pomidory\r","2 jajka na twardo\r","1 filet z kurczaka ( u mnie marynowany 2h w ma\u015blance z pokrojon\u0105 cebul\u0105, czosnkiem, zio\u0142ami prowansalskimi, papryk\u0105 i szczypt\u0105 cynamonu, nast\u0119pnie usma\u017cony) \r","kawa\u0142ek pol\u0119dwicy (opcjonalnie, mo\u017cna doda\u0107 dowolnej w\u0119dliny) - r\u00f3wnie\u017c podsma\u017cony\r","1\/2 \u015bredniego(...)mnie marynowany 2h w maślance z pokrojoną cebulą, czosnkiem, ziołami prowansalskimi, papryką i szczyptą cynamonu, następnie usmażony) kawałek polędwicy (opcjonalnie, można dodać dowolnej wędliny) - również podsmażony 1/2 średniego ogórka 7 rzodkiewek Sos 1/4 szkl. oliwy 1 łyżeczka musztardy miodowej pieprz, sól, zioła prowansalskie 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka octu winnego Sposób przygotowania Składniki wykładamy na dwa talerze pasami. Robimy
Mieszam w Garnkuzrezygnowałam z czosnku bo po prostu nie lubię) pół słoiczka przecieru pomidorowego 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka miodu 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej dostępnej w sklepie CENTRUM SYLWETKI 1 łyżka oliwy z oliwek przyprawa curry sól, imbir, słodka i ostra papryka, pieprz wg. smaku sezam do posypania olej ryżowy firmy Oleofarm do posmarowania gotowych sajgonek Sposób(...)kilku minutach dorzucamy chińską mieszankę przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż warzywa się rozmrożą w tym czasie w misce mieszamy: sok z ananasa, ocet balsamiczny, miód i skrobię ziemniaczaną tę mieszankę wlewamy na patelnię i dodajemy przecier pomidorowy, kawałki ananasa mieszamy wszystko, aż sos zgęstnieje próbujemy i doprawiamy wg. smaku na płaski talerz nalewamy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćidealnym wspomnieniem lata. Zapraszam!!!! Składniki: 3 kg cukinii, 1 kg papryki, 0,5 kg marchwi, 0,5 kg cebuli, 1 papryczka chilli, 5 łyżek soli, Zalewa: 1 łyżeczka pieprzu w ziarnach, 1 łyżeczka ziela angielskiego, 1 łyżeczka kolendry, 3 łyżeczki białej gorczycy, kilka liści laurowych, 1 szkl. octu 10%, 1 szkl. cukru Wykonanie: Cukinię dokładnie myjemy, kroimy
Passion of Cookingokoło 1,5 kg karczku łyżka majeranku łyżka pieprzu ziołowego 0,5 łyżeczki ostrej papryki łyżka białej gorczycy kilka kulek jałowca -//- -//- ziela angielskiego 2 liście laurowe ( pokruszyć) 3 ząbki czosnku 4 łyżki ciemnego sosu sojowego 3 łyżki octu balsamicznego łyżka brązowego cukru Oraz: 2 cebula główka czosnku pietruszka 3 łyżki oleju Czyste mięso dobrze jest po nakłuwać
Dieta moja pasjałyżki, wędzona papryka w proszku Royal Brand 2 łyżeczki, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 2 łyżeczki, kapusta czerwona 1 mniejsza, smalec 1 łyżeczka, jabłka 2 sztuki, cebula 2 sztuki, goździki całe 3 sztuki, cukier 1 łyżka, cynamon 1/2 łyżeczki, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, kucharek 1 łyżeczka, ocet jabłkowy(...)razem ze skórą, nie przeciąć mięsa w trakcie trybowania, lekko skośnie ponacinać skórę każdy płat mięsa natrzeć olejem z dwóch stron, posypać 1 łyżką czosnku niedźwiedziego, po pół łyżeczki papryki wędzonej, pieprzu, kucharka zawinąć mięso na roladki, obwiązać grubszym sznurkiem i schowac do lodówki na 2 godziny na bardzo rozgrzanej patelni grillowej suchej smażyć roladki na rumiano, przykryc patelnię pokrywką
W Mojej Kuchni Lubięgram drożdży, smalec, sól, pieprz, kminek, kmin rzymski, oregano, papryka w proszku słodka, pieprz kajeński cukier, rozmaryn, świeża kolendra lub natka pietruszki. Przygotowanie gulaszu zacząłem od zamarynowania mięsa. Mięso pokroiłem w niewielką, około 2-3 cm kotkę. Pokrojone mięso umieściłem w zamykanym pojemniku, dodałem 3 łyżki octu winnego białego, 3 łyżki oliwy, 2 posiekane drobno ząbki czosnku, 2 pokrojone(...)przygotowane mięso opruszyłem świeżo zmielonym pieprzem, wszystko dokładnie wymieszałem i odstawiłem na całą noc do lodówki (zwłaszcza w przypadku dziczyzny bardzo ważne jest, aby mięso marynowało się w occie co najmniej około 8 godzin, dzięki czemu będzie odpowiednio kruche i miękkie). Kolejną czynnością było przygotowanie ciasta na knedliki. W tym celu lekko podgrzałem 250 ml mleka, w którym po podgrzaniu
Wyprawy kulinarneziemniaki ok 1,2 kg 1 cebula 2 jajka 1 czerwona papryka 1 papryczka chili 100 g sera feta lub typu feta 15- 20 oliwek zielonych 1 szkl mąki sól pieprz 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka pieprzu ziołowego staropolskiego 1/3 szkl oleju na dip 1 bakłażan 2 kopiaste łyżki jogurtu greckiego pół słoiczka suszonych(...)pomidorów w oliwie z oliwą ok 100 ml 2 ząbki czosnku sól pieprz 1 łyżka octu jabłkowego Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać jajka, olej, mąkę, proszek do pieczenia, przyprawy i wymieszać dokładnie ciasto. Następnie dodać pokrojoną w kostkę paprykę, drobniutko posiekaną papryczkę chili, posiekaną cebulę, pokrojone na plasterki oliwki i fetę pokrojoną w kostkę
Gotowanie jest łatwejasnego 1/4 szklanki wody 2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżka octu ryżowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Przygotowanie: mięso umyj, osusz, pokrój na małe kawałki, przełóż do miski, posyp przyprawami, wymieszaj, na końcu dodaj mąkę ziemniaczaną, wymieszaj rozgrzej wok z olejem, wrzuć mięso, podsmaż gdy mięso się smaży, pokrój paprykę w kostkę i dodaj następnie do woka do mięsa, smaż razem
Oka w rosole czyli KaFka gotujeSkładniki: 1 dojrzałe awokado 2 ogórki 2 ząbki czosnku 1 cebula szalotka 1 mała papryka lub garść rukoli bądź roszponki 1 łyżka soku z cytryny pieprz sól sos musztardowo-majonezowy: 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka majonezu 1 łyżeczka oliwy z oliwek 1 łyżeczka octu ryżowego lub jabłkowego 1/2 łyżeczki miodu lub cukru 1 łyżeczka startego świeżego imbiru
Kuchcik gotujełodyżkami – im więcej zieleniny tym lepiej. Pomidory parzymy wrzątkiem, przelewamy zimną wodą i ściągamy im skórkę. Filetujemy je, wyrzucając wszystkie pestki i płyn, a miąższ kroimy w drobniutką kosteczkę Paprykę myjemy, pozbawiamy ją gniazda nasiennego, wszystkich niewybarwionych wewnątrz fragmentów i kroimy w wąskie paseczki, a je kolejno w kosteczkę. Cebulę obieramy i kroimy bardzo drobno. Ogórka myjemy, obieramy(...)dekorujemy bazylią. SKŁADNIKI 1 puszka bobu konserwowego 1 średnia czerwona papryka 1 ogórek wężowy 3 pomidory pelati /śliwkowe/lima 1 malutka czerwona cebula 1 szalotka 6-7 gałązek szczypioru 3-4 gałązki bazylii ½ dużego pęczka natki pietruszki 10 czarnych oliwek 50g sera feta do posypania GRECKI WINEGRET 3 łyżki octu z czerwonego wina 2 łyżki soku z cytryny 2 średnie
Karo in the Kitchenczosnku przeciśnięte przez praskę2 łyżki jasnego sosu sojowego1 łyżka ciemnego sosu sojowego1 łyżeczka octu ryżowego1 łyżeczka skrobi kukurydzianejPrzygotowanie:Kurczaka kroimy w około 3 cm kostkę. Zalewamy składnikami marynaty i odstawiamy do lodówki na 30 minut.Wszystkie składniki sosu umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy.Marchewkę i paprykę kroimy w słupki. Dymkę siekamy. Ananasa kroimy na mniejsze kawałki.Panierkę panko przesypujemy
Mania Gotowaniałyżeczki mąki kukurydzianej 5 łyżek sosu sojowego (około 70 ml) 2 łyżki octu winnego Link do filmu z przygotowania : Wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym Przygotowanie: Mięso dokładnie myję i osuszam, następnie kroję w nie za dużą kostkę. Umytą i oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę, kroję w cienkie kilku centymetrowe paseczki. Czosnek drobniutko kroję, czosnek możemy również przecisnąć przez praskę. Ananasa
Uwaga Babcia Gotujesmakowe oraz błony śluzowe, a co za tym idzie powoduje uczucie pieczenia i ostrości w jamie ustnej. Kapsaicynoidy zaś to takie związki, dzięki którym odczuwamy ostry smak pieprzu czarnego, papryki ostrej i wielu innych ostrych przypraw korzennych. Mają one korzystne działanie dla naszego organizmu. Pobudzają żołądek do szybszej pracy, a co za tym idzie wspomagają trawienie. Sprawiają, że nasza przemiana(...)papryczka chili - 1 papryczka pepperoncini - 1 papryczka jalapeno - 2 ząbki czosnku - 3 łyżki oliwy - 2 łyżki bułki tartej - pieprz świeżo mielony Buraczki: - 6 buraków -2 łyżki miodu - łyżka octu winnego - oliwa Dodatkowo: musztarda Dijon Pierś z kurczaka podzielić na dwa filety. Każdy zanurzyć w marynacie i przechowywać w lodówce około 2 godzin. Po minionym czasie włączyć piekarnik
Sajkofanka smakuskładniki na surówkę z kapusty do obiadu. SKŁADNIKI: 1 duża biała kapusta, poszatkowana 1 marchew starta na tarce 1 papryka, pokrojona w paseczki 2 cebule, pokrojone w piórka 1 szklanka cukru 2 łyżki soli 1 szklanka oleju 3/4 szklanki octu 1 butelka mineralnej wody gazowanej , 1 i 1/2 litra pieprz mielony do smaku Przepis na surówkę z kapusty do słoików
Moja Książka KucharskaPoza tym możemy zawsze coś nowego wykombinować ;) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Orientalny kurczak składniki 2 duże piersi z kurczaka czerwona papryka 1 czerwona cebula kiełki szczypiorek i sezam do podania Sos: 1 łyżeczka oleju sezamowego 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka octu ryżowego 2 łyżeczki miodu 2 łyżeczki słodkiego sosu chili 3 łyżeczki ketchupu 2 łyżeczki brązowego cukru 4 łyżeczki sosu sojowego
Delusional Trinepolecam, korzystajcie z przepisu. Pozdrawiam :) K.K. SKŁADNIKI: 1 duża biała kapusta, poszatkowana 1 marchew starta na tarce 1 papryka, pokrojona w paseczki 2 cebule, pokrojone w piórka 1 szklanka cukru 2 łyżki soli 1 szklanka oleju 3/4 szklanki octu 1 butelka mineralnej wody gazowanej , 1 i 1/2 litra pieprz mielony do smaku PRZYGOTOWANIE : Krok 1. Wszystkie składniki umieszczamy w większym
Moja Książka Kucharskapuszka tuńczyka – odsączona pół czerwonej cebuli pokrojonej w kosteczkę sos winegret z ukręcony z 5 łyżek oliwy, łyżki octu jabłkowego, łyżki miodu i ze szczypty świeżo mielonego pieprzu puszka ciecierzycy lub szklanka ugotowanej puszka kukurydzy – odsączona połówka czerwonej papryki pokrojona w kostkę pół ogórka szklarniowego, obranego i pokrojonego w kostkę 1 marchewka starta na tarce o grubych oczkach
Ugotowane pozamiatanebarbecue 250 ml pomidorowej passaty 2 szalotki 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego 1 łyżeczka wędzonej, słodkiej papryki 1 łyżeczka mielonej gorczycy 2 łyżeczki sosu Worcestershire 60 ml syropu klonowego lub miodu 120 g melasy 60 ml octu winnego 2 łyżki brązowego cukru 3 łyżki whisky 50 ml espresso Przygotowanie: 1. Pieczeń - cebulę siekamy razem z czosnkiem
Słodki Kompromisbarbecue 250 ml pomidorowej passaty 2 szalotki 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego 1 łyżeczka wędzonej, słodkiej papryki 1 łyżeczka mielonej gorczycy 2 łyżeczki sosu Worcestershire 60 ml syropu klonowego lub miodu 80 g melasy 60 ml octu winnego 2 łyżki brązowego cukru 3 łyżki whisky 50 ml espresso 45 g czekolady klasyczna gorzka Goplana Dodatkowo
Słodki Kompromiswystygną. Zdejmujemy skórkę i kroimy w kostkę. Serek doprawiamy solą i pieprzem. Smarujemy tortille, na serek wykładamy pokrojoną paprykę. Zawijamy, okręcamy w folię aluminiową i przechowujemy w lodówce. Sałatka z pieczonej dyni mała dynia hokkaido olej rozmaryn feta ocet balsamiczny miód sól, pieprz Dynię dzielimy na półksiężyce, smarujemy oliwą wymieszaną z rozmarynem. Pieczemy w 180 stopniach ok 15-30 minut
Czerwona Porzeczkalistki 1 mała wiązka kolendry 10 liści laurowych 1 łyżeczka kuminu 2 łyżki nasion kopru włoskiego 2 łyżki wędzonej papryki (u mnie ostra) 6 goździków Pozostałe: 2 pomarańcze, skórka i sok 200g brązowego cukru (u mnie muscovado) 6 łyżek octu balsamicznego 200ml keczupu lub passaty 2 łyżki sosu Worcester 2 łyżeczki musztardy 200ml soku jabłkowego 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka
BlendmanSkładniki łosoś (Podstawa to ryby. Dobra ryba to klucz do sukcesu ) ogórek zielony papryka czerwona sezam czarny wasabi-chrzan w proszku liście nori(Nori,Wodorosty) ryż do sushi(krótko ziarnisty, klejący się) ocet ryżowy Słońce woda (na 1 szklankę ryżu ,1,5 szklanki wody) Wykonanie Sos do ryżu. Na 0,5 kg ryżu potrzebujemy 5 łyżek octu ryżowego, 3 łyżki
w mojej kuchniczerwoną czubrycą Składniki: 1 kg odtłuszczonej łopatki wieprzowej w jednym ładnym kawałku MARYNATA: 1 łyżka oleju 1 łyżka octu winnego 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli – można dać odrobinkę więcej 1 łyżeczka czerwonej czubrycy 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki szczypta pieprzu Łopatka pieczona z czerwoną czubrycą Wykonanie: Mięso opłukałam i osuszyłam papierowym ręcznikiem. Czosnek obrałam i przecisnęłam przez praskę. Wszystkie
Kuchenne zapiski Edytyosob) niezbędne jest : Schab stir fry 2 plasterki schabu łyżka miodu łyżka sosu sojowego Ostra papryka do smaku garść kurek lub innych grzybów leśnych 1 liść kapusty pekińskiej 2 . Jajka w koszulce 2 jaja łyżka octu woda 3. Makaron Makaron wstęgi woda sól Gotujemy wodę w 2 garnkach jeden na makaron drugi
Wspólne smakigrubość 0,4 cm, pokroić w 3 cm paski, na każdy położyć pasek szynki i zrolować. Posmarować jajkiem i posypać papryką. Piec w temp.190 stopni 15 minut.Przekąska selerowo -gruszkowaSkładniki.4 kawałki selera naciowego1 gruszkaMarynata.2 łyżki octu ryżowego4 łyżki oleju sezamowegorozmaryn, melisasólpieprzWykonanieSkładniki marynaty wymieszać.10 cm kawałki selera naciowego, jeżeli są grube, to przekroić wzdłuż, oraz ćwiartki gruszek marynować
Kulinarny karnet Christopherawersji FIT! ;-) ZAPRASZAM! SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB: -opakowanie rukoli -opakowanie kiełków lucerny - 3 nektarynki - 2 podłużne pomidorki czerwone - ogórek - papryka czerwona - listki melisy i bazylii dressing do sałatki: - 1 łyżka oliwy z oliwek - 1 łyżeczka miodu wielokwiatowego - 1 łyżka octu balsamicznego - 1 łyżka soku z cytryny - 1 łyżka wody - różowa sól himalajska - pieprz mielony kolorowy- świeży Owoce i warzywa kroimy
SMYKWKUCHNI