Papryka faszerowana po marokańsku

Papryka faszerowana po marokańsku

Papryka faszerowana po marokańsku

Jedna z wielu odsłon faszerowanych  papryk. Tym razem danie wegetariańskie w żółtym kolorze :) Składniki : - 3 żółte papryki, - około 200 g kuskusu, - garść rodzynek lub żurawiny, - mała cebula, - 2 ząbki czosnku, - 2 łyżki oleju, - łyżka soku z cytryny, - sól, pieprz, - kmin rzymski, - chilli, - natka pietruszki, - świeża mięta. Wykonanie : Kuskus posolić i razem z żurawiną lub rodzynkami zalać w naczyniu wrzątkiem ( centymetr powyżej poziomu kaszy ). Jak wchłonie wodę rozdrobnić widelcem. Paprykę przekroić wzd... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy Mikołaja

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.