papryki faszerowane - 2038 przepisów (strona:51/136)

Jajka faszerowane z kukurydzą 183

Składniki: 4 jajka 3 łyżki kukurydzy z puszki 3 plasterki szynki kawałek żółtej papryki szczypiorek 1-2 łyżki serka śmietankowego 1 łyżeczka musztardy sól i pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, … Czytaj dalej Jajka faszerowane z kukurydzą

czarrna od kuchni
FASZEROWANA CUKINIA 124

Pomysł na wykorzystanie cukinii - wydrążyć ją, nadziać i do pieca ;-) Palce lizać!   Składniki: (porcja dla 4 osób) 2-3 duże cukinie 500 g mięsa mielonego

Kuchnia MagdaLeny
FASZEROWANA CUKINIA 131

Pomysł na wykorzystanie cukinii - wydrążyć ją, nadziać i do pieca ;-) Palce lizać!   Składniki: (porcja dla 4 osób) 2-3 duże cukinie 500 g mięsa mielonego

Kuchnia MagdaLeny
Dynie faszerowane mięsem 181

Składniki: 1 dynia piżmowa 30 dkg mięsa mielonego 2 suszone pomidory 1 mała cebula 1/2 czerwonej papryki 1 jajko jarzynka, pieprz słodka papryka curry, kurkuma Przygotowanie: Dynię przekroić na pół … Czytaj dalej Dynie faszerowane mięsem

czarrna od kuchni
PIECZONA PAPRYKA FASZEROWANA FETĄ 130

Zwykle kupowałam gotowe, małe papryczki faszerowane fetą. Nie spodziewałam się, że domowa wersja ze zwykłej, upieczonej papryki może wyjść tak dobrze. Zalewa sprawia, że feta nabiera zupełnie innego smaku. Moim zdaniem mistrz sezonu. Przepisem podzieliła się z nami koleżanka Marty Dobosz podczas babskiego wieczoru. Ja jak zwykle pomieszałam coś po swojemu, wydaje mi się, że zalewę każdy może zrobić

Cytryna&Co.
Rolada z indyka z suszonymi pomidorami i serem 108

Faszerowana suszonymi pomidorami i serem pierś z indyka, zawijana rolada. Delikatna, soczysta, aromatyczna. Podałam ją z kaszą i surówką z pora. Mięso jest delikatne w tej wersji, więc polecam ostrzejsze surówki, ta z porem nadała się idealnie. Taką pierś można faszerować dowolnie – rozmaitymi rodzajami serów, np. mozzarellą, fetą, pleśniowymi, dodać pieczarki, paprykę, ogórki kiszone, świeże liście szpinaku, inne warzywa

Zasmakuj Kuchni
Dip jogurtowo-migdałowy 133

aromatycznym smakiem migdałów. Dip jogurtowo-migdałowy będzie pasował do dań podawanych na ciepło jak i na zimno. Oto kilka propozycji: pieczone ziemniaki w mundurkach, papryka w cieście na ciepło, tradycyjne placki ziemniaczane z cebulką, pomidory faszerowane i zapiekane, domowe knysze z cebulą, cukinia z mozzarellą, smażona cukinia, faszerowane... Więcej The post Dip jogurtowo-migdałowy appeared first on Magiczny Garnek

Magiczny Garnek
Faszerowane kalarepki 166

Faszerowane warzywa bardzo nam smakuja i często je robię. Nadziewałam już paprykę oraz cukinię a teraz nadziałam kalarepki. Jest z nimi trochę roboty ale warto bo są przepyszne. składniki: 6 niedużych kalarepek 1 duża cebula, ja dałam czerwoną 200 g mięsa mielonego sól,pieprz oregano 3/4 szklanki wody 1/2 szklanki przecieru pomidorowego ser żółty do posypania Kalarepki obrać. Moje były

Monia miesza i gotuje
Miękkie lądowanie czyli kurczak nadziewany na kapuście 158

razem wymieszać i dusić pod przykryciem około 10 minut.w 200stopniacgC. Następnie dodać sól morską, pieprz, przyprawę maggi, tymianek i koperek. Wszystko ponownie razem wymieszać. Faszerowana pierś z kurczaka SKŁADNIKI: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 1 papryka czerwona 1 papryka zółta pieprz bazylia 1 mała cebula oliwa z oliwek suszone pomidory -płatki 1kg ziemniaków. PRZYGOTOWANIE: Piersi myjemy i ostrym nożem rozcinamy

w mojej kuchni
Leczo na zimę w słoikach. Domowe przetwory. 120

pomidorów - 1 łyżeczka czosnku mielonego - 1 łyżeczka ostrej papryki mielonej - 0,5 łyżeczki kminku mielonego - 1 łyżeczka otartego majeranku - 0,5 łyżeczki mielonego ziela angielskiego - sól do smaku - olej Wykonanie Cebulę kroję w cienkie półplasterki, paprykę w większą kostkę, cukinię pozbawiam skóry i gniazd nasiennych i kroję podobnie jak paprykę, pomidory sparzam wrzątkiem, zdejmuję skórkę i kroję w kostkę(...)pokaże się przepis ) zapraszam : Cukinia po szwedzku. Smaczna sałatka na zimę. Pasztet z cukini. Świetny na zimno i na ciepło :) Cukinia faszerowana szynką, pieczarkami i serem.  Leczo cukiniowo-paprykowe z dodatkami. Piersi z kurczaka duszone z cukinią, papryką i pomidorami. Zupa krem z cukinii. Smaczna, szybka, pożywna. Marchewka duszona z cukinią. Smaczna jarzynka do obiadu. Placuszki z cukinii. Smaczne

Kuchnia z widokiem na ogród
Pieczony bakłażan z orzechami włoskimi 116

względu na działanie moczopędne bakłażana. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczony bakłażan z orzechami włoskimi – Składniki na 1 porcję: Składniki na faszerowanego bakłażana: 1 mały bakłażan – ok. 220 g 2 łyżki orzechów włoskich – ok. 18 g papryka słodka do smaku sól i pieprz do smaku oliwa lub olej rzepakowy do skropienia bakłażanów (u mnie 2 łyżeczki) Składniki(...)Bakłażany umyć, osuszyć, oczyścić z szypułek, przekroić wzdłuż na pół, naciąć miąższ głęboko w kartkę. Ułożyć bakłażany na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, posmarować oliwą lub olejem rzepakowym, oprószyć papryką słodką (można też wędzoną lub szczyptę chilli) i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C (góra-dół, bez termoobiegu) na około 30 minut. Przygotować sos jogurtowy: jogurt wymieszać

Kulinarne Przeboje
Bakłażan faszerowany kaszą kuskus 173

kuskusu + 2 szklanki wrzącej wody 5 suszonych pomidorów w oleju 1 duża cebula 1 średnia papryka (u mnie zielona), lub 1/2 większej 2 łyżki koperku (u mnie mrożony) 2 łyżeczki masła 2 łyżeczki oleju 50 g sera sól, pieprz Jak zrobić bakłażany faszerowane kaszą kuskus? Bakłażany przekrawamy wzdłuż na połowę. Po tym miąższ nadkrawamy w kratkę, ale staramy się(...)Pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez ok. 18-20. Kaszę kuskus zalewamy wrzątkiem, przykrywamy i odstawiamy na 5 min, aż napęcznieje. W między czasie cebulkę i paprykę kroimy w drobną kostkę i szklimy na roztopionym maśle przez ok. 3-5 min, aby tylko lekko zmiękły. Po tym dodajemy odsączone z oleju i pokrojone suszone pomidory. Zeszklone warzywa dodajemy

Kuchnia Łukasza