papryki faszerowane - 2038 przepisów (strona:59/136)

Muffinki śniadaniowe z szynką, serem i warzywami 1607

Pyszne, mocno nadziane śniadaniowe muffiny.  Faszerowane szynką, serem i warzywami - świetny pomysł na śniadanie. Te małe pieczone omlety smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno :) SKŁADNIKI (na 12 sztuk) - 1 szt. około 90 kcal 60 g szynki 150 g tartej mozzarelli 1/2 żółtej papryki 1/2 czerwonej papryki pół pęczka szczypiorku 5 jajek 100 ml mleka 2 łyżeczki proszku

Moje Kuchenne Rewelacje
Pieczarki faszerowane na grilla wg Aleex 88

odpoczynku i porządków przygotowałam dla nas faszerowane pieczarki. Dario upiekł je na grillu, ale można je także zrobić w piekarniku. Udały się znakomicie. Polecam. Składniki: • 1 opakowanie dużych pieczarek do faszerowania • 20 dag chudego wędzonego boczku (surowego lub parzonego) • 1 cebula • 1 ząbek czosnku • 1 serek camembert naturalny • masło • przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra Sposób przygotowania: 1. Pieczarki(...)boczku. 5. Na patelnię wycisnąć przez praskę ząbek czosnku. 6. Na patelnię włożyć pokrojone w kostkę pieczarki. 7. Składniki na patelni doprawić solą (ostrożnie!!! Boczek może być słony), pieprzem, papryką słodką i ostrą (na czubek noża). 8. Odparować płyn, farsz lekko zezłocić. Przełożyć z patelni do miseczki. Odstawić do ostygnięcia. 9. Ze schłodzonego sera camembert odkroić 6 cienkich plasterków. Resztę

W mojej kuchni
Pieczarki faszerowane kuskusem i szparagami 127

Najlepiej smakują podawane na gorąco. Bardzo syte i smaczne. Na blogu znajdziecie również inną propozycję faszerowanych pieczarek z mięsem, a przepis znajdziecie tutaj   Zapraszam do wypróbowania. Składniki 5 dużych pieczarek 0,5 szklanki kuskusu 4 zielone szparagi 1 mały pomidor 1/2 czerwonej  papryki 1 mała cebula 2 łyżki masła klarowanego 4 łyżki startego zółtego sera sól pieprz Kuskus(...)kostkę, a następnie dodać paprykę pokrojoną, i szparagi. Wszystko smażyć około 5 minut stale mieszając.Oprószyć solą i pieprzem. Wszystko wymieszać z kuskusem, dodać pokrojone pomidory. Napełniać pieczarki farszem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Pod koniec zapiekania posypać każdą pieczarkę żółtym serem i piec ponownie aż ser się rozpuści. pieczarki faszerowane kuskusem i szparagami

O kuchni z uczuciem
Bakłażan faszerowany 227

daniem lekkim ale też aromatycznym. Mam nadzieję, że taka wersja faszerowanego bakłażana będzie Wam smakować Bakłażan faszerowany Składniki : 3 sztuki bakłażana 1 szklanka ugotowanego ryżu 1 puszka pomidorów 6-7 ząbków czosnku 1 puszka ciecierzycy natka pietruszki 1 łyżeczka kminu rzymskiego sól, pieprz, papryka olej kilka plasterków żółtego sera (opcjonalnie) 1. Bakłażany opłukać, przekroić wzdłuż na połowy i ułożyć(...)bakłażanów). Doprawić solą, pieprzem, papryką i dodatkiem kminu. Gotować 5-6 minut. Przestudzić i dodać posiekaną natkę, odcedzoną ciecierzycę i ugotowany ryż. Wymieszać i wypełnić skórki bakłażana. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30 minut. Po tym czasie położyć plasterki sera na wierzch i zapiekać do rozpuszczenia sera. Smacznego Post Bakłażan faszerowany pojawił się poraz pierwszy

UgotujmyTo.pl
ziemniak faszerowane z piekarnika 251

odstawiamy je do wystudzenia. Pieczarki, paprykę, cebulę oraz oraz kiełbaskę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni, doprawiamy sola oraz pieprzem, opcjonalnie ulubionymi ziołami. Wystudzone ziemniaki przekrawamy wzdłuż. Łyżeczką delikatnie wydrążamy miąższ, pozostawiając ok. 4 mm ściankę (tworząc łódeczkę). Wydrążony miąższ rozgniatamy widelcem i mieszamy z farszem z patelni i faszerujemy ziemniaki. Na wierzch dajemy starty ser. Całość zapiekamy

Domowy Smak Jedzenia
Kurczak faszerowany makaronem , obiad jednogarnkowy 173

Kurczak nadziewany makaronem , obiad jednogarnkowy Pyszny, pieczony kurczak, faszerowany makaronem , raz już gościł na moim blogu . Jednak farsz tego poprzedniego był inny . Trudno powiedzieć który smaczniejszy , liczy się raczej tylko mięso i makaron , reszta przypraw i składników stanowi dowolną kombinację lubianych smaków . Pasuje dosłownie wszystko , no może oprócz lodów waniliowych.. chociaż kto wie , jak by się uparł(...)świeżego kurczaka o wadze około 1,5 kg 1/2 opakowania dowolnego makaronu ( ja zazwyczaj zużywam resztki różnych świderków,falbanek , muszelek itp 1 mała puszka kukurydzy 1 niezbyt duża papryka czerwona , grubościenna 2 łyżki suszonych , tartych warzyw ( swoje lub kupne warzywko suszone , naturalne , bez konserwantów ) 1 pęczek natki pietruszki 2 czubate ,łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej 2 kostki

Ogrodnik w podróży
Schab faszerowany jajecznicą 150

pyszne połączenie, podobnie jak w roladkach z kurczaka z mozzarella i szynką szwarcwaldzką. Jak przygotować roladki ze schabu faszerowane jajecznicą? Składniki : 3 plastry schabu, 3 jajka, 1 mała cebula, listki świeżego szpinaku bez ogonków,, 2 łyżki masła, natka pietruszki, sól, pieprz, papryka ostra, oliwa z chili i czosnkiem Przygotowanie: Cebulę drobno siekamy. Na patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy posiekaną cebulę(...)mieszamy i studzimy. 3 kawałki papieru do pieczenia smarujemy oliwą, doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Plastry schabu rozbijamy na płaty. Każdy kawałek mięsa doprawiamy od wewnątrz solą, pieprzem i papryką. Na każdym mięsie układamy listki szpinaku, jajecznicę i zwijamy w roladkę. Każdą roladkę zawijamy w doprawiony przyprawami papier do pieczenia i spinamy wykałaczką. Mięso układamy obok siebie w naczyniu żaroodpornym

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ziołowe faszerowane polędwiczki i "Kobiety z Czerwonych Bagien" 157

Dlatego na obiad niedzielny lub przy specjalnej okazji robię rolady z różnymi farszami. Jeszcze szybciej robi się faszerowane polędwiczki. Sposób ich wykonania podpatrzyłam w programie Ewy Wachowicz. Wykorzystałam jednak inne składniki do nafaszerowania. Składniki (na 3 porcje): polędwiczka wieprzowa 15 oliwek pół papryki (u mnie pomarańczowa) kawałek chorizo pół pęczka kolendry pół pęczka natki pietruszki sól pieprz Polędwiczkę pokroić

Weekendy w domu i ogrodzie
Pieczona kaczka, faszerowana jabłkami z miodem 141

przygotowujemy marynatę, mieszamy oliwę z tymiankiem, słodką papryką, majerankiem i kolendrą. Smarujemy kaczkę. Najlepiej jak ją odstawiamy do lodówki na całą noc, by przeszła nam przyprawami. Jeśli nie macie czasu, to dobrze jak poleży chociaż godzinkę przed pieczeniem w przyprawach. Jabłka kroimy w ćwiartki, usuwamy nasionka i mieszamy je z miodem. Faszerujemy kaczkę jabłkami. Układamy ją piersiami do góry

Aga w kuchni
Pomidory faszerowane fetą 310

Takie pomidorki na mojej diecie są idealne. Podobne podano nam uroczystej kolacji w GACA SPA. Pomidory faszerowane fetą na co dzień i od święta. Składniki: pomidory koktajlowe, 1op. sera feta, 1 łyżeczka jogurtu greckiego świeży szczypiorek, bazylia, oregano (do wyboru) zioła do sałatek (papryka, czosnek, różowy i czarny pieprz, por, bazylia, natka) Przygotowanie: Pomidory dokładnie myjemy i odcinamy z nich

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bakłażan faszerowany mięsem mielonym 135

przecież o to aby piec nadziane warzywo do świąt. Najlepsze będą zatem: cukinia, pomidory, bakłażan, papryka, pieczarki czy ziemniaki. Ja postawiłam tym razem na bakłażana. Badzo lubię to warzywo w formie grillowanej. Idealny jest on także do sałatki, do moussaki i oczywiście faszerowany. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam

mecooks
Zapiekana cukinia faszerowana mięsem mielonym 94

które ma duży potencjał, więc korzystajmy z niego! Dziś przedstawiam Wam mięsne, aczkolwiek bardzo lekkie danie. Składniki na zapiekaną cukinię faszerowaną mięsem mielonym (2 porcje): duża cukinia mięso mielone wieprzowo - wołowe 500 g cebula 2 ząbki czosnku czerwona papryka puszka krojonych pomidorów łyżka koncentratu pomidorowego ser żółty typu Gouda ok 150 g sól pieprz zioła prowansalskie oliwa z oliwek Pokroić

Karola gotuje
Jaja nadziewane serem 116

smacznie i przypuszczenia potwierdziły się, jajka wyszły naprawdę bardzo smaczne.  Warto je przygotować i urozmaicić nimi standardowy zestaw jajek faszerowanych. 8 jajek, 40 g parmezanu, 40 g sera żółtego, 2 łyżki kremowej śmietanki, 1 surowe żółtko, szczypta papryki, szczypta świeżo startej gałki muszkatołowej, sól, masło do wysmarowania formy, Sery zetrzeć na tarce o drobnych otworach. 2 łyżki startego parmezanu

królestwo garów
Bakłażan faszerowany makaronem 152

Składniki: 2 bakłażany 100 g makaronu 1 cebula 1 czerwona papryka 100 g zielonej fasolki szparagowej 2 łyżki startego sera 1 łyżeczka oregano olej do smażenia

magiczna kuchnia Kasi
Papryka nadziewana kaszą orkiszową, warzywami i mozzarellą 256

Cukinia faszerowana zdrową kaszą i warzywami. Danie powstało w akcji "opróżnianie lodówki przed wyjazdem na urlop". Składniki: 2 duże papryki 2/3 szklanki ugotowanej kaszy orkiszowej 1 mała marchew, ugotowana i obrana 1/2 małej cukinii 1/2 szklanki odsączonej kukurydzy 2 ząbki czosnku przyprawa warzywna bez glutaminianu sodu, sól, pieprz, zioła do pizzy 2 łyżki oleju posiekana natka pietruszki (wg upodobań

Czerwień i błękit
Cukinia faszerowana kaszą jaglaną 247

minut  w 200 stopniach. Pod koniec pieczenia wierzch farszu można posypać żółtym serem. Gotowe! ;) Rozliczenie: cukinie- 7zł kasza- 1zł papryka-4zł szczypiorek- 1,50zł jajko- 0,50zł przyprawy- 1zł wędlina- 3zł Z podanych składników otrzymamy 4 połówki faszerowanych cukinii (4 porcje)- koszt to 4,50zł za porcję

Czerwona Porzeczka
Podudzia z kurczaka z farszem borowikowo-orzechowym w porach z sałatką z jarmużu z paprykami. 226

zrobiłem przegląd zamrażalnika i po dwóch dniach jedzenia ryby , przyszedł czas na wyciągnięcie kurczaka, a konkretnie podudzi. Dawno nie robiłem faszerowanego mięska, więc przyszedł czas i na to. Czego nam potrzeba? -podudzia z kurczaka 6 sztuk, -1/2 papryki zielonej, czerwonej i żółtej posiekanej w paski. -masło klarowane -łyżeczka masła do farszu -por część biała -sól, pieprz -tymianek -gruba kromka

BaRepas
Jajka faszerowane 209

Istnieje wiele rodzajów farszy do jajek. Wszystko zależy w zasadzie od naszych upodobań i pomysłowości. Faszerowane jajka są przekąską dziecinnie prostą, za to szybko znikają z talerzy. Składniki: jajka, 4 plasterki szynki, ćwiartka papryki, majonez, sól, pieprz 1. Gotujemy jajka na twardo, obieramy ze skorupek. 2. Szynkę oraz paprykę kroimy drobniutko. Dodajemy dużą łyżkę majonezu, doprawiamy do smaku solą, pieprzem

Kuchnia Pełna Pasji