suszonych jabłek pół słoiczka suszonych pomidorów w oliwie 1 cebula kminek sól pieprz pieprz ziołowy na marynatę; szczypta rozmarynu szczypta kolendry 3 ziarna ziela angielskiego pół łyżeczki suszonej papryki 2 łyżki octu balsamicznego 3 łyżki oliwy 2 łyżeczki cukru brązowego na surówkę 2 pieczone ewent. gotowane buraki ćwikłowe 1 jabłko pół cebuli sól pieprz łyżka miodu 2 łyżeczki cukru
Gotowanie jest łatwepracę i tworzenie nowych produktów wkładają baaaaaaaaaaaaardzo dużo serca. Ja już doceniłam ich pasję. Sałatkowy rarytas Liczba sztuk w opakowaniu zbiorczym: 8 Skład: morele, czosnek, żurawina, oliwki, papryka chili, kapary, ocet, przyprawy Słoiki szklane: zawartość netto 200g Zastosowanie: dodatek do mięs, wędlin, pieczeni, serów Egzotyczne zestawienie słodkich owoców: moreli i żurawiny z oliwkami i kaparami, doprawione ostrą papryczką chili oraz
ClauditteMissCookingmogą być samodzielną przegryzką, dodatkiem do dań obiadowych lub warzyw czy mięs grillowanych. Pamiętam czasy, gdy dorośli jadali je pod wódeczkę :) --------- Podobne: Ogórki konserwowe Cukinie i patisony w occie Ogórki z papryką, cebulą i imbirem
Weekendy w domu i ogrodzie200g czarnych oliwek bez pestek i zalewy 4 łyżki oliwy duży ząbek czosnku świeżo zmielony pieprz 2 filety anchois ( można pominąć) 1/2 łyżki soku z cytryny 1/2 łyżki octu balsamicznego ostra papryka (do smaku) makaron 10 pomidorków koktajlowych garść rukoli Przygotowanie: Przygotowanie tapenady jest bajecznie proste. Wystarczy wszystkie składniki pasty umieścić w wysokim naczyniu i zblendować (zmiksować). Doprawić do smaku
ChilliJemy200g czarnych oliwek bez pestek i zalewy 4 łyżki oliwy duży ząbek czosnku świeżo zmielony pieprz 2 filety anchois ( można pominąć) 1/2 łyżki soku z cytryny 1/2 łyżki octu balsamicznego ostra papryka (do smaku) Przygotowanie: Przygotowanie tapenady jest bajecznie proste. Wystarczy wszystkie składniki pasty umieścić w wysokim naczyniu i zblendować (zmiksować). Doprawić do smaku. Tapenada powinna być średnio gęsta
ChilliJemyoliwek (drylowanych) - 2 suszone papryczki peperoncino (opcjonalnie, tylko jeśli lubicie ostre ;)* - kilka plastrów suszonych pomidorów w zalewie - 100 ml oleju/oliwy z oliwek - 1 łyżka suszonego czosnku - 1 łyżka octu balsamicznego - sól, papryka słodka, bazylia suszona do smaku Wszystkie składniki wymieszaj i posiekaj w malakserze w ostrzem, aż uzyskasz odpowiednią konsystencję. Może być potrzeba dodania większej ilości oleju lub trochę wody
Corner With Recipessłodki. -wątróbka drobiowa -mięso mielone wieprzowo-wołowe- to u mnie -pieczarki -cebula -jajo Sałatkowy Rarytas od ETERNO , który w swoim składzie ma morele, czosnek, żurawina, oliwki, papryka chili, kapary, ocet, przyprawy. Idealny do mięs gorących, mięs faszerowanych jak moje dzisiaj. Idealny do wędlin, do wyrobów swojskich i do tzw. „deski mięsiwa”. Z „deską serów” nie miałam jeszcze przyjemności
Z Kuchni Do Kuchniwody; - sól, pieprz Sos: - 3 łyżki majonezu; - 1 ogórek konserwowy; - 1 szalotka; - płaska łyżeczka musztardy - spora szczypty czosnku w proszku; - 0,5 łyżeczki cukru; - 2 spore szczypty słodkiej papryki - 1/2 łyżeczki octu jabłkowego Dodatkowo: - bułki do hamburgerów ; - czerwona cebula pokrojona w piórka; - pomidor; - żółty ser; Wykonanie: Przygotowanie sosu: Cebulę i obranego ze skórki ogórka ścieramy na najdrobniejszych oczkach tarki
dom-agi.plskałach, które w muszelkach są zapiekane z masłem czosnkowym i serwowane prosto z patelni Fot. Tapas Fot. Tuńczyk Fot. Ośmiornica w oleju z cebulą Fot. Ośmiorniczka z occie winnym z papryką ostrą Fot. Śledź w oleju Fot. Tradycyjna zupa chlebowa z tymiankiem i jajkiem w koszulce Fot. Ośmiornica na sposób tradycyjny :) czyli podana w gorącym naczyniu, w dużej ilości oliwy
Taste Of My Dayprzechowanie smacznych warzyw na zimowe dni to zawekowanie gotowych do spożycia sałatek. Takie mieszanki warzywne można doprawiać wedle uznania i robić różne wariacje smakowe. Składniki: cukinia cebula marchewka papryka ogórki kwaszone ocet sól, pieprz cukier olej Sposób wykonania
w kuchni i w ogrodzieSkładniki: 0,5kg karkówki 3 cebule mała główka czosnku przyprawy: sól, pieprz, kurkuma, ostra papryka, rozmaryn, majeranek ocet jabłkowy do marynaty Zobacz cały przepis
w kuchni i w ogrodziedoprawiona bazylią i oregano, oraz dobrą oliwą i octem. Składniki na 2 porcje: • 3 pomidory • 3 małe ogórki zielone • 1/2 papryki • 1/2 cebuli • kilka oliwek • 2 kawałki sera feta • 1 łyżeczka octu winnego • 4 łyżki oliwy • suszone zioła: bazylia, oregano • sól, pieprz do smaku Wykonanie: • Ogórki obrać i pokroić w półplasterki, pomidory(...)cząstki, a paprykę w paski. • Cebulę posiekać w cieniutkie paski i posolić. • Wymieszać wszystkie warzywa z oliwą, octem, solą i pieprzem. • Na wierzchu położyć kawałek fety, polać łyżeczką oliwy i posypać suszonymi ziołami. • Na wierzchu położyć oliwki
To co kochamjuż obranych), 1 większa pietruszka (130g już obranej), kawałek selera (130g już obranego), 3 mniejsze cebule (200g już obranych), 2 łyżeczki czerwonej papryki słodkiej, 1 łyżeczka soli, 2 listki laurowe, 2 łyżki cukru, niecałe pół szklanki octu - ( 1/4 szklanki a można dać również dużo mniej), 100g przecieru pomidorowego. Przygotowanie: Rybę pokroić na mniejsze części (jeżeli jest zamrożona, można zrobić(...)marchwie, seler i pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać cebulę pokrojoną w półksiężyce i wyłożyć na patelnię na tłuszcz po rybie. Dodać przyprawy ( listki laurowe, paprykę słodką, sól, cukier), ocet i przecier pomidorowy. Podlać wodą i dusić pod przykryciem. Co jakiś czas zamieszać i podlewać wodą, aż do miękkości warzyw. W razie potrzeby dodać więcej przypraw, ale wedle
W kuchni u Monikiminut, co jakiś czas mieszając. Zdejmujemy przykrycie, dodajemy odcedzoną fasolkę, pomidory które rozgniatamy razem z całą zawartością puszki i jeszcze pół puszki wody. Wsypujemy paprykę wędzoną, dodajemy sól, pieprz i ocet balsamiczny. Zawartość rondla mieszamy, gaz zmniejszamy do minimum i gotujemy wszystko razem przez 10-12 minut pod uchylonym przykryciem. Przed podaniem do rondla wrzucamy porwaną na drobne kawałki sałatę(...)łodygi selera naciowego, 80-90g 140g kiełbasy chorizo 1 duża cebula lub szalotki, 120g 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki octu balsamicznego 2 liście laurowe 2 pełne łyżeczki papryki słodkiej wędzonej 1 niepełna łyżeczka chili w płatkach 1 niepełna łyżeczka soli ½ łyżeczki mielonego pieprzu garść szpinaku baby albo sałata rzymska mini
Karo in the Kitchen