Pomidory faszerowane ryżem i mięsem

Pomidory faszerowane ryżem i mięsem

Pomidory faszerowane ryżem i mięsem

Faszerowane czy nadziewane pomidory to jedna z moich ulubionych przekąsek zaraz obok faszerowanej cebuli. Dzięki małemu rozmiarowi, tak przygotowany pomidor może być zarówno przekąską, przystawką czy częścią obiadu – gdy faszeruję paprykę jest ona tak duża, że nie ma mowy by była tylko przekąską. Przygotowane przeze mnie pomidory, upiekłam w glinianym Gjuweczu . Ten garnek nie tylko wspaniale piecze potrawy, ale również wygląda ślicznie, przez co upieczone danie możemy podać zaraz po wyjęciu z piekarnika. Sk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie i blogowanie

Autor

Małgorzata WróblewskaMałgorzata Wróblewska

Z każdym rokiem interesuje mnie coraz więcej rzeczy i z każdym rokiem jestem coraz bardziej cierpliwa by je robić :) www.gotowanieiblogowanie.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, ryż, przekąska, przekąski, mięso mielone, mięso, papryka faszerowana, przystawki, obiad, papryka, słone przekąski, ryż smażony, mięso duszone, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone

Inne przepisy z Gotowanie i blogowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.