Przepis na : śniadanie
Sytuacja w naszym kraju jest jaka jest - stan zagrożenia epidemicznego dość mocno nas ogranicza. Wszystko jest dla naszego dobra, w końcu chodzi o nasze zdrowie i życie, nie ma więc co narzekać. Wiele wskazuje na to, że również tegoroczne święta przejdą pod znakiem wirusa... Biorąc pod uwagę, że zaleca się ograniczanie kontaktów z innymi, wiele osób stara się także ograniczać wycieczki do sklepów. Myślę więc, że tym bardziej warto zwrócić uwagę na to, aby w pełni wykorzystywać to, co mamy zachomikowane w kuc... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...