć folią aluminiową, wstawić do piekarnika, bez posypywania serem i dopiero jak będą dobrze zagrzane zdjąć folię, posypać serem i piec jak podano w przepisie. Przepis ze strony  BBC Food(...)Recipes składniki  4 bakłażany 6 łyżek oliwy z oliwek 1 cebula, posiekana 4 ząbki czosnku, drobno posiekane 1 duża czerwona papryka, nasiona usunięte, posiekana 1 ½ łyżeczki świeżo zmielony kminek 1 łyżeczka mielonego cynamonu ½ łyżeczki świeżo startej gałki muszkatołowej 1 łyżeczka Pimentón dulce (wędzona papryka słodka hiszpańska) duża szczypta pokruszonych suszonych chilli 500 g  jagnięciny mielonej 6 łyżek sosu

Stare Gary
Akcja kulinarna "Włoskie smaki" - Podsumowanie 250

papryką i oliwkami  - mikimama z bloga Czerwień i błękit Przystawki: Konfitura z czerwonej cebuli  - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Pomidorki faszerowane pastą z tuńczyka - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Roladki z pieczonej papryki z mozzarellą - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Sardine gratinate al forno - przepis z bloga Da leccarsi  le dita ... Szaszłyki po włosku czyli bruschetta(...)świata Pierogi włoskie - Młoda Mężatka z bloga Przepisy młodej mężatki Placek z cukinii prawie jak pizza - slodkamama z bloga Słodziutka Mama Pomidori ripieni - pomidory faszerowane - Maria T. z bloga SycyliaSi! Zapiekanka z bakłażanem i papryką - Monika Olczak z bloga Cynamon & Chilli Zapiekanka z cukinii i pomidorów a'la caprese - przepis z bloga Studentka na diecie Desery: Bocconotti - Mirabelka

Chilli Czosnek i Oliwa
jaja faszerowane serem i żurawiną 134

studzimy i obieramy ze skorupek. Każde jajko rozcinamy na połowę, wyciągamy żółtka tak aby nie uszkodzić białek. Ser, żurawinę i chrzan (opcjonalnie żółtka) razem miksujemy, doprawiamy mieloną papryką, solą oraz pieprzem i faszerujemy połówki białek

Domowy Smak Jedzenia
Papryczki nadziewane mięsem 139

Zapewne każdy zna tą potrawę, ale czy każdy ją przygotował? Pracując w korporacji, wiele razy miałam możliwość skosztować papryczki nadziewane mięsem w firmowym „bufecie”

Magiczny Garnek
Bakłażany faszerowane sosem bolognese i pieczarkami 117

Bardzo syte i wyśmienite danie. Dzięki dodaniu pieczarek smażonych na maśle wraz z lubczykiem i słodką papryką farsz jest niezwykle aromatyczny. Wydrążone bakłażany podpiekłam wcześniej w piekarniku, dzięki czemu zmiękły i nabrały pięknego zapachu. Co potrzebujemy? 3 bakłażany (przekrojone wzdłuż i wydrążone z miąższu) 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 duża cebula 1 marchewka 10 pieczarek(...)szklanki passaty pomidorowej 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 średnie pomidory 2 ząbki czosnku 1 łyżka cukru masło klarowane do smażenia tarty żółty ser do posypania faszerowanych bakłażanów sól, pieprz, oregano, lubczyk, papryka słodka i ostra – wedle uznania vegeta natur – do przyprawienia mięsa Jak przyrządzić? Na rozgrzanym maśle podsmaż pokrojone w cienkie plasterki pieczarki z czosnkiem i cebulą pokrojoną

Zasmakuj Kuchni
Cukinia faszerowana kaszą pęczak i pomidorami 101

estem ogromnym fanem faszerowanych warzyw. Mógłbym nadziewać prawie wszystko: od cukinii, przez bakłażany, papryki i dynie, na pomidorach i pieczarkach kończąc. Zwykle faszeruję je wolno gotowanymi kaszami, warzywami, a niekiedy mięsem. W tym przepisie postawiłem na maksymalną prostotę i cukinię wypełniłem kaszą pęczak aromatyzowaną rozmarynem z parmezanem i pomidorkami koktajlowymi. Przepis bez udziwnień, z podstawowych składników, które można znaleźć

Food Square
Schab pieczony faszerowany warzywami 270

Dzisiaj kolejna propozycja na pieczony schab- Schab pieczony faszerowany warzywami, a właściwie warzywnym relish. Natarty został też wędzoną papryką, rozmarynem i ziołami prowansalskimi. Schab jest soczysty, z nutą pikantnej słodyczy, jest doskonały w smaku, na którego wygląd miękną kolana, a smak i zapach zwala z nóg Jak zrobić schab: Schab peklowany parzony Schab pieczony z tymiankiem i czosnkiem Schab pieczony(...)wędzonej papryki 1 czubata łyżeczka pieprzu młotkowanego z kolendrą 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżeczka rozmarynu ½ łyżeczki kminku 2 łyżeczki czosnku granulowanego Słoik relish z papryki, pomidorów i papierówek Jak zrobić pyszną roladę schabową faszerowaną i upieczoną w piekarniku? Sposób poniżej. Przygotowujemy mieszankę z przypraw i ziół. Mięso od schabu myjemy i dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Schab rozcinamy ostrym nożem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię